laser

Laser: effectief voor huidverbetering!

Eindelijk ben je af van die grove poriën en straalt jouw huid weer! Voor veel mensen lijkt dit een utopie, maar door laserbehandeling is dat het niet. Het is namelijk een effectieve en veilige methode om aan huidverbetering te werken, zolang het door een erkende huidtherapeut (lid van de NVH) wordt gehanteerd met de juiste apparatuur! Er zal eerst gekeken worden of de behandeling geschikt is voor de huid en de wensen van de cliënt. Maar wat doet een laser eigenlijk precies met jouw huid? En waarom is het zo’n effectieve methode?

Wat is een laser?

Het woord ‘laser’ is in feite een afkorting en staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’. Dat betekent ‘lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling’, wat inhoudt dat geladen lichtdeeltjes energie uitzenden in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een (zichtbare) straal. Bij Medikos wordt gewerkt met de nieuwste variant Co2-laser voor medische en cosmetische behandelingen. Dit kan voor verschillende doeleinden worden ingezet.

Verschillende werking

Er zijn veel lasers op de markt, maar sinds enige tijd beschikt Medikos over een nieuw type laser: de MedArt Frx Fractional Co2-laser. Deze techniek heeft zich bewezen op het gebied van veiligheid en effectiviteit. In tegenstelling tot eerdere lasermethodes is er bij deze behandeling geen sprake van pijn of lang herstel. De specialist schiet met de gefractioneerde laser een gelijkmatig patroon van gaatjes in het te behandelen gebied.

Hoe werkt de laser?

Doordat het aanbrengen van de gaatjes zeer gelijkmatig gebeurt, ontstaat er ook een mooi egaal resultaat. Dat gaat als volgt in zijn werk. Deze kleine gaatjes zijn in feite een soort wondjes, maar deze genezen snel doordat ze omgeven zijn door gezonde huidcellen. Gedurende dat proces vernieuwen zowel de opperhuid als het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat de huid haar volle en vitale uitstraling weer terugkrijgt. Aangezien bij deze methode geen sprake is van overmatige pijn of dergelijke klachten, kan dit zonder verdoving worden uitgevoerd. Voor een optimaal resultaat worden doorgaans rond de drie behandelingen aangeraden.

Voorbereiding

Om zeker te zijn dat jouw klacht op de juiste manier kan worden aangevlogen, wordt voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek ingepland. Tijdens dat gesprek brengt de huidtherapeute in kaart welke methode voor jou het meest geschikt is, welk resultaat je mag verwachten en wat de eventuele risico’s zijn. Ook wordt je geïnformeerd over de juiste nazorg en voorgelicht over de behandeling en periode daarna. Verder kunnen er foto’s worden gemaakt, zodat de situatie voor en na de behandeling goed kan worden vergeleken.

Voor een optimaal resultaat worden doorgaans rond de drie behandelingen aangeraden

Goede nazorg


Na de behandeling kan de huid wat rood en zijn met lichte schilfering. Omdat de huid gestimuleerd wordt tot genezing, is dit volledig normaal. Voordeel is dat er over het algemeen geen zwelling ontstaat na de behandeling. Een goede huidzorg is na de behandeling essentieel. Om de huid te kalmeren wordt deze daarna met een speciale crème behandeld. In het algemeen geldt dat alle dagelijkse activiteiten gewoon kunnen worden hervat na een behandeling. De huidtherapeute zal de cliënt adviezen geven omtrent een eventuele dekkende make-up of foundation.

Effectieve behandeling


Zoals gezegd kunnen littekens en acne littekens goed behandeld worden, maar ook kleine oneffenheden zoals wratjes, rimpels of hyperpigmentatie (teveel aan pigment) in jouw huid kunnen een reden zijn voor een laserbehandeling. Om te kunnen beoordelen welke behandeling bij jou past, is het nuttig een intakegesprek af te spreken bij een huidtherapeute die daarin is gespecialiseerd, zoals de huidtherapeutes bij Medikos. Medikos heeft ruime ervaring van bijna 25 jaar en is een begrip in Amersfoort geworden. De Co2-laser is veilig, doeltreffend, duidelijk zichtbaar resultaat en het herstel is snel, dus maak gerust een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intake consult bij één van onze erkende huidtherapeuten.

Datum: 28 april 2020