Lekkerder in je vel met een gezond gewicht
Veel mensen doen er van alles aan om maar van hun overgewicht af te komen, maar ze behalen maar geen resultaat, of het resultaat is slechts tijdelijk. De oorzaak daarvan is dat hun hormoonhuishouding uit balans is en met deze drastische maatregelen ook blijft. Maar het kan anders. Met Metabolic Balance® verlies je blijvend gewicht én blijft je gezondheid optimaal. Hoe dat kan? Omdat de methode gericht is op een optimale hormoonbalans.
Jojo-effect
Hormonen regelen ook de processen die samenhangen met je gewicht, zoals je eetlust, je stofwisseling, je vetopslag en je vetverbranding. Daarom is blijvend afvallen vaak ook zo moeilijk en krijg je te maken met het bekende ‘jojo-effect’. Het systeem is dan namelijk uit balans. Als je het systeem terug in balans brengt, ontstaat vanzelf een gezond gewicht dat je ook nog eens behoudt.
Verstoorde hormonen
Marijke Eijgenraam: ‘In mijn praktijk zie ik veel klanten die jarenlang hun gewicht prima in balans wisten te houden. Vaak kwamen ze wel aan tijdens de vakantieperiode, maar wisten ze dat op eigen kracht weer goed te verlagen. Na je 40ste merk je dat dat moeizamer gaat; je hormoonhuishouding gaat dan tegenwerken. Het laten staan van een wijntje en minder vaak uit eten gaan geeft dan niet meer het gewenste resultaat.’
Op maat
‘Bewustere keuzes maken in voeding of meer gaan sporten levert vaak slechts een geringe gewichtsafname op. Ook de dames die reeds in de overgang zitten, weten met een op maat gemaakt voedingsplan wél resultaat te behalen. Waar de ene klant wel de keuze heeft uit andijvie of spitskool als groente, geldt dat voor een andere klant juist niet, terwijl je toch in beide gevallen een keuze maakt voor gezonde voeding. Met een op maat gemaakt voedingsplan kun je altijd terugvallen op die voeding die jouw lichaam optimaal laat werken.’
Persoonlijk voedingsplan
‘Het Metabolic Balance®-programma helpt en ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. De optimale voedingssamenstelling verschilt van persoon tot persoon. Elk lichaam is tenslotte weer anders. Met dit programma zet je onder begeleiding je huidige voedingspatroon om naar een evenwichtig en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is je persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van 34 actuele bloedwaarden en je gezondheidsgegevens.’
Start nu!
‘Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Vrijwel alle verzekeraars vergoeden mijn consulten als orthomoleculair therapeut in het aanvullende pakket. Nú starten is komende zomer zeker 2 kledingmaten kleiner’, aldus Marijke Eijgenraam.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.