Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken. En eigenlijk is dat ook zo. Dat is wat huidveroudering met je doet. Gelukkig is er wat aan te doen.
Oorzaken
Eigenlijk zijn er verschillende oorzaken voor het ontstaan van je minder strakke kaaklijn en onderkin. Aan de ene kant komt het omdat de productie van collageen en elastine, de stofjes waaraan je huid haar stevigheid en elasticiteit ontleent, al rond je 23ste minder begint te worden. Je huid wordt dus slapper en gaat hangen. Voilà: daar zijn de hamsterwangetjes. Doordat je huid slapper en dunner wordt, wordt het vetweefsel op je jukbeenderen niet voldoende meer ondersteund. Het zakt naar beneden en hoopt zich op onder je kin. Voilà: zie daar je onderkin.
Lipo-laserbehandeling
Dit is een natuurlijk proces. Daar is niks aan te doen. Maar in de strijd tegen huidveroudering hebben we wel een heel mooie behandeling om je hamsterwangen en onderkin te laten verdwijnen én je huid weer mooi strak te maken. Met de lipo-laserbehandeling, een soort combinatie van een liposuctie en een laserbehandeling, smelt het vetweefsel als sneeuw voor de zon weg én treedt er huidverstrakking op.
Hoe werkt het?
Uiteraard begin je met een intakegesprek met de arts. Hier wordt je medische geschiedenis gescreend en krijg je informatie over de behandeling, wat je kunt verwachten en worden eventuele vragen beantwoord.
Plaatselijke verdoving
De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Terwijl de verdoving inwerkt, tekent de arts de probleemgebieden af. Vervolgens wordt een canule via een klein prikgaatje (1,2 mm) in je huid gestoken en onderhuids heen en weer bewogen zodat de fiber aan het uiteinde van de canule zijn warmte kan afgeven. Door de warmte smelt het vetweefsel.
Je ziet er weer aanzienlijk jonger uit!
Downtime
Na de behandeling is het behandelde gebied eerst nog wel wat opgezet. De eerste twee dagen draag je een absorberend verband omdat er nog vocht uit de insteekopeningetjes kan komen. Intussen is je lichaam hard aan het werk om het gesmolten vetweefsel af te voeren en collageen aan te maken, waardoor de huid weer steviger wordt.
Van huidveroudering naar huidverjonging
Omdat het toch om een licht invasieve behandeling gaat, zie je nog niet meteen resultaat. Integendeel, het zal de eerste dagen zelfs wat gezwollen zijn en je krijgt mogelijk wat blauwe plekken. Maar zodra die verdwenen zijn, zal de vetreductie al snel zichtbaar zijn en zelfs wekelijks verder toenemen. Het proces van huidverstrakking heeft wat meer tijd nodig, waardoor je het uiteindelijke effect pas echt goed ziet na drie tot zes maanden.
Kunnen wij je helpen?
Huidveroudering is niet te stoppen en zwaartekracht is ook een verschijnsel waaraan we niets kunnen doen. Maar met de lipo-laserbehandeling kunnen we de effecten ervan wel terugdringen, zodat jij er weer aanzienlijk jonger uitziet. Heb jij ook interesse? Neem dan contact op, zodat we een afspraak kunnen maken voor een consult met onze arts.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
We willen allemaal graag ouder worden, maar dan het liefst wel zonder er ouder uit te zien! Huidveroudering is een natuurlijk proces dat niet is tegen te houden. Maar toch zou je de klok af en toe even willen terugdraaien naar de tijd dat je huid nog stevig was, er geen sprake was van lijntjes en rimpels en je kaaklijn nog strak was.
-
Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren.
-
Uv-straling, slechte verzorging, genen en hormonen: deze factoren zijn geen vrienden wanneer je kampt met huidveroudering, een fenomeen waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Rimpels of hangende huid kunnen overal op je lichaam tevoorschijn komen.
-
Je ziet je huid naarmate de tijd verstrijkt veranderen. In dat mondhoekje is een nieuwe rimpel verschenen, je kraaienpootjes breiden zich uit, je wangen hangen meer. Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen.
-
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden: het brengt heel veel mooie dingen met zich mee. Je wordt wijzer en weet steeds beter wat je wil. Maar zoals we allemaal weten doet het niet veel goeds voor je huid. Langzaamaan verandert de huidconditie en maakt je strakke, gladde gezicht plaats voor een dunne, slappe huid.