Wil jij meer rust in je lijf? Volg de online training!
De hele dag sta je op alert. Je kunt het rusteloze gevoel ‘s avonds niet van je afschudden en ligt onrustig woelend in je bed. Zodra de wekker gaat, word je uitgeput wakker en schieten je gedachten weer alle kanten op. Het wordt echt tijd dat je wat minder hooi op je vork neemt, een stap terugdoet en je rust pakt. Maar hoewel je blijft roepen dat je rust nodig hebt en de intentie hebt om meer te ontspannen, blijft dit in de praktijk vaak uit. Met het online programma ‘RUST, in je lijf, en de stress verdwijnt’ leer je daarom hoe je beter naar je lichaam kunt luisteren en jezelf rust te gunnen op het moment dat je het nodig hebt.
Verbinding met het lichaam
Het drukke leven raast door, en we worden hierin meegetrokken. Zo drijven we steeds verder af van ons lichaam. Het hoofd neemt het voortouw en de gedachtestroom druppelt alsmaar door. We houden ons bezig met alles wat we die dag – of die week – moeten doen, zonder even bewust de tijd te nemen voor onszelf. Het lichaam is hier vervolgens het slachtoffer van. De balans tussen spanning en ontspanning is ver te zoeken. Belangrijk is daarom om weer in verbinding te komen met het lichaam.
Gemiste signalen
De kans is groot dat je lichaam je ondertussen al heel wat signalen heeft gegeven om je te vertellen dat je rust nodig hebt. Je voelt je constant moe of blijft maar piekeren, maar toch weiger je eraan toe te geven en een tandje terug te schakelen. Hoe langer je dit negeert, hoe meer de gevolgen van kwaad naar erger zullen gaan. Je wordt bijvoorbeeld sneller ziek en kunt hiervan minder goed herstellen. Het is dus zaak om die gemiste signalen eerder te herkennen en te leren luisteren naar de taal van je lichaam. Zo leer je te identificeren wat er nodig is om te kunnen ontspannen.
RUST in je lijf
Tijdens het online programma ‘RUST, in je lijf’ ontdek hoe je meer uit je hoofd en meer in contact met je lijf kunt komen. Je leert je eigen emoties beter te (h)erkennen en leert te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Het lichaam weet namelijk heel goed aan te geven wanneer de grenzen zijn bereikt, en dit kun je heel goed gebruiken om weer een weg te vinden naar meer ontspanning en rust.
De balans tussen spanning en ontspanning is ver te zoeken
Beter ontspannen
Het programma bestaat uit vier modules: RELAX, UIT HET HOOFD, STRESS WEG en TOEPASSEN. Oftewel: RUST. Aan de hand van oefeningen, werkboeken en video’s leer je hoe je de dialoog met je lichaam kunt aangaan en welke simpele dingen je kunt toepassen in het dagelijks leven om de rust te behouden. Dit wordt aangevuld met (wetenschappelijke) informatie over stress en hoe je hersengebieden hierin werken. Je ontdekt hoe je beter kunt ontspannen, wat je kunt doen om het gejaagde gevoel los te laten bij stress en je creëert je eigen toolbox met concrete acties die voor jou werken.
Over Maroesja Grabijn
Wil je ook meer rust in je lijf? Lichaamsgericht therapeut en coach Maroesja Grabijn begeleidt je hierbij met praktische handvatten voor in het dagelijks leven en helpt je op weg naar meer rust en balans. Daarnaast krijg je meer inzicht in de wisselwerking tussen je gedachten en je gevoel. Zo kun je stappen zetten naar een meer ontspannen leven.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.