Herstel je gezondheid optimaal met natuurgeneeskundige therapie
Tijdens het herstel van een (ernstige) ziekte ben je vaak erg moe en enorm teleurgesteld in je lijf. Het vertrouwen in het hebben van een gezond lichaam is weg. Door het opheffen van emotionele blokkades met natuurgeneeskundige therapie, ervaar je dat jouw eigen kracht je helpt naar een herstel van je ziekte.
Aanvullen van vitamines
Wanneer de vitaminestatus van het lichaam niet optimaal is, kan dit leiden tot een langzamer herstel na bijvoorbeeld een operatie. Dit betekent dat je eerder last kunt hebben van meer complicaties, een vertraagde wondgenezing en een verminderde werking van het afweersysteem. Door het aanvullen van je vitamines kun je je lichaam voeden, zodat het de kracht krijgt om zichzelf te herstellen. Dit levert je energie op, omdat je lichaam niet meer zo hard hoeft te werken.
Balans
De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waarbij het doel is om meer balans te vinden tussen hoofd, lijf en emoties. Op die manier kun jij je lichaam een extra boost geven, zodat je weer snel energieker bent.
Blokkades
Met natuurgeneeskundige therapie kun je bijdragen aan verlichting en herstel van je lichaam en behandel je hiermee de opgespoorde blokkades.
De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van je lichaam
De mogelijkheden van natuurgeneeskundige therapie:
- Ontzuren: een ongezonde levensstijl verstoord het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Door ontzuring verkleind te kans op vele ziekten.
- Bach bloesems: bach bloesems zijn de zachtste manier van helen. De tincturen helpen om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die jou uit balans brengen.
- Massage: een ontspanningsmassage werkt helend op de structuur van het lichaam en op de energie. De massage werkt onstapnnend en ondersteund daar waar het nodig is.
Voor jou
Miranda Bootsman is natuurgeneeskundig therapeut, trainer en coach. Zij helpt je graag om je positiviteit in het leven terug te vinden. Het is haar kwaliteit (gevoelige) kinderen en volwassenen te begeleiden in het proces van kwetsbaarheid naar kracht, van hoofd naar lijf. Door middel van gesprek, behandelingen, oefeningen en activiteiten gaat zij op zoek naar jou balans. Wil je weten wat natuurgeneeskundige therapie voor jou kan betekenen?
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.