laserontharen

Help! Ik heb last van overmatige haargroei!

Heb je als vrouw last van ongewenste en overmatige haargroei in het gezicht, onder de oksels, bij de bikinilijn of op je benen? Of heb je als man last van overtollige haargroei op de borst, buik, schouders of rug? Oplossing: definitief ontharen door middel van laserontharen. Meer weten? We vertellen je alle ins en outs.

Hoe werkt laserontharen?

De LightSheer laser produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor raken de haarwortels zodanig beschadigd dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Je huid raakt hierbij niet beschadigd.

De haren in de groeifase zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is het meest effectief bij haren in de actieve groeifase.

Is laserontharen veilig?

Om de huid extra te beschermen en om comfort te bieden, heeft de LightSheer laser een uniek koelsysteem: de zogenaamde ‘ChillTip’. Zoals de naam aangeeft, koelt de ChillTip de huid af, tot vier graden Celsius. Door deze koeling is de definitief ontharen behandelmethode goed te verdragen en is verdoving overbodig. Gewoonlijk kun je vrijwel direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.

Alle ins en outs over laserontharen

Welke lichaamsdelen kun je definitief ontharen?

Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen met laserlicht worden behandeld, waaronder je gezicht, armen, benen, borst, rug en bikinilijn. De genitaliën en het gebied rondom de ogen kunnen niet worden behandeld.

Wat voel je tijdens de behandeling?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel ervaren, alsof er van dichtbij een elastiekje tegen je huid wordt geschoten. De ChillTip zorgt ervoor dat je huid wordt gekoeld en het geeft extra comfort. Na afloop van de behandeling blijft een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar, die na ongeveer een half uur tot 12 uur verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De groeicyclus van een haar bestaat uit verschillende fasen: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet de haar in de groeifase worden behandeld. De normale tijdsduur van een LightSheer laserbehandeling is gemiddeld drie tot zeven keer met tussenpozen van zes tot twaalf weken. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Zie je echt verschil?

Jazeker! Wie een behandeling ondergaat, wordt doorgaans heel blij van het resultaat. Veel mensen zeggen: ‘Had ik dit maar tien jaar eerder gedaan!’

Wil je meer weten over de mogelijkheden van definitief ontharen. Neem dan een kijkje op www.huidtherapie-amersfoort.nl of bel 033-4622496 of 06-83989420.

Datum: 10 augustus 2017