
Moet ik leren leven met die pijn in mijn zij?
Een onverklaarbare pijn die zo onderhand je hele leven beheerst, houdt het nooit op? Je hebt al vele onderzoeken achter de rug, maar er is nog steeds geen oorzaak gevonden voor die pijn in je zij. Een verkramping rond je taille of onderrug of een trekkende band in je flank: je wordt er doodmoe en zo onderhand ook behoorlijk wanhopig van.
Is er nu echt niets aan die onverklaarbare pijn te doen?
Heilpraktiker Wemeltje Eising: ‘Deze pijnen zijn in de praktijk gelukkig vaak goed te verhelpen. Ik start altijd met een uitgebreid intakegesprek waarin onder meer het unieke verhaal van iemands medische verleden wordt besproken én een goede analyse van de wervelkolom.’
Waarom onderzoek je de wervelkolom? Daar zit de pijn toch niet?
‘Via de wervelkolom lopen alle zenuwen vanaf je hersenen naar alle lichamelijke functies. Een wervelblokkade op een bepaalde hoogte in de wervelkolom zegt mij ‘iets’ over welke organen, spieren en systemen extra onder spanning staan en welke ondersteund moeten worden, zodat de stofwisseling weer optimaal kan functioneren.’
Wordt de pijn door één orgaan veroorzaakt?
‘Nee, bij pijnen in de zij, op welke hoogte dan ook, zijn er vaak meerdere organen verantwoordelijk voor het veroorzaken van de pijn. Bijvoorbeeld door de maag, gal en de darmen te ondersteunen sluit onder andere de enzymafgifte bij de spijsvertering beter op elkaar aan, wat ontspanning geeft rondom het maaggebied. Na een opgeloste nierbekkenontsteking kan nadien toch door het ondersteunen van de nieren een flankpijn verdwijnen. Ook bij veel stress kan een ondersteuning van de longen en milt onverklaarbare pijnen in je zij laten wegzakken.’
Word jij moedeloos van die pijn in je zij?
Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk?
Met behulp van elektro-acupunctuur breng ik je lichaam in maximale ontspanning, zodat de spieren rond je wervelkolom ontspannen. Dit doet absoluut geen pijn, maar wordt juist als heel prettig ervaren. Met behulp van homeopathie, die specifiek op jou persoonlijke situatie is afgestemd, worden de organen, die dat nodig hebben, ondersteund.’
Hoe lang duurt het voordat ik van mijn pijn af ben?
‘Vaak voel je na één of twee behandelingen al verlichting van de pijn. Het ‘felle’ is eraf. Afhankelijk van de oorzaak van je klachten is het soms raadzaam om eens per drie of vier weken langs te komen om je lichaam conditioneel op peil te krijgen.’
Vergoeding
Wemeltje Eising is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.