Voor welke huidproblemen is camouflage geschikt?
Wanneer je bepaalde ontsieringen in het gezicht hebt, kan dat erg afleidend zijn. Per slot van rekening is je gezicht praktisch altijd zichtbaar, en daarmee je belangrijkste communicatiekanaal. Toch is het lastig om zelf met make-up aan de slag te gaan, aangezien producten vaak matig dekkend zijn of niet matchen met je huid. Cosmetische camouflage kan je helpen een stralende en egale huid te creëren.
Minder opvallen
Sommige huidproblemen zijn niet te behandelen, of hoeven niet behandeld te worden. Wanneer je wél wilt dat deze huidproblemen minder opvallen, kan cosmetische camouflage een oplossing vormen. Cosmetische camouflage kan worden ingezet bij:
- Littekens
- Hyperpigmentatie (teveel pigment) bij; sproeten, moedervlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker (melasma)
- Hypopigmentatie (te weinig pigment) bij; vitiligo, pityriasis versicolor, hypopigmentatie na een ontsteking (bijvoorbeeld psoriasis)
- Wijnvlek
- Spider naevus, couperose en rosacea
- Tatoeages
- Blauwe plekken
- Spataderen
- Striae
Speciale crème
Cosmetische camouflage is een behandeling met een tijdelijk effect. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een product dat speciaal ontwikkeld is voor het bedekken van huidproblemen. Voordat je aan de slag kan met het camoufleren, wordt eerst een intakegesprek gepland. In dit intakegesprek is er ruimte om vragen en verwachtingen uit te spreken, en kan de specialist bekijken om welke huidontsieringen het gaat. Zo wordt beoordeeld of jouw specifieke huidaandoening geschikt is voor camouflage.
De juiste kleur
Wanneer de huid geschikt wordt geacht, is het tijd voor de volgende stap: het zoeken van de juiste kleur. Uit een palet met verschillende pigmenten kiest de specialist zorgvuldig de kleur of combinatie van kleuren die het beste past bij jouw natuurlijke huidteint. De camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin, waardoor het vinden van de juiste kleur belangrijk is voor een natuurlijk effect. Ook wordt de camouflage water- en veegvast gemaakt door het aanbrengen van een fixeerpoeder. Dat betekent dat je zelfs kunt zwemmen met de camouflage, omdat het waterproof is en niet afgeeft.
Cosmetische camouflage is een behandeling met een tijdelijk effect
Vergoeding
Wanneer de kleur vinden en het aanbrengen naar tevredenheid is gebeurd, leert de specialist je vervolgens hoe je de camouflage dagelijks kunt aanbrengen, zodat jouw pigmentvlekken, littekens of wijnvlek verborgen zijn. Voor veel mensen met een huidaandoening of -probleem kan het als een grote opluchting voelen om er even niet mee geconfronteerd te worden, wat van cosmetische camouflage een gemakkelijke maar belangrijke oplossing maakt. Camouflagetherapie wordt dan ook meestal vergoed door de ziektekostenverzekering. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van jouw eigen polis.
Andere behandelingen
Bij JV Clinic helpen we je graag met het camoufleren van huidontsierende vlekken, littekens of andere storende plekken. Maar ook kun je er terecht voor verschillende huidverbeterende behandelingen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de Dermapen 4 of Cryo21 om littekens en pigmentvlekken te verminderen. Heb je vragen over camouflage of andere behandelingen? Neem gerust contact op voor meer informatie.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Kun je je er ook zo op verheugen? ’s Ochtends je zomerkledij aantrekken, je spulletjes verzamelen en je tas inpakken om een heerlijke dag in de zon te vertoeven; of je nou in het park gaat liggen, naar het strand vertrekt of de hele dag mensen gaat kijken op het terras. Je checkt je tas.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Vaak zeggen mensen dat je er gezond uitziet als je kleur op de wangen hebt, maar is dit wel zo als je huid rondom de wangen enorm rood is? Die roodheid staat ook wel bekend als couperose, een veelvoorkomende aandoening die niet schadelijk is maar wel irritaties oplevert.
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
Bultjes en roodheid in je gezicht, opeens blozen en zichtbare bloedvaatjes: rosacea is een lastige huidaandoening. Het komt voor bij mannen en vrouwen en ontstaat meestal tussen het 30ste en 50ste levensjaar. In sommige families komt het meer voor, maar over de exacte oorzaak is nog weinig bekend.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!