Cursus shiatsu voor de wellness professionals
Wanneer je vaak en veel last hebt van stress kan dit grote gevolgen voor je gezondheid hebben. Niet zelden betekent een dergelijke situatie het begin van een burn-out. Maar wist je dat een teveel aan stress ook invloed kan hebben op je huid? En dáár kun jij als masseur in de wellnessbranche of als schoonheidsspecialiste iets in betekenen.
Shiatsu cursus
Master Matsuko Namikoshi uit Japan heeft drukpunten ontwikkeld om de huid te vitaliseren, te doorbloeden en rimpels te voorkomen en te verminderen. Professionals in de wellnessbranche kunnen dit ook leren tijdens de speciaal hiervoor ontwikkelde cursus Shiatsu Wellness Cosmetique Esthetique. Tijdens de twee dagen durende cursus wordt de cursisten geleerd hoe zij een uitgebreide nek- en schouderbehandeling, een rugbehandeling, een intercostaal behandeling (decolletébehandeling) en hoofd- en gezichtsbehandeling kunnen geven. Er wordt aandacht gegeven aan de werking van de drukpunten in zowel de Oosterse als de Westerse geneeswijze. Shiatsu is een brug tussen het Oosten en het Westen.
Gediplomeerd docent
Paula Kobayashi is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Academy.
Er zijn tal van oorzaken te vinden waardoor het lichaam uit evenwicht is
Drukpuntmassage
Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd (Shi = vinger en atsu = druk), is een natuurgeneeswijze die is ontstaan in Japan. Tokujiro Namikoshi is de ontwikkelaar van het Namikoshi Shiatsu. Shiatsu als behandelsysteem is in Japan ontwikkeld tot een geneeskunde van hoge medische waarde. Deze therapie is erkend door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid. Shiatsu is gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van banen (de meridianen) stroomt. In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd. Het lichaam is dan in balans. Als de energiestroom verstoord is, is het lichaam uit evenwicht en kunnen er ziekten, pijn of andere klachten ontstaan. Er zijn tal van oorzaken te vinden waardoor het lichaam uit evenwicht is. Met de Shiatsu therapie kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van levensenergie. Via bepaalde punten op de meridianen kan het energiestelsel worden beïnvloed en wordt het zelfgenezend vermogen van de mens gestimuleerd.
Shiatsu mogelijkheden
Naast het vitaliseren van de huid kan Shiatsu worden ingezet bij onder andere:
- hoofdpijnklachten
- rug-, nek- en schouderklachten
- burnout- en stressgerelateerde klachten
- RSI
- menstruatieklachten
- sportblessures
- allergieën
- overgangsklachten
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.