
Last van stress? Kies voor een anti-stressmassage!
Werken kan heel leuk zijn, maar wanneer een bedrijf door onzekere tijden gaat, je strakke deadlines hebt of het niet naar je zin hebt op je werk, dan kan dat een hele hoop stress opleveren. Gezonde stress kan juist goed zijn, maar wanneer je te veel stress ervaart, kan dat nadelige gevolgen voor zowel je lichamelijke- en geestelijke gezondheid hebben. In zo’n geval kan een ontspannende anti-stressmassage je van deze klachten afhelpen.
Gezonde stress
Stress is niet alleen maar verkeerd. Wanneer je een stressvolle situatie meemaakt, ontvangt je brein een aantal prikkels. Je hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan in zo’n geval omhoog. Op deze manier word je lichaam klaargemaakt om harder te werken. Daarnaast gaat je lichaam pijnstillende stofjes afgeven, waardoor je lichaam als het ware verdoofd wordt. Hierdoor kun je in noodsituaties sneller handelen en helder blijven nadenken, best handig dus eigenlijk.
Altijd ‘aan’ staan
Helaas is de grens tussen gezonde stress en te veel stress niet altijd duidelijk. Je kunt daarom dus al snel te veel stress ervaren, en dat is niet goed voor je. Zo kan het stresssysteem van je lichaam ook geactiveerd worden in situaties die eigenlijk helemaal niet zo levensbedreigend zijn. Je krijgt dan last van een constante stressprikkel. Hierdoor krijgt je lichaam nooit de kans om tot rust te komen en sta je altijd ‘aan’.
Constante stressprikkel
Door die constante prikkel gaat ons immuunsysteem achteruit. Je wordt daardoor een stuk gevoeliger voor eventuele ziektes en ontstekingen. Daarnaast is een continu verhoogde hartslag erg schadelijk voor je hart en bloedbaten. Bovendien kan stress je hersenen op lange termijn flink aantasten. Je kunt dan minder onthouden of in hele gewone situaties het gevoel dat je in gevaar bent. Misschien herken je dat gevoel wel. In dat geval weet je ook dat dit een enorme impact op je leven kan hebben.
Wist je dat een ontspannende anti-stressmassage je eenvoudig van je stressklachten af kan helpen?
Knuffelhormoon
Het is daarom belangrijk om stress zoveel mogelijk te verminderen. Een massage biedt hierin uitkomst. Zo zorgt een ontspannende lichaamsmassage ervoor dat het oxytocine gehalte in het lichaam toeneemt. Dit stofje wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en zorgt voor een gevoel van veiligheid en verbinding. Zo’n anti-stressmassage zorgt er dus voor je beter bestand bent tegen de negatieve effecten van stress, doordat je lichaam in zo’n situatie sneller tot rust kan komen.
Immuunsysteem
Daarnaast heeft een massage een positief effect op je immuunsysteem. De witte bloedcellen in je lichaam zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het goed functioneren van jouw immuunsysteem. Samen met de lymfocyten zorgen ze ervoor dat ziekteverwekkers buiten de deur worden gehouden en verwijderen ze andere schadelijke stoffen die een negatieve invloed op je lichaam kunnen hebben.
Signalen
Een massage zorgt er dus eigenlijk voor dat de stress verdwijnt en je lichaam weer normaal kan functioneren. Doordat stress een verdovend effect heeft, kan dit als gevolg hebben dat je de signalen de je lichaam afgeeft, niet meer kunt voelen. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je oneindig door kunt werken, maar eigenlijk negeer je je lichaam. Na een massage word je je weer bewust van die signalen en kun je weer beter aanvoelen wat goed voor je is en wat je lichaam op een bepaald moment nodig heeft. Zo weet je precies wanneer je rust moet nemen en kun je overmatige stress voorkomen.
Voor jou?
Wil jij onnodige stress een halt toe roepen? Kies dan voor een ontspannende anti-stressmassage van Allure Hair & Beauty. Hun team van professionele specialisten helpen je graag van je stress af. Ze laten zich jaarlijks bijscholen om zo van alle nieuwe technieken en middelen op de hoogte te blijven. Neem contact met ze op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek de mogelijkheden!
-
Altijd mooi, die strak gelakte nagels. Nagellak zorgt voor een verzorgde en vrouwelijke uitstraling. Het nadeel aan ‘gewone’ nagellak? Je stoot het er zo makkelijk af en met afgeknapte randjes ziet het geheel er toch een stukje minder verzorgd uit. Zo blijf je aan de gang met nagels lakken, en laten we eerlijk wezen: het is best een tijdrovende klus.
-
Schaamlipcorrecties zijn een cosmetische procedure die gericht zijn op het verkleinen of herstellen van de vorm van de schaamlippen. Hoewel deze procedure al enige tijd beschikbaar is, is het de laatste jaren steeds populairder geworden. De vraag blijft echter of schaamlipcorrecties nog steeds zo trending zijn en zullen blijven als een aantal jaar geleden.
-
We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
-
Een labiacorrectie is een verkleining van de binnenste schaamlippen. Deze kunnen bijvoorbeeld rekken of veranderen door een zwangerschap. ‘In principe is het een vrij standaard behandeling. Wat we altijd doen is een eerste beoordeling tijdens het intakeconsult. Ik vraag dan naar de klachten.
-
Een zwangerschap van negen maanden, een bevalling en een kraambed: een kind op de wereld zetten heeft een flinke impact op je lichaam. Dat merkte Kim (39) ook.
-
Het gebruik van klei heeft een lange geschiedenis. Bijna iedere bevolking heeft wel kleibehandelingen in hun (therapeutische) tradities. Maar wat is klei eigenlijk precies?
-
‘In mijn jeugd zwom ik graag en veel. En ’s zomers lag ik na het zwemmen ook graag eindeloos in de zon. Ik denk dat ik zo rond mijn 16de de eerste kuiltjes in mijn bovenbenen en billen ontdekte: cellulite’, vertelt Sterre. ‘Op mijn 25ste was die cellulite zó verergerd dat ik me niet meer in bikini durfde te vertonen.
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
-
Je doet er alles aan om die laatste kilo’s eraf te krijgen. Maar wat als het volgen van een strak sportschema en een streng dieet niet meer helpt?
-
‘Een mommy make-over is in principe bedoeld voor vrouwen die vaak een zwangerschap hebben doorgemaakt en last hebben van slapte in de buik of borsten. Ze hebben bijvoorbeeld een vullingsprobleem van de borsten.