Zelf meewerken aan je herstel
Wanneer je te maken hebt met een ernstige ziekte, staat alles in het teken van het aanpakken ervan. Je hebt dan wellicht de neiging om alles over je heen te laten komen. Maar wat je mogelijk niet te horen krijgt, is dat je zelf een behoorlijk bijdrage kunt leveren aan het verbeteren van je gezondheid. En het is belangrijk om te blijven investeren daarin, ook als je ziek bent.
Herstel bevorderen
Behandelingen van de reguliere geneeskunde zijn erop gericht om het probleem, de ziekte, op te lossen door middel van bijvoorbeeld een operatie en/of medicijnen. Aanvullend zijn er echter allerlei mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je je eigen herstel bevordert en dat de kans op een terugkeer van de ziekte afneemt.
Balans
Goede voeding is essentieel, en het is daarbij belangrijk dat je tijdens je herstel voldoende, en de juiste, vitaminen en mineralen binnenkrijgt en je immuunsysteem versterkt. Krijg je bijvoorbeeld niet genoeg omega-3 (onder andere door vis te eten) en een teveel aan omega-6 (onder andere door vlees te eten) binnen, dan loop je het risico op een laaggradige ontsteking, wat kan leiden tot tal van klachten.
Preventief
Langdurige laaggradige ontsteking is ondermijnend voor de gezondheid en kan een voorbode worden van de ontwikkeling van kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Wil je ook preventief aan je gezondheid werken en inzicht in je omega-3- en -6-balans? Met een labtest in Body-Pitstop krijg je inzicht in je gezondheid. Je krijgt de juiste oplossing aangereikt.
Met een labtest in Body-Pitstop krijg je inzicht in je gezondheid
Gezond gewicht
Na 4 maanden wordt opnieuw getest of de verbetering afdoende is. Ondertussen ga je je ook veel beter voelen! Je krijgt meer helderheid, focus, daadkracht en balans, en bent onderweg naar een gezond gewicht. Daardoor krijg je meer zin in bewegen en wordt het gemakkelijker om een gezonde levensstijl aan te nemen.
Tip! Groene smoothies
Als je aan het herstellen bent van een zware ziekte, is het goed om smoothies te drinken. Met name smoothies van groenten zijn prima. Deze bevatten veel stoffen die bevorderlijk zijn voor het afvoeren van de gifstoffen uit het lichaam die vrijkomen bij chemobehandelingen bij kanker, en de gifstoffen van medicijnen. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken en op te passen met alcohol. Alcohol is namelijk belastend voor het lichaam.
Tip! Inspanning en ontspanning
Zorg dat je genoeg lichaamsbeweging krijgt, door bijvoorbeeld te gaan wandelen. Wissel dat af door te ontspannen, zodat je de emoties die gepaard gaan met de ziekte kunt verwerken. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen door aan yoga of meditatie te gaan doen.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.