Zat van huidproblemen? Probeer een peeling!
Huidproblemen zijn bijzonder vervelend. Of je er nou in meerdere of mindere mate last van hebt, je kunt last hebben van pijn, jeuk of trekkerigheid. En aangezien je gezicht praktisch altijd zichtbaar is, kun je je er bovendien erg onzeker door voelen. Gelukkig zijn er manieren om je huid te verbeteren en vernieuwen. En wist je dat de herfst of de winter de beste tijd is om dat te doen?
De nummer één behandeling
De oorzaken van huidproblemen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren, hormonen of leefstijl. Ook teveel zonlicht of bepaalde medische behandelingen kunnen een rol spelen in (versnelde) huidveroudering, vlekken of andere huidklachten. De behandeling van huidproblemen kan daarom ook verschillen. Maar duidelijk is dat chemische peelings al snel de nummer één huidverbeterende behandeling is geworden op het gebied van ‘medical beauty’.
De behandeling
Bij de meeste huidproblemen is de hoornlaag verdikt. De zuren in de peelings helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Tijdens een peeling wordt een vloeistof met een bepaald type zuur op de huid aangebracht. Hierdoor schilfert het verhoornde of verdikte huidoppervlak af. Dit proces heet ook wel ‘exfoliëren’. Tegelijkertijd stimuleert de peeling de aanmaak van collageen, een stofje waar de huid steviger van wordt. Wondjes en onzuiverheden verdwijnen en de huidstructuur verbetert.
Gunstige periode
Juist in deze periode van het jaar is zo’n behandeling bij uitstek aan te raden. Door de huidafschilfering neemt de natuurlijke uv-bescherming van de huid af. En aangezien je in de winter doorgaans minder te maken krijgt met (fel) zonlicht, heb je minder snel kans op schade. Weet wel dat het van essentieel belang is de huid te beschermen. Dus óók bij weinig zonlicht is het belangrijk dat je, na een peeling, gedurende langere tijd een zonnebrandcrème gebruikt.
Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking
Verschillende types
De ene peeling is sterker dan de andere. In het algemeen geldt: hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking. Hierdoor is het mogelijk om verschillende soorten huidproblemen te verhelpen. Zo kunnen peelings helpen bij het vervagen van littekentjes en pigmentstoornissen, bij het verminderen van acne en bij het verbeteren van de huidstructuur. Ook helpt het een vale, doffe huidtint op te frissen doordat het zelfherstellend vermogen van de huid wordt aangesproken. Daarbij geldt dat hoe dieper de peel, hoe langer het genezingsproces. Maar ook afhankelijk van het doel, is dat nodig om bepaald resultaat te behalen.
Vergoedingen
Peelings kunnen, afhankelijk van de indicatie, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Om te weten of jij hiervoor in aanmerking komt, is het nuttig om de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar te raadplegen of contact op te nemen. In het nieuwe jaar zijn er mogelijk nieuwe afspraken gemaakt. Controleer op tijd welke contracten jouw zorgverzekeraar heeft afgesloten.
Voor jou!
Bij Huid- en Oedeemtherapie Salland helpen deskundige huidtherapeuten je graag van huidproblemen af. Wanneer je met een huidklacht binnenloopt, stelt de huidtherapeut samen met jou een behandelplan op. Daarbij wordt gekeken naar het type klacht, jouw persoonlijke wensen en de factoren die jouw huid (negatief) beïnvloeden. Een behandeling kan verschillen van probleem tot probleem. Maar daarbij wordt je altijd voorzien van een gedegen huidverzorgingsadvies, zodat de huidverbetering aanzienlijk én duurzaam is!
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.