
Vind een verklaring voor jouw klachten
Wanneer je kampt met gezondheidsklachten is dat buitengewoon vervelend. Maar niet alleen het ongemak dat door de klachten wordt veroorzaakt is lastig. Ook de onzekerheid die de gezondheidsklachten met zich mee kunnen brengen, heeft vaak een impact. Men gaat zich afvragen wat de oorzaak van de klachten is. Wanneer hier geen antwoord op is, zorgt dat voor onzekerheid. Laat je daarom onderzoeken en vind een verklaring voor jouw klachten.
Bloedonderzoek bij vermoeidheidsklachten
Een veelvoorkomende lichamelijke klacht is vermoeidheid. Het betreft een lichamelijk ongemak dat tal van verschillende oorzaken kan hebben. Vermoeidheid kan ontstaan als je langdurig te veel van je lichaam vraagt. Bijvoorbeeld als je voor een lange periode te veel gewerkt hebt. In dat geval ligt de oorzaak van het probleem doorgaans bij je eigen manier van handelen. Maar de vermoeidheid kan ook veroorzaakt worden door een onderliggend medisch probleem. Het laten verrichten van een check up bloedonderzoek bij ernstige vermoeidheid is dan ook aan te raden. Middels bloedonderzoek kunnen veel verschillende waarden worden bepaald die representatief zijn voor diverse organen. Zo kunnen er via bloedonderzoek verschillende aandoeningen worden uitgesloten of aangetoond. Je kan zelf in actie komen, maar je kan natuurlijk ook altijd naar de huisarts gaan.
Ontlasting onderzoek bij darmklachten
Een bloedonderzoek wordt als een effectieve onderzoeksmethode bij lichamelijke klachten gezien. Op deze manier kunnen immers veel waarden worden achterhaald. Toch kan het zo zijn dat je bloed geen afwijkingen vertoont, maar jij wel degelijk klachten hebt. In dat geval kunnen er aanvullende onderzoeken worden verricht. Kamp jij naast vermoeidheid bijvoorbeeld ook met darmklachten? Dan kan er een ontlasting onderzoek worden verricht. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar de aanwezigheid van parasieten in de darmen. Een parasiet in de darmen hoeft niet altijd klachten te veroorzaken, maar dit kan wel. In het geval van darmklachten is een ontlasting onderzoek daarom altijd raadzaam. Hiermee kun je namelijk een goed beeld van eventuele darmparasieten in jouw darmflora verkrijgen.
Preventief onderzoek laten verrichten
Medische onderzoeken worden doorgaans pas verricht als men lichamelijke klachten heeft. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je jouw gezondheid niet met enige regelmaat laten controleren? Voorkomen is immers beter dan genezen. Voel jij je kiplekker, maar is een van jouw bloedwaardes wel afwijkend? Dan is dat plezierig om te weten alvorens je klachten krijgt. Zo kun je namelijk direct op zoek naar een oplossing. Want het vinden van een oplossing is bij een vroegtijdige constatering van een afwijking vaak eenvoudiger. Wacht daarom niet totdat je klachten krijgt. Maar laat af en toe een complete bodyscan uitvoeren en krijg zo een goed inzicht in jouw gezondheid.
-
Iedere maand is daar weer dat moment. Weer ongesteld… Je bent dus nog steeds niet zwanger, terwijl je zó uitkijkt naar de komst van een kindje.
-
Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, kan een vervelende en ongemakkelijke aandoening zijn. Het wordt veroorzaakt door een allergische reactie op stuifmeel en andere allergenen in de lucht, zoals schimmelsporen en huidschilfers van huisdieren. Gelukkig hebben we enkele tips voor je uitgezocht om de symptomen van hooikoorts onder controle te houden.
-
De HPV-vaccinatie: we horen er veel over en landelijk is er zelfs een campagne gestart. Maar waar staat ‘HPV’ nu eigenlijk voor?
-
Ben had al jaren last van eczeem. De plekken bevonden zich vooral op zijn voeten en de binnenkant van zijn knieën. Plekken die voor de buitenwereld niet zichtbaar waren. Veel mensen wisten niet eens dat hij er last van had.
-
Als een baby een te strakke tongriem en/of lipband heeft, kan dit voor functionele problemen zorgen. Bij de baby kan zich dit uiten in bijvoorbeeld problemen met eten en drinken, en bij de moeder in problemen rond het geven van borstvoeding.
-
Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten verslechtert, wat kan leiden tot stijfheid, pijn en vermindering van de beweeglijkheid van het gewricht. Hoewel er geen remedie is voor artrose, kan revalidatie wel helpen bij het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het verminderen van de pijn.
-
Zo aan het eind van een mooie zomer hebben we vaak weer een mooie gebruinde huid. En als we de voorspellingen van klimaatdeskundigen mogen geloven, zullen de zomers in de toekomst alleen maar warmer worden. Maar dat de zon ook negatieve effecten op de huid kan hebben, is inmiddels ook ruimschoots bekend.
-
Je zult het maar te horen krijgen: ‘Je zult ermee moeten leren leven’. Daar zit je dan met je rugpijn of hoofdpijn, pijn in je knieën of voeten, je depressie of slaapproblemen. Je bent vastgelopen in het reguliere circuit en niemand schijnt je te kunnen helpen.
-
Wist je dat maar liefst 57% van alle mensen ooit met voetproblemen te maken krijgt? Grote kans dat jij dus ook weleens pijnlijke voeten hebt gehad.
-
Je voeten zijn de basis van je lichaam.