
Hoogzomer en verkouden? Test jouw weerstand!
Het is hartje zomer, de zon schijnt veel en iedereen is graag buiten. Maar jij weer eens hartstikke verkouden. De meeste mensen denken bij een verkoudheid aan de herfst of winter, maar jij loopt het hele jaar door te snotteren. En waarom word jij ziek terwijl de rest van de wereld daar in de zomer totaal geen last van lijkt te hebben? Jij zit natuurlijk net zo min op verkoudheid te wachten als ieder ander!
Het hele jaar verkouden
De reden dat de meeste mensen in de winter of herfst verkouden worden, is omdat in de koude maanden meer virussen heersen dan in de warmere periode. Je pikt daardoor sneller wat op. Virussen die in de winter heersen zijn andere dan die in de zomer heersen. Met een beetje pech en een slechte weerstand, ben jij daardoor het hele jaar de klos.
Een slechte weerstand?
Een belangrijke vraag is waar die slechte weerstand nou eigenlijk vandaan komt. Want hoe kun je er nu voor zorgen dat je fit blijft en niet zo snel meer verkouden wordt? Natuurlijk, gezond eten is heel belangrijk. Net zoals regelmatige beweging en voldoende slaap. Maar als je dat allemaal al probeert te doen, kun je behoorlijk ten einde raad zijn. Het kan zijn dat de verkoudheden een symptoom zijn van een dieperliggend probleem. In dat geval kom je er natuurlijk graag achter wat dat probleem precies is.
Laaggradige ontsteking
Zo krijgen veel mensen last van een lage weerstand door een vitaminetekort, stress of slaaptekort. Erg vervelend, maar wel iets wat veel van ons al kennen als mogelijke oorzaak. De aanpak is helder: gezond en gevarieerd eten, goed slapen en voldoende ontspanning. Maar wist je dat een slechte weerstand met de bijbehorende (verkouden) symptomen ook kan voortkomen uit laaggradige ontsteking? Als je hierop ‘nee’ moet antwoorden, ben je niet de enige.
Ziekteveroorzaker
En dat is jammer! Want laaggradige ontsteking wordt wel gezien als de veroorzaker van een enorme hoeveelheid ziektes en kwalen. Hoe het ontstaat? Een laaggradige ontsteking is eigenlijk een slecht herstelde en achtergebleven ontsteking. Het lichaam ziet het niet meer als acuut probleem, en probeert het daarom niet langer op te lossen. Op dat moment is er een latente, chronische ontsteking aanwezig in het lijf met alle gevolgen van dien. Het immuunsysteem raakt uitgeput, en je krijgt gezondheidsklachten.
De labtest
Maar hoe kom je erachter of dit ook in jouw lichaam speelt? Een labtest geeft antwoord op deze vraag. Elvira Zwanikken, eigenaar van Body-Pitstop, onderzoekt in haar natuurgeneeskundepraktijk allerlei fysieke klachten. Dit gebeurt middels een labtest. Bij deze test wordt er een klein beetje bloed afgenomen zodat kan worden onderzocht welke tekorten of problemen er zijn. Op basis van de uitslag brengt Elvira een persoonlijk advies uit, zodat jij je weer krachtig en energiek kunt voelen.
Benieuwd?
Het advies kan ingaan op voeding, maar ook levensstijl. Het afnemen van laaggradige ontsteking door betere inname van bouwstoffen heeft namelijk een groot effect. Je slaapt beter, kunt je beter concentreren, de huid wordt mooier en de bloedvaten verkeren in een betere conditie. Zo kun je je verkouden dagen achter je laten. Ben jij benieuwd hoe het ervoor staat in jouw lijf en of jouw weerstand beter kan zijn? Doe de test om te weten waar je staat en wat je met die resultaten kunt doen. Bij Body-Pitstop zijn supplementen verkrijgbaar die wetenschappelijk bewezen schoon zijn en werken. Een test is bovendien vergoed in de aanvullende verzekering.
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.