Prettig functioneren door medische fitness
Vaak realiseer je je pas hoe waardevol het is om pijnvrij te bewegen, op het moment dat dat niet meer vanzelfsprekend is. Je hebt bijvoorbeeld last van (chronische) pijn of stijfheid in je spieren. ‘s Morgens moet je moed verzamelen om op te staan en heb je tijd nodig om ‘op gang’ te komen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en je humeur lijkt daar gelijk mee op te gaan. Tijd om de kracht van beweging te ontdekken!
Medische fitness
Bewegen is goed voor iedereen, júist als je last hebt van bepaalde klachten. Door aan medische fitness te doen, nemen je klachten af en werk je op een veilige manier aan je conditie en kracht. Een goed trainingsschema ziet er voor niemand hetzelfde uit, daarom begin je niet zomaar met medische fitness. Ann Taveirne van Centrum Fysiotherapie & Revalidatie vertelt: ‘Aan het begin van het traject gaan wij uitgebreid met jou in gesprek. Er wordt een medisch fitnessschema opgesteld naar aanleiding van je eigen situatie en je persoonlijke doel. Ook worden er tijdens het gesprek verschillende metingen gedaan.’
Opbouwen van kracht en conditie
‘Na de start van het traject ga je, onder intensieve persoonlijke begeleiding, aan de slag met het opbouwen van je conditie en je kracht. Dit gebeurt in de professionele fitnesszaal, waarin allerlei verschillende fitnesstoestellen staan opgesteld. Gaandeweg zal je merken dat je klachten verminderen. Als je liever niet alleen sport, is er voor bepaalde aandoeningen de mogelijkheid om met een groep te sporten. Het gaat om bijvoorbeeld kanker, COPD, CVA en rugklachten. Je traint in de groep heel doelgericht, en hebt daarnaast de kans om onderling een fijne band op te bouwen.’
Mogelijke klachten
Medische fitness werkt goed bij:
- knieklachten
- rugklachten en bekkeninstabiliteit
- nek- en schouderklachten
- longaandoeningen
- reumatische aandoeningen
- hart- en vaatziekten
- tijdens en na chemotherapie/bestraling
Tijd om de kracht van beweging te ontdekken!
Bewegen bij kanker
Op de meest onverwachte momenten wordt je overvallen door extreme vermoeidheid. Je spieren voelen stijf aan. Als je kanker hebt, dan staat je hoofd niet direct naar beweging. Toch is het belangrijk dat je actief blijft. Wanneer je niet in beweging komt, zal je uithoudingsvermogen verder afnemen, waardoor je nog vermoeider raakt. Speciaal hiervoor is de oefengroep ‘Bewegen bij kanker’ opgericht. Hier kun je, samen met lotgenoten, op je eigen niveau werken aan je conditieopbouw en aan je kracht. Een betere conditie zorgt ervoor dat je weerbaarder wordt. Daarnaast helpt krachttraining voor een betere doorbloeding in de spieren, zodat deze minder stijf aanvoelen. Ook kan het contact met lotgenoten heel fijn zijn: je kunt ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren.
Uitblinker in uitstekende zorg
Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor: oncologiefysiotherapie, oedeembehandeling, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.
-
Dat bijen bijzonder zijn, dat is je ongetwijfeld bekend. En dat hun honing ontzettend veel voordelen heeft, dat blijkt ook keer op keer. Het is niet voor niks dat we bijvoorbeeld honing in de thee doen wanneer we keelpijn hebben.
-
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid en welzijn, vooral in het drukke leven dat velen van ons leiden. Een goede nachtrust zorgt niet alleen voor een goede fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor een betere mentale gezondheid. Toch hoor je steeds vaker dat veel mensen moeite hebben om voldoende slaap te krijgen.
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.