Genieten

De mama van even tijd voor mezelf

Eindelijk is het dan zover: vakantie! Lekker een paar dagen naar Mallorca. Vier dagen er even tussenuit… En mijn man en kinderen? Die blijven thuis! Ik ga met mijn buurvrouw Femke, mama van Tygo (1 jaar) en net als ik toe aan vakantie. Zon, zee, strand, all-in, niks doen, geen verplichtingen en vooral even geen mama zijn. Ik merk dat het voor sommige mensen om mij heen een beetje gek is. Zomaar zonder de jongens op vakantie. Maar ik… Ik vind het heerlijk! Althans, dat denk ik. Ik ga het ervaren, want ik zit nu in het vliegtuig.

Knuffelen

Gisteravond, toen ik de jongste in de pyjama aan het hijsen was, kreeg ik toch even een kriebel. Hij is bijna acht maanden. Vier dagen zonder hem zorgt toch wel een beetje voor een knoop in mijn maag. Nog even een laatste knuffel voordat ik wegga. Stiekem weet ik dat dit niet waar is, want voordat ik wegga, wordt hij zeker nog een keer wakker! Ook de oudste heb ik nog even een dikke knuffel gegeven. Lichtelijk onder protest van hem, maar ik ben zijn moeder en mijn wil is wet. Dus die knuffel kreeg ik! Hij vindt het wel prima: ‘Veel plezier op vakantie! Ik ga logeren bij oma.’ Baas boven baas, zou hij wel denken… Maar ik denk: wacht maar tot je de foto’s ziet… Dan zullen we zien wie het beter voor elkaar heeft gehad.

Vroeg naar bed

Aangezien mijn wekker om kwart voor 3 zou afgaan, besloot ik op tijd naar bed te gaan, zodat ik nog even een paar uur kon pakken. Half 10 lag ik erin. Dan ga je denken: ‘Heb ik alles?’ Ik ben de tas in gedachten nog eens nagelopen en eindelijk maar toch in slaap gevallen.

Scheetje

Half 1. Daar is ‘ie dan: de kreet om melk. Nog een kreet en daarna het huiltje. Gelukkig mocht ik blijven liggen en werd de fles klaargemaakt door zijn vader. Jammer genoeg was ik klaarwakker, waardoor ik er nu uit mocht om de fles nog eens aan te geven, want hij presteert het om de fles naar de andere kant van het bed te gooien.
Dus: hop, fles er nog eens in. Nog een aai over z’n bolletje en een blik op die schattige kraaloogjes, die mij lachend en dankbaar aankijken. Wat een scheetje is het toch! ‘Tuurlijk is het vervelend als je uit je slaap gehaald wordt, maar dit vrolijke bekkie: daar doe ik het dan toch wel weer voor. Met alle liefde!

Grote bed

Ik kon de slaap niet meer vatten en lag wat te draaien in bed toen ik de oudste hoorde murmelen. Ook daar maar even kijken. ‘Wil je mee naar het grote bed?’ Want sinds dat campingbedje is dat eigenlijk niet meer gebeurd en stiekem mis ik dat ook weleens. Dus kind onder de arm en mee naar ons bed. Hij nestelt zich lekker tussen ons in en pakt mijn hand vast. Ik smelt.

Campingbedje

Hij draait en draait en draait. Papa wordt wakker. Ties draait weer. Papa zucht eens. En Ties zegt: ‘Ik wil in het campingbedje!’ Dus: hop, kind weer onder de arm en naar zijn eigen bed. Wat was dit nou…? Weken, nee maanden jankend wakker worden en piepen, want meneer wil per se bij ons in bed… En nu?!?! Nou ja… Dit wilden wij ook graag, maar nu vond ik het wel even fijn dat hij bij ons lag!

Op tijd

Ik ben nogal eens, zeg maar gerust regelmatig, aan de late kant, waardoor ik besloot om het dit keer anders te doen en maar vast uit bed te gaan. Aangekleed, koffie gezet, ei gebakken, ontbeten, koffie to-go gemaakt, in de auto gestapt, Fem opgepikt. De vakantie is begonnen. We kwamen veel te vroeg op Schiphol aan, maar dat is voor de verandering ook weleens fijn. Het genieten gaat beginnen!

Volgende keer laat ik jullie graag weten hoe mijn vakantie is bevallen. Hopelijk voor herhaling vatbaar.

Datum: 04 november 2021