
Weet jij welke voeding jouw lichaam nodig heeft?
Net als jij op het punt staat om die belangrijke presentatie te geven op je werk, krijg je ineens last van buikpijn. Het zweet breekt je uit en je probeert je te concentreren, maar dat gaat heel lastig. Je denkt eerst dat het de zenuwen zijn, maar eigenlijk weet je dat er iets anders aan de hand is. Je hebt de laatste tijd vaker last van onverklaarbare buikpijnklachten. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets helpt. Ook de huisarts lijkt geen oplossing te hebben. Moet je er dan maar gewoon mee leren leven? Nee! Orthomoleculaire therapie helpt je bij het kiezen van de juiste voeding.
Meten is weten!
Als je last hebt van onverklaarbare klachten zoals hoofdpijn, buikklachten of een moeizame stoelgang, is het raadzaam om eens een intolerantietest te doen. ‘Meten is weten’, is het gezegde en dat geldt ook voor je gezondheid. Omdat iedereen anders is, heeft ook ieder lichaam andere bouwstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren.
Voedingsintoleranties
Orthomoleculair therapeut Marijke Eijgenraam werkt in haar praktijk met bloedtesten om na te gaan of er sprake is van intoleranties voor bepaalde voeding. Ook kun je door middel van de testen nagaan of er misschien juist een tekort aan voedingsstoffen is en welke voedingsmiddelen perfect zijn voor jouw lichaam. Ze legt uit: ‘Alle testen worden gedaan met een kleine hoeveelheid bloed dat met een vingerprikje in de studio wordt afgenomen. In de verschillende laboratoria waarmee we samenwerken, wordt het bloed geanalyseerd.’
‘Als er sprake is van onverklaarbare klachten, kan een intolerantietest inzage geven in welke voedingsmiddelen er beter vermeden kunnen worden’
Bloedtesten
‘Als er sprake is van vage, onverklaarbare klachten, kan een intolerantietest inzage geven in welke voedingsmiddelen er beter vermeden kunnen worden. Er wordt getest op een groot scala aan graansoorten, zuivelsoorten, noten, fruit, groente, vlees en producten als gist, koffie en cacao. Ook kunnen we een energetisch-morfologische bloedtest doen. Bij deze test wordt er aan de hand van je bloed gekeken of er sprake is van verstoringen en tekorten in bijvoorbeeld je mineralenhuishouding. Je krijgt de uitslag in een rapport met voedings-, leefstijl- en suppletieadvies.’
Voedingsplan op maat
‘Bij dit begeleidingstraject wordt aan de hand van 35 bloedwaarden én in combinatie met jouw persoonlijke gegevens een voedingsplan op maat gemaakt’, geeft Marijke aan. ‘Dit voedingsplan houdt rekening met jouw stofwisseling en hormoonhuishouding. Dit is buitengewoon effectief als je graag zou willen afvallen, maar ook als je door een aanpassing van je voeding je medicatie voor een te hoge bloeddruk of hoge cholesterolwaarden of diabetes wilt verlagen.’
Vergoeding door verzekeraars
Marijke Eijgenraam van Gracili is orthomoleculair therapeut. Haar consulten worden door veel verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed in het aanvullende pakket. Neem gerust contact op om na te gaan of jouw polis dekking biedt voor de consulten. Daarnaast kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende kennismaking.
-
Wist je dat maar liefst 57% van alle mensen ooit met voetproblemen te maken krijgt? Grote kans dat jij dus ook weleens pijnlijke voeten hebt gehad.
-
Je voeten zijn de basis van je lichaam.
-
Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen.
-
Veel vrouwen krijgen na de behandelingen van borstkanker last van vochtophoping in de arm: lymfoedeem. De oorzaak is vaak een verwijdering of beschadiging van de lymfevaten en/of lymfeklieren. Lymfoedeem komt meestal voor aan armen en benen, maar kan ook in andere lichaamsdelen ontstaan.
-
Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien.
-
Wanneer je reuma hebt, zijn je voeten kwetsbaarder en gevoeliger. Je kunt eerder last krijgen van verschillende soorten voetproblemen. Je voeten hebben daarom nét wat extra zorg nodig.
-
In februari 2019 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had, met uitzaaiingen naar m’n botten. Als je zoiets te horen krijgt, kloppen alle clichés: je wereld staat op z’n kop en je belandt in een rollercoaster.
-
Er zijn vrouwen die op een andere leeftijd hormonale overgangsklachten ervaren en dus vervroegd in de overgang komen.
-
Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap.
-
Je kent het vast: je schoenen zitten te strak of je hebt nét wat te lang doorgelopen op die hoge hakken. Heel vervelend, want daardoor ervaar je bij elke stap die je zet een flinke pijnscheut. Misschien vormen zich zelfs soort eeltknobbels op je voeten of tenen.