Wie kan die tattoo verwijderen?
Destijds leek het zo’n fantastisch idee. Je was dolverliefd en jullie waren al zo lang samen. Om jullie liefde te bezegelen, lieten jullie allebei dezelfde tatoeage zetten. Op die manier zouden jullie voor eeuwig met elkaar verbonden zijn. De relatie bleek achteraf niet zo steady en nu roept die afbeelding alleen nog maar vervelende herinneringen op. Wie kan jouw tattoo verwijderen?
Ongekende populariteit
Als je op een zomerse dag of op het strand om je heen kijkt, valt het je vast op hoeveel mensen een tatoeage hebben. De NOS vermeldde in 2017 dat 1 op de 10 Nederlanders een permanente inktversiering van het lichaam heeft. Uit een recente telling blijkt het aantal tattooshops in de afgelopen zeven jaar inmiddels verdubbeld te zijn. Tatoeages worden steeds meer geaccepteerd en winnen aan populariteit. In de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar, heeft maar liefst 50% een tatoeage. Zo’n 60% van hen is vrouw.
Steeds neer spijtoptanten
Met het stijgen van het aantal mensen dat een tatoeage neemt, stijgt ook het aantal spijtoptanten. Vooral wanneer het op een zichtbare en niet door de kleding bedekte plaats zit. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom je van je tattoo af wilt. Ongeveer 25% van de mensen met een tatoeage in Nederland heeft spijt van die eens gemaakte keuze, en de verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen.
Tattoo verwijderen met laser
Ook al is een tattoo in principe permanent, toch zal de afbeelding in de loop der jaren wel wat vervagen en minder strak ogen. En alhoewel een tatoeage bedoeld is om voor altijd te zijn, kan deze wel verwijderd worden. Alhoewel er ook andere methodes zijn (operatief of verwijderingsvloeistof) heeft een tattoo verwijderen met een laser doorgaans de voorkeur, omdat dat over het algemeen geen litteken achterlaat.
Een tattoo verwijderen duurt veel langer dan het zetten ervan
Meerdere sessies nodig
Een tattoo verwijderen neemt overigens wel een veel langere tijd in beslag dan het zetten ervan. Afhankelijk van de grootte, gebruikte kleuren, je huidtype, het soort inkt dat gebruikt is, de diepte, locatie en de leeftijd van je tatoeage heb je meer of minder behandelingen nodig. Onze laser werkt met meerdere golflengtes, zodat alle kleuren die in een tattoo kunnen voorkomen afgebroken worden. Over het algemeen krijgen wij te horen dat de laserbehandeling minder pijnlijk is dan het zetten van de tatoeage zelf. Wat je voelt is vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen je huid schiet.
Bezint eer ge begint
Als je écht een tatoeage wilt laten zetten, denk er dan heel goed over na. Is het voor je werk toegestaan om een tattoo te hebben? Is het verstandig om de naam van je (huidige?) geliefde voor eeuwig te laten vastleggen? Past het over tien jaar nog steeds bij je? Kies in ieder geval voor een tatoeëerder die een GGD-vergunning heeft en waarvan je eerder gemaakt werk kunt zien. Maar denk vooral goed na over het aloude gezegde ‘Bezint eer ge begint’. Want alhoewel wij bij Medikos met alle liefde je tattoo verwijderen, kun je jezelf een hoop rompslomp besparen als je je tijdig realiseert dat een tatoeage toch niet helemaal jouw ding is.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na.
-
Wanneer je een tatoeage neemt, is dat een erg grote stap. Vaak symboliseren ze een bijzonder moment uit je leven dat je graag wilt herinneren. Als je spijt hebt van een tatoeage, is dat dan ook bijzonder vervelend. Het overkwam Hetty (38).
-
Wanneer je bent gezegend met een gave en egale huid, is het lastig voor te stellen hoe het voelt om je er altijd druk over te maken. Hoe het is om altijd teleurgesteld te zijn wanneer je in de spiegel kijkt, wanneer je een onverwachte foto terugziet. Hester (42) weet dit wel.
-
Eindelijk ben je af van die grove poriën en straalt jouw huid weer! Voor veel mensen lijkt dit een utopie, maar door laserbehandeling is dat het niet. Het is namelijk een effectieve en veilige methode om aan huidverbetering te werken, zolang het door een erkende huidtherapeut (lid van de NVH) wordt gehanteerd met de juiste apparatuur!
-
De zomer loopt zo langzamerhand op zijn eind, en daarmee een heel aantal andere zaken ook. Zwoele avonden, stranddagen en een bruine tint kun je voorlopig afscheid van nemen.
-
Overtollige haargroei kan je behoorlijk in de weg zitten. Vooral wanneer het op een duidelijke zichtbare plaats, zoals je gezicht, groeit. Maar ook op andere plekken kan het behoorlijk hinderlijk zijn.
-
Je kijkt in de spiegel en ziet een aantal haartjes op je kin verschijnen. Of je aait over je kin en voelt stoppeltjes. O nee! Bij een nadere inspectie valt het je op dat je op meer plaatsen in je gezicht beharing hebt.
-
Deze zomer heerlijk op het strand liggen. Wie wil dat nou niet? Natuurlijk wil je je niet druk maken over haar op bepaalde plekken van je lichaam.