Klachten verdwijnen door een voedingsintolerantietest
Heb je regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, buikkramp, obstipatie of diarree? De oorzaken hiervoor kunnen heel divers zijn: te weinig gedronken, waardoor je afvalstoffen niet goed je lichaam verlaten, eten dat verkeerd gevallen is, te weinig vezels in je voeding, of hormonaal: je klachten treden bijvoorbeeld voornamelijk op tijdens je menstruatie.
Vage klachten
Eigenaresse Marijke Eijgenraam van Afslankstudio en Welzijnspraktijk Gracili: ‘Heb je hier regelmatig last van en kun je niet thuisbrengen waar het vandaan komt, overweeg dan eens het doen van een allergie- of intolerantietest. Een ‘allergie’ wil zeggen dat je, zodra je in aanraking komt met de stof, er een reactie ontstaat. Wil je deze reactie voorkomen, dan kun je ervoor zorgen bepaalde producten achterwege te laten.’
Voedingsintolerantietest
Marijke: ‘Een intolerantie is lastiger: je kunt wel wat van de stof of voeding verdragen, maar er komt bij een te grote inname van de voeding een uitgestelde reactie; soms pas dagen later. Hierdoor is het lastig na te gaan welke voeding voor deze reactie heeft gezorgd. In zo’n geval kan een intolerantietest uitkomst bieden. Sinds kort bieden we een uitgebreide test aan in de studio.’
Allergene producten
‘Tijdens de eerste afspraak hebben we een korte intake waarin er direct bloed kan worden afgenomen. Hiervoor is het niet nodig om nuchter te zijn. We testen op 90 van de meest allergene producten, onder andere op meerdere graansoorten, zuivel zowel afkomstig van de koe als de geit en het schaap, en veel verschillende noten, vleessoorten, vissoorten, fruit, koffie, groenten en cacao.’
Voedselintolerantie
‘Na ongeveer twee of drie weken hebben we de uitslag van de tekst verwerkt in een rapport dat we bij de tweede afspraak uitgebreid bepreken en waarbij je het rapport mee naar huis krijgt. Hierin zijn behalve uitleg over de betreffende intoleranties ook adviezen opgenomen hoe hiermee om te gaan. Na een aantal weken hebben we nog een derde afspraak waarin we doornemen hoe de situatie nu is en of de adviezen hebben geleid tot een afname van de klachten.’
Vergoeding
‘De intolerantietest zelf wordt door bijna geen enkele ziektekostenverzekeraar vergoed, maar de consulten wél, doordat ik als orthomoleculair therapeut ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Afhankelijk van de verzekeraar en het aanvullende pakket worden de kosten hiervan door praktisch alle verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking waarin we desgewenst meteen de test kunnen starten!’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.