Moet ik leren leven met die pijn in mijn zij?
Een onverklaarbare pijn die zo onderhand je hele leven beheerst, houdt het nooit op? Je hebt al vele onderzoeken achter de rug, maar er is nog steeds geen oorzaak gevonden voor die pijn in je zij. Een verkramping rond je taille of onderrug of een trekkende band in je flank: je wordt er doodmoe en zo onderhand ook behoorlijk wanhopig van.
Is er nu echt niets aan die onverklaarbare pijn te doen?
Heilpraktiker Wemeltje Eising: ‘Deze pijnen zijn in de praktijk gelukkig vaak goed te verhelpen. Ik start altijd met een uitgebreid intakegesprek waarin onder meer het unieke verhaal van iemands medische verleden wordt besproken én een goede analyse van de wervelkolom.’
Waarom onderzoek je de wervelkolom? Daar zit de pijn toch niet?
‘Via de wervelkolom lopen alle zenuwen vanaf je hersenen naar alle lichamelijke functies. Een wervelblokkade op een bepaalde hoogte in de wervelkolom zegt mij ‘iets’ over welke organen, spieren en systemen extra onder spanning staan en welke ondersteund moeten worden, zodat de stofwisseling weer optimaal kan functioneren.’
Wordt de pijn door één orgaan veroorzaakt?
‘Nee, bij pijnen in de zij, op welke hoogte dan ook, zijn er vaak meerdere organen verantwoordelijk voor het veroorzaken van de pijn. Bijvoorbeeld door de maag, gal en de darmen te ondersteunen sluit onder andere de enzymafgifte bij de spijsvertering beter op elkaar aan, wat ontspanning geeft rondom het maaggebied. Na een opgeloste nierbekkenontsteking kan nadien toch door het ondersteunen van de nieren een flankpijn verdwijnen. Ook bij veel stress kan een ondersteuning van de longen en milt onverklaarbare pijnen in je zij laten wegzakken.’
Word jij moedeloos van die pijn in je zij?
Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk?
Met behulp van elektro-acupunctuur breng ik je lichaam in maximale ontspanning, zodat de spieren rond je wervelkolom ontspannen. Dit doet absoluut geen pijn, maar wordt juist als heel prettig ervaren. Met behulp van homeopathie, die specifiek op jou persoonlijke situatie is afgestemd, worden de organen, die dat nodig hebben, ondersteund.’
Hoe lang duurt het voordat ik van mijn pijn af ben?
‘Vaak voel je na één of twee behandelingen al verlichting van de pijn. Het ‘felle’ is eraf. Afhankelijk van de oorzaak van je klachten is het soms raadzaam om eens per drie of vier weken langs te komen om je lichaam conditioneel op peil te krijgen.’
Vergoeding
Wemeltje Eising is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven?