Mesologie wanneer de arts niet verder kan helpen…
Heeft jouw kind bepaalde klachten en kan de arts maar niets vinden? En kan je kind zelf ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens met je kind naar een mesoloog! Die neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte adviezen geven om het probleem op te lossen.
Buikpijn
Je kind heeft bijvoorbeeld last van buikpijn en de oorzaak wordt niet gevonden. De arts doet onderzoek, maar uit het onderzoek komt niets afwijkends: ‘We kunnen niets vinden, dus er is niets aan de hand met uw kind’. Maar ondertussen blijft het kind wél buikpijn houden. Of je kind heeft een chronische oorontsteking, waarvoor het antiobiotica krijgt voorgeschreven. Maar die antibiotica kan een slechte invloed hebben op de darmflora, zodat de weerstand vermindert en de klacht blijft terugkomen. Dan moet er dus een andere oplossing gezocht worden, en die is voor iedereen weer anders.
Mesologie
Een gezond lichaam is in balans. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een lichaam uit balans is geraakt. Met behulp van mesologie kan de oorsprong van de klachten achterhaald worden. Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere medische kennis integreert met kennis uit de complementaire, aanvullende geneeswijzen. Er wordt veel gebruik gemaakt van oosterse geneeswijzen zoals Ayurveda.
Er wordt gekeken naar het totale plaatje van de patiënt
In balans
Een mesologisch onderzoek bestaat uit pols- en tongdiagnostiek, een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een meting van een aantal acupunctuurpunten. Er wordt gekeken naar het totale plaatje van de patiënt. Zodra alle gegevens verzameld zijn en geïnterpreteerd, kan er een therapieplan worden opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van bepaalde kruiden, homeopathische middelen en/of supplementen. Soms wordt er gezocht naar een samenwerking met een andere gezondsheidswerker, bijvoorbeeld een osteopaat.
Kinderen mesologie
Mesoloog Karin Hoekveen: ‘Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken, juist omdat die nog heel goed reageren op een mesologische aanpak. Vaak gaat het om spijsverteringsproblemen, maar het kan ook om een emotioneel probleem gaan. Met een mesologisch onderzoek kan ik uitzoeken wat er aan de hand is én hoe het probleem aangepakt kan worden.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.