huidtype-verzorging

Welke verzorging past bij jouw huidtype?

Een mooie, gladde en strakke huid, daar dromen we allemaal van. Helaas bestaat er niet één recept dat iedereen een perfecte huid kan bezorgen. Iedereen heeft een ander soort huidtype met zijn eigen voordelen en problemen, waar ook een verschillende verzorging voor nodig is. Maar als je de juiste huidverzorging weet te vinden, kun je dicht in de buurt komen van een stralende huid.

Zelfkennis

Voordat je aan de slag gaat met experimenteren met je huidverzorging, is het belangrijk om erachter te komen welk soort huidtype jij hebt. Met die informatie kun je gericht op zoek gaan naar de producten die voor jouw huid het meest geschikt zijn. Grofweg kun je de huidtypes indelen in een aantal groepen: de vette huid, droge huid, gecombineerde huid en de gevoelige huid. Elk heeft zijn eigen valkuilen, maar ook oplossingen. Hieronder staan ze op een rijtje, zodat jij erachter kunt komen wat bij jouw huidtype past.

De vette huid

Een vette huid kun je herkennen aan de grove poriën en een vettige glans op de huid. Dit komt doordat er te veel talg wordt aangemaakt. Vaak gaat dit type huid gepaard met puistjes en mee-eters. Door de vettigheid is het vaak lastig om make-up goed te laten zitten, en de poriën kunnen snel verstopt raken door restjes make-up, talg en dode huidcellen. Een goede reiniger is daarom essentieel. Met een vette huid heb je sneller de neiging om agressieve producten te gebruiken, maar daarmee loop je het risico je huid uit te drogen. Daarom is het van belang juist een cleanser uit te kiezen die ook hydrateert.

Weet jij welke verzorging bij jou huidtype past?

Droge huid

Heb jij vaak last van jeuk en een schilferige huid? Een grote kans dat jij een droge huid hebt. Na het wassen voelt je huid trekkerig en schraal aan. Daarnaast is de structuur van je huid zeer fijn. Pas wanneer er sprake is van extreme droogte, gaat de huid schilferen. Veel mensen zullen een droge huid krijgen doordat dat nu eenmaal genetisch is bepaald, maar het kan ook door ander omstandigheden ontstaan. Zo hebben de centrale verwarming, zon en de aircondititoning veel invloed op het uitdrogen van de huid. Een product dat averechts werkt op een droge huid, is zeep. Probeer in plaats van zeep producten op oliebasis te gebruiken. Olie gaat het uitdrogende effect tegen en verzacht de jeuk. Daarnaast is de Moisturizing Cream Nature van BDR een goede aanvulling op je dagelijkse routine.

Gecombineerde huid

Zoals het woord ‘gecombineerd’ al zegt, bestaat dit huidtype uit een combinatie van huidtypen. De wangen zijn droog, terwijl de neus, kin en het voorhoofd vet zijn. Op die specifieke plekken produceert de huid te veel talg en glimt daardoor meer. Ook voor een gecombineerde huid is een milde reiniger een goed product om te gebruiken. Wel is het verstandig een reiniger uit te kiezen zonder alchohol, parfum, parabenen en andere chemische stoffen. Op die manier raakt de talgproductie niet verder uit balans en drogen de wangen niet meer uit.

Gevoelige huid

Ook kun je kampen met een gevoelige huid. Dit huidtype reageert sneller en heviger op bepaalde factoren van buitenaf. Denk hierbij aan de felle zon, kou, reinigingsmiddelen en cosmetica, maar ook stress. De reactie die je op je huid ziet zijn bijvoorbeeld rode vlekjes, jeuk of een branderig gevoel. Hier is dus een product nodig dat de huid kalmeert. De Active Concentrate Sensitive Complex van BDR is een goede optie. Dit is een gel die de huid weer in balans brengt op natuurlijke basis.

Professioneel advies

Ben jij erachter gekomen welk type huid jij hebt, maar nog geen keus kunnen maken voor de juiste verzorging? Bij Beauty Balance Apeldoorn voorzien ze je graag van professioneel advies. De huidspecialisten zijn gespecialiseerd in huidverbetering. Alle behandelingen worden vaak gecombineerd met verschillende BDR-producten. Wil jij je huid grondig onder de loep nemen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Datum: 12 november 2020