‘Chiropractie heeft mijn leven totaal veranderd!’
Isa: ‘Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met chiropractie, of eigenlijk heeft chiropractie mij gevonden. Tien jaar geleden heb ik, op 23-jarige leeftijd, een auto-ongeluk gehad waarbij ik hersenschade en een whiplash opliep. Ineens stond mijn leven, dat volop in ontwikkeling was, stil en op zijn kop. De simpelste dingen die ik altijd als vanzelfsprekend ervaarde, zoals schrijven, een gesprek voeren, muziek luisteren, een boek lezen en samenzijn met vrienden, werden ineens heel ingewikkeld en haast onmogelijk. De wereld om me heen, waar ik me zo graag in bewoog, werd ineens een wereld vol schreeuwende prikkels en veel te veel verwachtingen.’
Restverschijnselen
‘Tijdens een jarenlange revalidatieperiode via de reguliere gezondheidszorg stond mijn genezingsproces stil. Er werd me verteld dat ik met de restverschijnselen moest leren omgaan. Maar dat wilde ik helemaal niet. Ik voelde dat er meer mogelijk was en wilde verder herstellen dan ik tot dan toe had gedaan. Vier jaar geleden werd ik door mijn broer, die destijds studeerde voor chiropractor, verwezen naar chiropractie. Tot dat moment was ik hier sceptisch over, maar ik had het nooit geprobeerd. Ik had eigenlijk niets te verliezen: ‘baat het niet…’’
Chiropractie
‘Chiropractie heeft mijn leven totaal veranderd! Mijn herstelproces kwam weer in beweging en heeft me stappen laten zetten die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Chiropractie heeft me geleerd dat het genezend vermogen van het lichaam veel groter is dan ik dacht. De chiropractische behandelingen en filosofie hebben me geholpen om op dit potentieel te kunnen aansluiten. Na een paar maanden kon ik weer lezen, schrijven, gaan studeren, actief de natuur in, me omringen met vrienden en familie. Langzaam kwam mijn leven weer tot bloei.Ook al voel ik me nu goed, nog steeds ga ik zeer regelmatig voor een chiropractische check-up. Zo houd ik mijn wervelkolom en zenuwstelsel gezond. Ik voel me enorm dankbaar dat ik zo heb mogen herstellen en voor de belangrijke rol die chiropractie hierin gespeeld heeft voor mij. Investeren in mijn gezondheid staat voortaan voorop!’
‘Ik hoop veel mensen met mijn verhaal te inspireren om vooral niet zo lang te wachten met chiropractie dan ik heb gedaan. Je zenuwstelsel stuurt immers alles aan, dus wie weet kan de chiropractor ook voor jou wat betekenen!’
Optimaal functioneren
Chiropractor Cobus Bosman: ‘De filosofie van Inter Chiro is gebaseerd op de gedachte dat, wanneer je zenuwstelsel vrij is van blokkades, je lichaam beter functioneert. Met andere woorden: als de wervelkolom geblokkeerd is, wordt de communicatie tussen lichaam en hersenen verstoord. Hierdoor kan het lichaam niet optimaal functioneren.’
‘Chiropractie helpt mensen om optimaal te kunnen functioneren’
Chiropractiemogelijkheden
‘De gezondheidszorg heeft zich ontwikkeld tot een meer preventieve benadering. We zien dat steeds meer mensen hun weg vinden naar natuurlijke zorg, zoals chiropractie. Veel mensen denken dat, omdat chiropractoren zich richten op de wervelkolom, ze alleen kunnen helpen met klachten zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn. Er is echter veel meer wat chiropractie kan betekenen dan alleen het verlichten van pijn.’
Chiropractische zorg
‘Chiropractie helpt mensen om optimaal te kunnen functioneren, zodat ze totale gezondheid en welzijn kunnen bereiken. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten inzicht verkrijgen over hoe hun lichaam kan genezen en dat dit beter mogelijk is wanneer het zenuwstelsel minder storingen heeft. Wij geloven dat chiropractische zorg een integraal onderdeel van je dagelijks leven zou moeten worden, omdat het de balans herstelt in diverse lichaamssystemen. Hierdoor kun je je beter aanpassen aan nieuwe situaties en floreren in een omgeving van constante verandering. Maak een afspraak voor een gratis check om te kijken of chiropractie ook wat voor jou kan betekenen!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.