klachten

Vind een verklaring voor jouw klachten

Wanneer je kampt met gezondheidsklachten is dat buitengewoon vervelend. Maar niet alleen het ongemak dat door de klachten wordt veroorzaakt is lastig. Ook de onzekerheid die de gezondheidsklachten met zich mee kunnen brengen, heeft vaak een impact. Men gaat zich afvragen wat de oorzaak van de klachten is. Wanneer hier geen antwoord op is, zorgt dat voor onzekerheid. Laat je daarom onderzoeken en vind een verklaring voor jouw klachten.

Bloedonderzoek bij vermoeidheidsklachten

Een veelvoorkomende lichamelijke klacht is vermoeidheid. Het betreft een lichamelijk ongemak dat tal van verschillende oorzaken kan hebben. Vermoeidheid kan ontstaan als je langdurig te veel van je lichaam vraagt. Bijvoorbeeld als je voor een lange periode te veel gewerkt hebt. In dat geval ligt de oorzaak van het probleem doorgaans bij je eigen manier van handelen. Maar de vermoeidheid kan ook veroorzaakt worden door een onderliggend medisch probleem. Het laten verrichten van een check up bloedonderzoek bij ernstige vermoeidheid is dan ook aan te raden. Middels bloedonderzoek kunnen veel verschillende waarden worden bepaald die representatief zijn voor diverse organen. Zo kunnen er via bloedonderzoek verschillende aandoeningen worden uitgesloten of aangetoond. Je kan zelf in actie komen, maar je kan natuurlijk ook altijd naar de huisarts gaan.

Ontlasting onderzoek bij darmklachten

Een bloedonderzoek wordt als een effectieve onderzoeksmethode bij lichamelijke klachten gezien. Op deze manier kunnen immers veel waarden worden achterhaald. Toch kan het zo zijn dat je bloed geen afwijkingen vertoont, maar jij wel degelijk klachten hebt. In dat geval kunnen er aanvullende onderzoeken worden verricht. Kamp jij naast vermoeidheid bijvoorbeeld ook met darmklachten? Dan kan er een ontlasting onderzoek worden verricht. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar de aanwezigheid van parasieten in de darmen. Een parasiet in de darmen hoeft niet altijd klachten te veroorzaken, maar dit kan wel. In het geval van darmklachten is een ontlasting onderzoek daarom altijd raadzaam. Hiermee kun je namelijk een goed beeld van eventuele darmparasieten in jouw darmflora verkrijgen.

Preventief onderzoek laten verrichten

Medische onderzoeken worden doorgaans pas verricht als men lichamelijke klachten heeft. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je jouw gezondheid niet met enige regelmaat laten controleren? Voorkomen is immers beter dan genezen. Voel jij je kiplekker, maar is een van jouw bloedwaardes wel afwijkend? Dan is dat plezierig om te weten alvorens je klachten krijgt. Zo kun je namelijk direct op zoek naar een oplossing. Want het vinden van een oplossing is bij een vroegtijdige constatering van een afwijking vaak eenvoudiger. Wacht daarom niet totdat je klachten krijgt. Maar laat af en toe een complete bodyscan uitvoeren en krijg zo een goed inzicht in jouw gezondheid.

Datum: 15 juni 2021