Waarom algenolie steeds populairder wordt
Algenolie is hot! Het is hét duurzame alternatief voor iedereen die wel de voordelen van visolie wil, maar ook oog heeft voor het milieu. De nadelen? Die zijn er niet! Lees verder en ontdek waarom algenolie dé visolie van de toekomst aan het worden is.
Casper Beukema
Waarom algenolie?
Ons lichaam heeft omega 3-vetzuren nodig om gezond te blijven. Deze bevinden zich in een plantaardige bron, genaamd alfalinoleenzuur of afgekort ALA. Denk aan walnoten, lijnzaad en chiazaadjes als rijke bron hiervoor. In het lichaam hoort het ALA omgezet te worden naar de actieve vormen EPA en DHA. Het probleem is dat het maar voor een fractie (minder dan 1,5 procent) gebeurt! En het zijn juist deze actieve vetzuren die het meeste werk verrichten. En daar waren we tot voor kort voor op vis aangewezen.
Plantaardig
Vis heeft echter ook nadelen. Zo is wilde zeevis vaak vervuild geraakt met zware metalen en chemicaliën. Het verwerkingsproces is traag, waardoor werkelijk verse vis minstens een paar dagen oud is. Daarnaast is de ecologische belasting enorm in verband met de wereldwijde intensieve visvangst, die momenteel meer van stropen wegheeft. Ook is ongewenste bijvangst een serieus probleem aan het worden en niet op de laatste plaats is er sprake van veel dierenleed. Algenolie klinkt daarom als een goed idee. Maar algen zijn toch plantaardig? Dat klopt: algen leveren als enige plantaardige bron op aarde de actieve vormen van de omega 3-vetzuren! Maar wat doen deze omega 3-vetzuren eigenlijk?
Allerlei voordelen
De stoffen EPA en DHA hebben belangrijke functies voor ons lichaam. EPA heeft bijvoorbeeld een sterke ontstekingsremmende werking. Het beschermt ons tegen een chronisch actief immuunsysteem. Dit is belangrijk, want elke chronische aandoening heeft een actief immuunsysteem als oorzaak of gevolg. DHA werkt als een natuurlijk antidepressivum. Een postpartale depressie, ADHD, autisme en stressgevoeligheid hebben vaak te maken met een lage DHA-inname. Ook zorgt DHA ervoor dat alle hormonen beter werken op onze cellen en ons bloed vloeibaar blijft.
Algenolie is met recht dé visolie van de 21e eeuw!
Op een rijtje
De grootste voordelen van algenolie op een rij:
- Minder bewerkt en verser dan visolie.: algenolie is verser dan visolie en kan direct worden gebruikt. Hierdoor is algenolie van betere kwaliteit dan visolie.
- Geschikt voor vegetariërs: vegetariërs, veganisten en personen met een visallergie kunnen gewoon algenolie gebruiken.
- Ethisch en milieuvriendelijk: algenolie is superieur aan visolie, omdat er geen dierenleed of overbevissing aan te pas komt. Algen groeien enorm snel en van overbevissing en bijvangst is geen sprake meer.
- Zeer zuiver: algen bevinden zich onderaan de voedselketen, zijn altijd zuiver en veilig voor consumptie, en er zijn geen chemicaliën nodig voor het extractieproces.
Een geschikt alternatief
Algenolie is een beter, veiliger, gezonder en ethischer alternatief voor visolie en kan door iedereen gebruikt worden. Algenolie is daarom met recht dé visolie van de 21e eeuw! Maar zoals met alles is er een groot verschil in kwaliteit. Laat je daarom adviseren door een adviesdrogisterij zoals De Rode Pilaren.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.