camouflage

Voor welke huidproblemen is camouflage geschikt?

Wanneer je bepaalde ontsieringen in het gezicht hebt, kan dat erg afleidend zijn. Per slot van rekening is je gezicht praktisch altijd zichtbaar, en daarmee je belangrijkste communicatiekanaal. Toch is het lastig om zelf met make-up aan de slag te gaan, aangezien producten vaak matig dekkend zijn of niet matchen met je huid. Cosmetische camouflage kan je helpen een stralende en egale huid te creëren.

Minder opvallen

Sommige huidproblemen zijn niet te behandelen, of hoeven niet behandeld te worden. Wanneer je wél wilt dat deze huidproblemen minder opvallen, kan cosmetische camouflage een oplossing vormen. Cosmetische camouflage kan worden ingezet bij:

  • Littekens
  • Hyperpigmentatie (teveel pigment) bij; sproeten, moedervlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker (melasma)
  • Hypopigmentatie (te weinig pigment) bij; vitiligo, pityriasis versicolor, hypopigmentatie na een ontsteking (bijvoorbeeld psoriasis)
  • Wijnvlek
  • Spider naevus, couperose en rosacea
  • Tatoeages
  • Blauwe plekken
  • Spataderen
  • Striae

Speciale crème

Cosmetische camouflage is een behandeling met een tijdelijk effect. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een product dat speciaal ontwikkeld is voor het bedekken van huidproblemen. Voordat je aan de slag kan met het camoufleren, wordt eerst een intakegesprek gepland. In dit intakegesprek is er ruimte om vragen en verwachtingen uit te spreken, en kan de specialist bekijken om welke huidontsieringen het gaat. Zo wordt beoordeeld of jouw specifieke huidaandoening geschikt is voor camouflage.

De juiste kleur

Wanneer de huid geschikt wordt geacht, is het tijd voor de volgende stap: het zoeken van de juiste kleur. Uit een palet met verschillende pigmenten kiest de specialist zorgvuldig de kleur of combinatie van kleuren die het beste past bij jouw natuurlijke huidteint. De camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin, waardoor het vinden van de juiste kleur belangrijk is voor een natuurlijk effect. Ook wordt de camouflage water- en veegvast gemaakt door het aanbrengen van een fixeerpoeder. Dat betekent dat je zelfs kunt zwemmen met de camouflage, omdat het waterproof is en niet afgeeft.

Cosmetische camouflage is een behandeling met een tijdelijk effect

Vergoeding

Wanneer de kleur vinden en het aanbrengen naar tevredenheid is gebeurd, leert de specialist je vervolgens hoe je de camouflage dagelijks kunt aanbrengen, zodat jouw pigmentvlekken, littekens of wijnvlek verborgen zijn. Voor veel mensen met een huidaandoening of -probleem kan het als een grote opluchting voelen om er even niet mee geconfronteerd te worden, wat van cosmetische camouflage een gemakkelijke maar belangrijke oplossing maakt. Camouflagetherapie wordt dan ook meestal vergoed door de ziektekostenverzekering. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van jouw eigen polis.

Andere behandelingen

Bij JV Clinic helpen we je graag met het camoufleren van huidontsierende vlekken, littekens of andere storende plekken. Maar ook kun je er terecht voor verschillende huidverbeterende behandelingen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de Dermapen 4 of Cryo21 om littekens en pigmentvlekken te verminderen. Heb je vragen over camouflage of andere behandelingen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Datum: 19 maart 2020