Shiatsu-behandeling: geschikt bij grote of kleine klachten
Laat je pas wat doen aan je gezondheidsklachten op het moment dat de klachten te erg zijn? Dan ben je niet de enige. Maar het is verstandiger om niet te wachten tot het (te) laat is, maar om op tijd aan de bel te trekken. Voorkom dat je klachten erger worden en laat je behandelen door een Shiatsu-therapeut!
Controle over je eigen lichaam
Shiatsu-therapeut Fazil Wazir: ‘Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat het onderhoud van hun lichaam, net zoals regelmatig onderhoud van hun auto, belangrijk is. Ik leer cliënten om aandacht te besteden aan hun lichaam en geest. Zo krijgen en houden ze controle over hun eigen gezondheid. Ik kan adviezen geven rond bijvoorbeeld voeding, beweging en de balans tussen inspanning en ontspanning.’
Op tijd bij zijn
Fazil: ‘Als je al wel een gezondheidsklacht hebt, kan ik ook helpen. Als je er namelijk op tijd bij bent, kun je vaak meer, of ergere, klachten voorkomen. Immers: grote klachten beginnen klein! Zo kan ik helpen bij lichamelijke klachten als rug- en schouderpijn, ziektes, hormonale problematiek, zoals menstruatie- en overgangsklachten, en klachten die met het hoofd te maken hebben, waaronder hoofdpijn en migraine, stress en burn-out.’
Shiatsutherapie
‘De basis van mijn behandelingen is Shiatsutherapie. De Shiatsu-behandeling ziet het lichaam als een energetisch systeem, en klachten als verstoringen van de energie. Gelukkig zijn de verstoringen te behandelen. Daarnaast heb ik mijn kennis en ervaring opgedaan uit Qi Gong en Aikido. Ik kan dus putten uit verschillende bronnen om cliënten de juiste adviezen te kunnen geven!’
Voor het beste resultaat zijn een aantal behandelingen nodig
Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een Japanse vorm van therapie, die is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze. In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken. De oosterse geneeskunst is meer gericht op het aanpakken van de oorzaak. De therapie heeft dezelfde theoretische basis als die bij acupunctuur. Er worden alleen geen naalden gebruikt, maar vingers: het woord ‘Shiatsu’ betekent ‘vingerdruk’. Er wordt wél gewerkt op de energiebanen (meridianen) in je lichaam. De diagnose wordt gesteld in een intakegesprek en tijdens de behandeling steeds gecontroleerd en eventueel bijgesteld.
Lichaam herstelt zichzelf
Tijdens een Shiatsu-behandeling lig je met je kleren aan op een mat. De behandelaar geeft met de vingers druk op de plekken in je lichaam waar de energiestroom geblokkeerd is. Hierdoor worden de meridianen gestimuleerd, zodat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam in staat wordt gesteld om zichzelf te herstellen. Voor het beste resultaat zijn een aantal behandelingen nodig.
Laat je behandelen!
Wil je lichamelijke klachten aanpakken waar je al lange tijd mee rondloopt? Kijk dan voor meer informatie over de behandelingen op de website van SHIATSUforeverybody.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.