Laser: effectief voor huidverbetering!
Eindelijk ben je af van die grove poriën en straalt jouw huid weer! Voor veel mensen lijkt dit een utopie, maar door laserbehandeling is dat het niet. Het is namelijk een effectieve en veilige methode om aan huidverbetering te werken, zolang het door een erkende huidtherapeut (lid van de NVH) wordt gehanteerd met de juiste apparatuur! Er zal eerst gekeken worden of de behandeling geschikt is voor de huid en de wensen van de cliënt. Maar wat doet een laser eigenlijk precies met jouw huid? En waarom is het zo’n effectieve methode?
Wat is een laser?
Het woord ‘laser’ is in feite een afkorting en staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’. Dat betekent ‘lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling’, wat inhoudt dat geladen lichtdeeltjes energie uitzenden in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een (zichtbare) straal. Bij Medikos wordt gewerkt met de nieuwste variant Co2-laser voor medische en cosmetische behandelingen. Dit kan voor verschillende doeleinden worden ingezet.
Verschillende werking
Er zijn veel lasers op de markt, maar sinds enige tijd beschikt Medikos over een nieuw type laser: de MedArt Frx Fractional Co2-laser. Deze techniek heeft zich bewezen op het gebied van veiligheid en effectiviteit. In tegenstelling tot eerdere lasermethodes is er bij deze behandeling geen sprake van pijn of lang herstel. De specialist schiet met de gefractioneerde laser een gelijkmatig patroon van gaatjes in het te behandelen gebied.
Hoe werkt de laser?
Doordat het aanbrengen van de gaatjes zeer gelijkmatig gebeurt, ontstaat er ook een mooi egaal resultaat. Dat gaat als volgt in zijn werk. Deze kleine gaatjes zijn in feite een soort wondjes, maar deze genezen snel doordat ze omgeven zijn door gezonde huidcellen. Gedurende dat proces vernieuwen zowel de opperhuid als het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat de huid haar volle en vitale uitstraling weer terugkrijgt. Aangezien bij deze methode geen sprake is van overmatige pijn of dergelijke klachten, kan dit zonder verdoving worden uitgevoerd. Voor een optimaal resultaat worden doorgaans rond de drie behandelingen aangeraden.
Voorbereiding
Om zeker te zijn dat jouw klacht op de juiste manier kan worden aangevlogen, wordt voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek ingepland. Tijdens dat gesprek brengt de huidtherapeute in kaart welke methode voor jou het meest geschikt is, welk resultaat je mag verwachten en wat de eventuele risico’s zijn. Ook wordt je geïnformeerd over de juiste nazorg en voorgelicht over de behandeling en periode daarna. Verder kunnen er foto’s worden gemaakt, zodat de situatie voor en na de behandeling goed kan worden vergeleken.
Voor een optimaal resultaat worden doorgaans rond de drie behandelingen aangeraden
Goede nazorg
Na de behandeling kan de huid wat rood en zijn met lichte schilfering. Omdat de huid gestimuleerd wordt tot genezing, is dit volledig normaal. Voordeel is dat er over het algemeen geen zwelling ontstaat na de behandeling. Een goede huidzorg is na de behandeling essentieel. Om de huid te kalmeren wordt deze daarna met een speciale crème behandeld. In het algemeen geldt dat alle dagelijkse activiteiten gewoon kunnen worden hervat na een behandeling. De huidtherapeute zal de cliënt adviezen geven omtrent een eventuele dekkende make-up of foundation.
Effectieve behandeling
Zoals gezegd kunnen littekens en acne littekens goed behandeld worden, maar ook kleine oneffenheden zoals wratjes, rimpels of hyperpigmentatie (teveel aan pigment) in jouw huid kunnen een reden zijn voor een laserbehandeling. Om te kunnen beoordelen welke behandeling bij jou past, is het nuttig een intakegesprek af te spreken bij een huidtherapeute die daarin is gespecialiseerd, zoals de huidtherapeutes bij Medikos. Medikos heeft ruime ervaring van bijna 25 jaar en is een begrip in Amersfoort geworden. De Co2-laser is veilig, doeltreffend, duidelijk zichtbaar resultaat en het herstel is snel, dus maak gerust een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intake consult bij één van onze erkende huidtherapeuten.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Destijds leek het zo’n fantastisch idee. Je was dolverliefd en jullie waren al zo lang samen. Om jullie liefde te bezegelen, lieten jullie allebei dezelfde tatoeage zetten.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na.
-
Wanneer je een tatoeage neemt, is dat een erg grote stap. Vaak symboliseren ze een bijzonder moment uit je leven dat je graag wilt herinneren. Als je spijt hebt van een tatoeage, is dat dan ook bijzonder vervelend. Het overkwam Hetty (38).
-
Wanneer je bent gezegend met een gave en egale huid, is het lastig voor te stellen hoe het voelt om je er altijd druk over te maken. Hoe het is om altijd teleurgesteld te zijn wanneer je in de spiegel kijkt, wanneer je een onverwachte foto terugziet. Hester (42) weet dit wel.
-
De zomer loopt zo langzamerhand op zijn eind, en daarmee een heel aantal andere zaken ook. Zwoele avonden, stranddagen en een bruine tint kun je voorlopig afscheid van nemen.
-
Overtollige haargroei kan je behoorlijk in de weg zitten. Vooral wanneer het op een duidelijke zichtbare plaats, zoals je gezicht, groeit. Maar ook op andere plekken kan het behoorlijk hinderlijk zijn.
-
Je kijkt in de spiegel en ziet een aantal haartjes op je kin verschijnen. Of je aait over je kin en voelt stoppeltjes. O nee! Bij een nadere inspectie valt het je op dat je op meer plaatsen in je gezicht beharing hebt.
-
Deze zomer heerlijk op het strand liggen. Wie wil dat nou niet? Natuurlijk wil je je niet druk maken over haar op bepaalde plekken van je lichaam.