peeling

Zat van huidproblemen? Probeer een peeling!

Huidproblemen zijn bijzonder vervelend. Of je er nou in meerdere of mindere mate last van hebt, je kunt last hebben van pijn, jeuk of trekkerigheid. En aangezien je gezicht praktisch altijd zichtbaar is, kun je je er bovendien erg onzeker door voelen. Gelukkig zijn er manieren om je huid te verbeteren en vernieuwen. En wist je dat de herfst of de winter de beste tijd is om dat te doen?

De nummer één behandeling

De oorzaken van huidproblemen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren, hormonen of leefstijl. Ook teveel zonlicht of bepaalde medische behandelingen kunnen een rol spelen in (versnelde) huidveroudering, vlekken of andere huidklachten. De behandeling van huidproblemen kan daarom ook verschillen. Maar duidelijk is dat chemische peelings al snel de nummer één huidverbeterende behandeling is geworden op het gebied van ‘medical beauty’.

De behandeling

Bij de meeste huidproblemen is de hoornlaag verdikt. De zuren in de peelings helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Tijdens een peeling wordt een vloeistof met een bepaald type zuur op de huid aangebracht. Hierdoor schilfert het verhoornde of verdikte huidoppervlak af. Dit proces heet ook wel ‘exfoliëren’. Tegelijkertijd stimuleert de peeling de aanmaak van collageen, een stofje waar de huid steviger van wordt. Wondjes en onzuiverheden verdwijnen en de huidstructuur verbetert.

Gunstige periode

Juist in deze periode van het jaar is zo’n behandeling bij uitstek aan te raden. Door de huidafschilfering neemt de natuurlijke uv-bescherming van de huid af. En aangezien je in de winter doorgaans minder te maken krijgt met (fel) zonlicht, heb je minder snel kans op schade. Weet wel dat het van essentieel belang is de huid te beschermen. Dus óók bij weinig zonlicht is het belangrijk dat je, na een peeling, gedurende langere tijd een zonnebrandcrème gebruikt.

Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking

Verschillende types

De ene peeling is sterker dan de andere. In het algemeen geldt: hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking. Hierdoor is het mogelijk om verschillende soorten huidproblemen te verhelpen. Zo kunnen peelings helpen bij het vervagen van littekentjes en pigmentstoornissen, bij het verminderen van acne en bij het verbeteren van de huidstructuur. Ook helpt het een vale, doffe huidtint op te frissen doordat het zelfherstellend vermogen van de huid wordt aangesproken. Daarbij geldt dat hoe dieper de peel, hoe langer het genezingsproces. Maar ook afhankelijk van het doel, is dat nodig om bepaald resultaat te behalen.

Vergoedingen

Peelings kunnen, afhankelijk van de indicatie, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Om te weten of jij hiervoor in aanmerking komt, is het nuttig om de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar te raadplegen of contact op te nemen. In het nieuwe jaar zijn er mogelijk nieuwe afspraken gemaakt. Controleer op tijd welke contracten jouw zorgverzekeraar heeft afgesloten.

Voor jou!

Bij Huid- en Oedeemtherapie Salland helpen deskundige huidtherapeuten je graag van huidproblemen af. Wanneer je met een huidklacht binnenloopt, stelt de huidtherapeut samen met jou een behandelplan op. Daarbij wordt gekeken naar het type klacht, jouw persoonlijke wensen en de factoren die jouw huid (negatief) beïnvloeden. Een behandeling kan verschillen van probleem tot probleem. Maar daarbij wordt je altijd voorzien van een gedegen huidverzorgingsadvies, zodat de huidverbetering aanzienlijk én duurzaam is!

Date: 23 december 2019