shiatsu

Cursus shiatsu voor de wellness professionals

Wanneer je vaak en veel last hebt van stress kan dit grote gevolgen voor je gezondheid hebben. Niet zelden betekent een dergelijke situatie het begin van een burn-out. Maar wist je dat een teveel aan stress ook invloed kan hebben op je huid? En dáár kun jij als masseur in de wellnessbranche of als schoonheidsspecialiste iets in betekenen.

Shiatsu cursus

Master Matsuko Namikoshi uit Japan heeft drukpunten ontwikkeld om de huid te vitaliseren, te doorbloeden en rimpels te voorkomen en te verminderen. Professionals in de wellnessbranche kunnen dit ook leren tijdens de speciaal hiervoor ontwikkelde cursus Shiatsu Wellness Cosmetique Esthetique. Tijdens de twee dagen durende cursus wordt de cursisten geleerd hoe zij een uitgebreide nek- en schouderbehandeling, een rugbehandeling, een intercostaal behandeling (decolletébehandeling) en hoofd- en gezichtsbehandeling kunnen geven. Er wordt aandacht gegeven aan de werking van de drukpunten in zowel de Oosterse als de Westerse geneeswijze. Shiatsu is een brug tussen het Oosten en het Westen.

Gediplomeerd docent

Paula Kobayashi is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Academy.

Er zijn tal van oorzaken te vinden waardoor het lichaam uit evenwicht is

Drukpuntmassage

Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd (Shi = vinger en atsu = druk), is een natuurgeneeswijze die is ontstaan in Japan. Tokujiro Namikoshi is de ontwikkelaar van het Namikoshi Shiatsu. Shiatsu als behandelsysteem is in Japan ontwikkeld tot een geneeskunde van hoge medische waarde. Deze therapie is erkend door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid. Shiatsu is gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van banen (de meridianen) stroomt. In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd. Het lichaam is dan in balans. Als de energiestroom verstoord is, is het lichaam uit evenwicht en kunnen er ziekten, pijn of andere klachten ontstaan. Er zijn tal van oorzaken te vinden waardoor het lichaam uit evenwicht is. Met de Shiatsu therapie kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van levensenergie. Via bepaalde punten op de meridianen kan het energiestelsel worden beïnvloed en wordt het zelfgenezend vermogen van de mens gestimuleerd.

Shiatsu mogelijkheden

Naast het vitaliseren van de huid kan Shiatsu worden ingezet bij onder andere:

  • hoofdpijnklachten
  • rug-, nek- en schouderklachten
  • burnout- en stressgerelateerde klachten
  • RSI
  • menstruatieklachten
  • sportblessures
  • allergieën
  • overgangsklachten
Datum: 25 oktober 2019