Klachten verdwijnen door een voedingsintolerantietest
Heb je regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, buikkramp, obstipatie of diarree? De oorzaken hiervoor kunnen heel divers zijn: te weinig gedronken, waardoor je afvalstoffen niet goed je lichaam verlaten, eten dat verkeerd gevallen is, te weinig vezels in je voeding, of hormonaal: je klachten treden bijvoorbeeld voornamelijk op tijdens je menstruatie.
Vage klachten
Eigenaresse Marijke Eijgenraam van Afslankstudio en Welzijnspraktijk Gracili: ‘Heb je hier regelmatig last van en kun je niet thuisbrengen waar het vandaan komt, overweeg dan eens het doen van een allergie- of intolerantietest. Een ‘allergie’ wil zeggen dat je, zodra je in aanraking komt met de stof, er een reactie ontstaat. Wil je deze reactie voorkomen, dan kun je ervoor zorgen bepaalde producten achterwege te laten.’
Voedingsintolerantietest
Marijke: ‘Een intolerantie is lastiger: je kunt wel wat van de stof of voeding verdragen, maar er komt bij een te grote inname van de voeding een uitgestelde reactie; soms pas dagen later. Hierdoor is het lastig na te gaan welke voeding voor deze reactie heeft gezorgd. In zo’n geval kan een intolerantietest uitkomst bieden. Sinds kort bieden we een uitgebreide test aan in de studio.’
Allergene producten
‘Tijdens de eerste afspraak hebben we een korte intake waarin er direct bloed kan worden afgenomen. Hiervoor is het niet nodig om nuchter te zijn. We testen op 90 van de meest allergene producten, onder andere op meerdere graansoorten, zuivel zowel afkomstig van de koe als de geit en het schaap, en veel verschillende noten, vleessoorten, vissoorten, fruit, koffie, groenten en cacao.’
Voedselintolerantie
‘Na ongeveer twee of drie weken hebben we de uitslag van de tekst verwerkt in een rapport dat we bij de tweede afspraak uitgebreid bepreken en waarbij je het rapport mee naar huis krijgt. Hierin zijn behalve uitleg over de betreffende intoleranties ook adviezen opgenomen hoe hiermee om te gaan. Na een aantal weken hebben we nog een derde afspraak waarin we doornemen hoe de situatie nu is en of de adviezen hebben geleid tot een afname van de klachten.’
Vergoeding
‘De intolerantietest zelf wordt door bijna geen enkele ziektekostenverzekeraar vergoed, maar de consulten wél, doordat ik als orthomoleculair therapeut ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Afhankelijk van de verzekeraar en het aanvullende pakket worden de kosten hiervan door praktisch alle verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking waarin we desgewenst meteen de test kunnen starten!’
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven?