Prettiger lopen met een steunkous
Als je last hebt van kramp, pijn, jeuk of vermoeidheid in je benen of armen, dan kan dat erg vervelend zijn. Dit soort klachten wordt vaak veroorzaakt door circulatiestoornissen in bloedvaten of lymfen door bijvoorbeeld de ziekte kanker.
Therapeutische kousen
Uiteindelijk kunnen circulatiestoornissen leiden tot spataderen of oedeem, een proces dat met behulp van therapeutische elastische kousen (steunkousen) veelal te remmen of te stoppen is. Therapeutische elastische kousen regelen de drukverdeling en verminderen daardoor jouw klachten. Het is hierbij wel belangrijk dat de kousen goed afgestemd zijn op de vorm van jouw benen of armen.
Zorgvuldig aan meetproces
De therapeutische elastische kousen worden zorgvuldig aangemeten. De keuze voor het type kous wordt in eerste instantie bepaald door de medische indicatie en de gemeten maten. Daarnaast spelen de mogelijkheden en de wensen van de klant een rol.
Het is van groot belang dat de kous consequent wordt gedragen gedurende de periode dat de arts de kous voorschrijft
Vochtvrij
Om therapeutisch elastische kousen aan te kunnen meten moet het been of de arm zoveel mogelijk vochtvrij zijn. Soms moet het been of de arm eerst enige tijd gezwachteld worden om het vocht te verdrijven. Dit kan de klant via de arts regelen. De armen en benen worden meestal in de ochtend opgemeten, omdat ze dan het slankst zijn.
Consequent dragen
De therapeutisch elastische kous wordt gebruikt als een therapiemiddel. Het is dan ook van groot belang dat de kous consequent wordt gedragen gedurende de periode dat de arts de kous voorschrijft. De kous geeft druk op het been of de arm. Deze druk is zo opgebouwd dat de druk bij de enkel of bij de pols het hoogst is en verder naar boven toe afneemt. Hierdoor wordt de afvoer van het bloed in de aderen gestimuleerd en verbeterd, waardoor pijnklachten en het vasthouden van vocht verminderen. De kans op op complicaties zoals trombose, huidveranderingen en open beneden wordt hierdoor verminderd.
Onderhoud steunkousen
- Therapeutische elastische kousen houden ongeveer zes maanden hun drukwaarde.
- Met regelmatig wassen, bij voorkeur om de dag, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen.
- Gebruik bij voorkeur twee paar kousen naast elkaar, zodat je ze om beurten kunt wassen.
- Bij alle therapeutische elastische kousen krijg je een aantrek- en onderhoudsadvies mee.
- Er zijn verschillende hulpmiddelen die het aan en uittrekken makkelijker kunnen maken.
Erkende leverancier
Heb jij last van circulatiestoornissen? Of van andere klachten die zorgen voor kramp, pijn en jeuk? Ga dan eens langs bij Van Dinter, deze organisatie is een erkende leverancier van therapeutisch elastische kousen. Zij leveren zowel been- als armkousen van verschillende kwaliteit en leveranciers, zowel maatwerk als confectie.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.