
Prettig functioneren door medische fitness
Vaak realiseer je je pas hoe waardevol het is om pijnvrij te bewegen, op het moment dat dat niet meer vanzelfsprekend is. Je hebt bijvoorbeeld last van (chronische) pijn of stijfheid in je spieren. ‘s Morgens moet je moed verzamelen om op te staan en heb je tijd nodig om ‘op gang’ te komen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en je humeur lijkt daar gelijk mee op te gaan. Tijd om de kracht van beweging te ontdekken!
Medische fitness
Bewegen is goed voor iedereen, júist als je last hebt van bepaalde klachten. Door aan medische fitness te doen, nemen je klachten af en werk je op een veilige manier aan je conditie en kracht. Een goed trainingsschema ziet er voor niemand hetzelfde uit, daarom begin je niet zomaar met medische fitness. Ann Taveirne van Centrum Fysiotherapie & Revalidatie vertelt: ‘Aan het begin van het traject gaan wij uitgebreid met jou in gesprek. Er wordt een medisch fitnessschema opgesteld naar aanleiding van je eigen situatie en je persoonlijke doel. Ook worden er tijdens het gesprek verschillende metingen gedaan.’
Opbouwen van kracht en conditie
‘Na de start van het traject ga je, onder intensieve persoonlijke begeleiding, aan de slag met het opbouwen van je conditie en je kracht. Dit gebeurt in de professionele fitnesszaal, waarin allerlei verschillende fitnesstoestellen staan opgesteld. Gaandeweg zal je merken dat je klachten verminderen. Als je liever niet alleen sport, is er voor bepaalde aandoeningen de mogelijkheid om met een groep te sporten. Het gaat om bijvoorbeeld kanker, COPD, CVA en rugklachten. Je traint in de groep heel doelgericht, en hebt daarnaast de kans om onderling een fijne band op te bouwen.’
Mogelijke klachten
Medische fitness werkt goed bij:
- knieklachten
- rugklachten en bekkeninstabiliteit
- nek- en schouderklachten
- longaandoeningen
- reumatische aandoeningen
- hart- en vaatziekten
- tijdens en na chemotherapie/bestraling
Tijd om de kracht van beweging te ontdekken!
Bewegen bij kanker
Op de meest onverwachte momenten wordt je overvallen door extreme vermoeidheid. Je spieren voelen stijf aan. Als je kanker hebt, dan staat je hoofd niet direct naar beweging. Toch is het belangrijk dat je actief blijft. Wanneer je niet in beweging komt, zal je uithoudingsvermogen verder afnemen, waardoor je nog vermoeider raakt. Speciaal hiervoor is de oefengroep ‘Bewegen bij kanker’ opgericht. Hier kun je, samen met lotgenoten, op je eigen niveau werken aan je conditieopbouw en aan je kracht. Een betere conditie zorgt ervoor dat je weerbaarder wordt. Daarnaast helpt krachttraining voor een betere doorbloeding in de spieren, zodat deze minder stijf aanvoelen. Ook kan het contact met lotgenoten heel fijn zijn: je kunt ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren.
Uitblinker in uitstekende zorg
Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor: oncologiefysiotherapie, oedeembehandeling, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.