BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!
Nagels spelen een grote rol als het aankomt op verzorging en vrouwelijkheid. Mooie nagels met een kleurtje dat bij jou past zorgen voor een verzorgd uiterlijk. Natuurlijk kun je zelf in de weer gaan met nagellak, maar het is veel handiger om het door een professional te laten doen. Maar de ene nagelbehandeling is de andere niet. Kies je bijvoorbeeld voor BIAB of gelpolish? Wat is eigenlijk het verschil? In dit blogartikel halen we alle misvattingen uit de lucht.
Misvatting 1: ‘Er is geen verschil tussen BIAB en gelpolish’
Het is begrijpelijk dat deze verwarring ontstaat, want kunstnagel is kunstnagel, waarom zou daar verschil in zitten? Toch zijn de technieken zeker wel verschillend. Bij BIAB is de bedoeling dat er per behandeling wordt opgebouwd. De gel van BIAB is dikker dan gelpolish, omdat BIAB zorgt voor extra versteviging. Het is dus ideaal wanneer je broze nagels hebt en/of op je nagels bijt.
Misvatting 2: ‘Het blijft niet lang zitten’
‘Het blijft een neppe laag wat er over mijn nagels komt, het zal daarom wel snel afbreken.’ Gelukkig is niets minder waar! Zowel gelpolish als BIAB zijn ideaal als je langere en sterkere nagels wilt krijgen. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de lengte van je nagels. Werk je vaak met je handen? Dan zijn korte nagels fijner, zodat er minder kans is op afbreken.
Misvatting 3: ‘Met mijn zwakke nagels is geen één van beide goed’
Gelpolish is een goede optie wanneer je voor een aantal weken verzorgd ogende nagels wilt, maar het versterkt je nagels niet. BIAB is in dat geval een betere optie. BIAB staat niet voor niets voor ‘Build In A Bottle’. Deze techniek is speciaal voor zwakke nagels ontwikkeld. Eigenlijk is het ook geen kunstnagel, maar een versteviger voor je natuurlijke nagels. Door de flexibele, dikkere formule, kan je nagel mooi groeien, zonder dat er barsten of breuken ontstaan. Het brengt een werkstof in de nagel die je nagels voedt, waardoor de groei wordt gestimuleerd.
Eigenlijk is het ook geen kunstnagel, maar een versteviger voor je natuurlijke nagels
Misvatting 4: ‘Mijn nagels moeten kunnen ‘ademen’’
Misschien heb je de stap naar gelpolish of BIAB nog niet genomen omdat je bang bent dat je nagels straks niet meer kunnen ‘ademen’. Maar geen zorgen: nagels ademen niet. Ze groeien van binnenuit, doordat ze gevoed worden door je bloedsomloop. Wees dus niet bang voor ‘verstikkende’ kunstnagels.
Laten zetten
Lijkt BIAB of gelpolish jou wat, maar weet je niet goed waar je het moet laten zetten? Bij ons in de salon zijn beide behandelingen mogelijk. Zoek een leuk kleurtje uit of laat ons je adviseren en we zorgen voor leuke, verzorgde nagels. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak!
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
De term ‘bodysculpting’ (letterlijk vertaald ‘het beeldhouwen van een lichaam’) doet je misschien denken aan de Oud-Griekse beeldhouwkunst. Kunstenaars die met precisie een lichaam vormgeven naar perfectie.
-
Zoals het gezegde luidt: alle kleine beetjes helpen. En dat geldt ook letterlijk voor je uiterlijk. Ook al zijn je nagels maar een nihil onderdeel van je lichaam, ze kunnen veel doen voor je uitstraling.
-
Veel vrouwen hebben last van putjes en bobbeltjes op hun bovenbenen en buik. Zucht. Deze sinaasappelhuid ben je liever kwijt dan rijk. Zeker met de zomer op komst!
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Je kent dat wel: je bent flink afgevallen door goed op je voeding te letten en lekker te sporten. Alleen die laatste vetrandjes gaan maar niet weg.
-
In ons lichaam kunnen zich vervelende vetophopingen plaatsen. Bijvoorbeeld rondom onze taille, de heupen of in het gezicht. Zelfs als je sport kom je er maar moeilijk vanaf.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.