mesologie

Mesologie wanneer de arts niet verder kan helpen…

Heeft jouw kind bepaalde klachten en kan de arts maar niets vinden? En kan je kind zelf ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens met je kind naar een mesoloog! Die neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte adviezen geven om het probleem op te lossen.

Buikpijn

Je kind heeft bijvoorbeeld last van buikpijn en de oorzaak wordt niet gevonden. De arts doet onderzoek, maar uit het onderzoek komt niets afwijkends: ‘We kunnen niets vinden, dus er is niets aan de hand met uw kind’. Maar ondertussen blijft het kind wél buikpijn houden. Of je kind heeft een chronische oorontsteking, waarvoor het antiobiotica krijgt voorgeschreven. Maar die antibiotica kan een slechte invloed hebben op de darmflora, zodat de weerstand vermindert en de klacht blijft terugkomen. Dan moet er dus een andere oplossing gezocht worden, en die is voor iedereen weer anders.

Mesologie

Een gezond lichaam is in balans. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een lichaam uit balans is geraakt. Met behulp van mesologie kan de oorsprong van de klachten achterhaald worden. Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere medische kennis integreert met kennis uit de complementaire, aanvullende geneeswijzen. Er wordt veel gebruik gemaakt van oosterse geneeswijzen zoals Ayurveda.

Er wordt gekeken naar het totale plaatje van de patiënt

In balans

Een mesologisch onderzoek bestaat uit pols- en tongdiagnostiek, een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een meting van een aantal acupunctuurpunten. Er wordt gekeken naar het totale plaatje van de patiënt. Zodra alle gegevens verzameld zijn en geïnterpreteerd, kan er een therapieplan worden opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van bepaalde kruiden, homeopathische middelen en/of supplementen. Soms wordt er gezocht naar een samenwerking met een andere gezondsheidswerker, bijvoorbeeld een osteopaat.

Kinderen mesologie

Mesoloog Karin Hoekveen: ‘Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken, juist omdat die nog heel goed reageren op een mesologische aanpak. Vaak gaat het om spijsverteringsproblemen, maar het kan ook om een emotioneel probleem gaan. Met een mesologisch onderzoek kan ik uitzoeken wat er aan de hand is én hoe het probleem aangepakt kan worden.’

Datum: 07 mei 2018