Overtollige haargroei? Weg ermee!
Overtollige haargroei kan je behoorlijk in de weg zitten. Vooral wanneer het op een duidelijke zichtbare plaats, zoals je gezicht, groeit. Maar ook op andere plekken kan het behoorlijk hinderlijk zijn. Het liefst wil je daarvanaf. Voorgoed. Huidtherapeute Renate Klein weet daar alles vanaf.
Haargroei
Renate: ‘Met een laserbehandeling kun je alleen de haarzakjes van de haren die er op dat moment zijn vernietigen. Omdat niet elke haar in dezelfde groeifase zit, kun je dus niet alle haren tegelijk verwijderen. Dat is ook de reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Sommige haarzakjes in je huid staan echter op de ‘slaapstand’ en worden pas in de toekomst geactiveerd, bijvoorbeeld onder invloed van hormonen of bepaalde medicijnen. Daarom kunnen we de haren nooit voor 100% verwijderen, maar we komen er wel dicht bij in de buurt.’
Laseren
‘De energie van het laserlicht wordt geleid door het pigment van je haren. Die energie gaat via de haarwortel naar het haarzakje dat door de warmte wordt vernietigd. Dit voelt als een klein speldenprikje en je kunt wat warmte ervaren. Wanneer je een gevoelige huid hebt of als je bang bent voor het laseren, kunnen we eventueel een proefbehandeling geven. We behandelen dan een klein stukje huid, zodat je kunt ervaren wat het is. De meeste mensen reageren daar heel opgelucht op en snappen niet waarom ze daar tegenop hebben gezien.’
Laserbehandeling
‘De behandeling werkt niet bij blonde-, grijze- of donsharen. Dat is ook de reden dat je eerst op consult moet komen. Dan kunnen we je haren controleren op dikte en kleur. Tijdens dat consult leggen we alles uit, bespreken we hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn en wat het gaat kosten. Wanneer je besluit om de behandelingen te ondergaan, dan gaan we meteen een paar afspraken inplannen.’
Aantal behandelingen
‘Dat hangt helemaal af van het te behandelen gebied en de intensiteit van de haargroei. Je kunt je misschien wel voorstellen dat het haarvrij maken van een bikinilijn bij een vrouw minder sessies vraagt dan een behaarde mannenrug. Voor het ontharen van benen moet je denken aan vijf tot zeven behandelingen. Tussen de behandelingen zit een rustperiode van zes tot acht weken. In die tijd mag je je huid wel scheren, maar waxen of epileren wordt afgeraden.’
Plekken laseren
‘Vrijwel je hele lichaam mag met de laser behandeld worden. Het enige waar we niet mogen laseren, is onder de wenkbrauw of het oog, maar verder kan het overal. Bij vrouwen komt overtollige haargroei vooral voor in het gezicht, op de armen en benen of rond de tepels. Bij mannen gaat het meestal om de armen, borst en rug.’
Waarom kiezen voor een ATS-Kliniek?
‘Wij nemen altijd heel veel tijd om jouw op je gemak te stellen. Daar hebben we echt de tijd voor. Vaak zorgen we voor extra koeling van de huid, ook tijdens de behandeling, en we merken dat daar positief op gereageerd wordt. Op die manier voel je de prikjes namelijk ook minder. En verder zijn we heel servicegericht. We doen er alles aan om de behandelingen voor jou zo prettig mogelijk te maken.’
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
Gladde benen zonder te scheren, dat willen we allemaal wel. Zo ook Yvette (32).
-
Zodra de temperaturen weer stijgen, kunnen de zomerse kledingstukken weer uit de kast worden gehaald. Maar wat komen dan ook weer tevoorschijn? Juist: je benen!
-
Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje.
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
-
Lange mouwen, elk ontharingsmiddel in je badkamer en elke maand nieuwe scheermesjes. Als je last hebt van overmatige haargroei herken je dit beeld vast en zeker. Lang, dik haar is de droom van elke man en vrouw, maar als het op de verkeerde plekken zit bedank je liever.