kraamzorg

Zorgeloos genieten van je kleine

Je hebt er negen maanden naartoe geleefd en het moment is eindelijk daar: je kindje gaat ter wereld komen. Toch blijft het spannend wanneer je kleine ter wereld gaat komen. In deze periode komt er van alles op je af en er wordt veel van je gevraagd. Het is daarbij belangrijk om je rust te nemen en te zorgen voor structuur en regelmaat in het gezin. Daarom is het ook zo belangrijk om kraamzorg te krijgen, zodat de gezondheid van moeder en kind gewaarborgd blijft.

Kraamverzorgende Brechje van Wakeren: ‘Bij Kraamzorg De Geboorte staan we voor een zo persoonlijk mogelijke begeleiding. Zo doen we de intake en kennismaking met de ouders zelf, en besteden we dat niet uit. En degene die de intake doet, is ook degene die later de kraamzorg biedt. Ook luisteren we goed naar de wensen van het gezin, bijvoorbeeld rond de momenten waarop de kraamverzorgende langskomt. We doen alles in overleg.’

Zorg op maat

Haar collega Nienke Mellema vult aan: ‘Uiteindelijk zijn het de ouders die na de kraamweek de verdere zorg voor hun kind moeten bieden, dus we laten hen alles zoveel mogelijk zelf doen. We zeggen dus niet ‘Zó moet het’, maar ondersteunen daar waar het nodig of gewenst is, zoals rond het geven van borstvoeding of het gebruik van een draagdoek. Zorg op maat dus. We willen ouders het vertrouwen geven dat ze het zelf kunnen, met de adviezen en tips die wij ze geven. Daarom vinden we goede voorlichting en coaching erg belangrijk.’

Genieten

Maar de kraamverzorgende doet meer: zij houdt de gezondheid van jou en je baby in de gaten en overlegt, als dat nodig is, met de verloskundige. Daarnaast verricht de kraamverzorgende lichte huishoudelijke werkzaamheden.
Het doel van de kraamzorg is dat je na 8 dagen zelf voor je kindje kunt zorgen, met de informatie en tips die je krijgt aangereikt. Op die manier kun je zorgeloos genieten van je kleine!

Wij willen de ouders vertrouwen geven

Vergoeding

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Moeders krijgen maximaal 80 uur kraamzorg, verspreid over 8 dagen.

Begrijp wat je kindje wil zeggen

Kraamzorg De Geboorte biedt ook cursussen Dunstan Babytaal aan. De Australische Priscilla Dunstan ontdekte begin deze eeuw dat alle baby’s gebruik maken van vijf huilgeluiden om hun behoeften te communiceren. Zo is er een bepaald geluid voor moeheid, honger, een dwarszittend boertje, darmkrampjes en ongemak in het algemeen. Met Dunstan Babytaal leer je de verschillende geluiden herkennen en kom je sneller te weten waar je baby mee zit. Je kunt zo sneller actie ondernemen, waarmee je overmatig huilen voorkomt. Dat draagt bij aan een meer ontspannen kraamtijd. Vanaf later dit jaar kun je bij Kraamzorg De Geboorte ook terecht voor babymassage.

Datum: 31 maart 2022