Help! Ik heb last van overmatige haargroei!
Heb je als vrouw last van ongewenste en overmatige haargroei in het gezicht, onder de oksels, bij de bikinilijn of op je benen? Of heb je als man last van overtollige haargroei op de borst, buik, schouders of rug? Oplossing: definitief ontharen door middel van laserontharen. Meer weten? We vertellen je alle ins en outs.
Hoe werkt laserontharen?
De LightSheer laser produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor raken de haarwortels zodanig beschadigd dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Je huid raakt hierbij niet beschadigd.
De haren in de groeifase zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is het meest effectief bij haren in de actieve groeifase.
Is laserontharen veilig?
Om de huid extra te beschermen en om comfort te bieden, heeft de LightSheer laser een uniek koelsysteem: de zogenaamde ‘ChillTip’. Zoals de naam aangeeft, koelt de ChillTip de huid af, tot vier graden Celsius. Door deze koeling is de definitief ontharen behandelmethode goed te verdragen en is verdoving overbodig. Gewoonlijk kun je vrijwel direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.
Alle ins en outs over laserontharen
Welke lichaamsdelen kun je definitief ontharen?
Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen met laserlicht worden behandeld, waaronder je gezicht, armen, benen, borst, rug en bikinilijn. De genitaliën en het gebied rondom de ogen kunnen niet worden behandeld.
Wat voel je tijdens de behandeling?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel ervaren, alsof er van dichtbij een elastiekje tegen je huid wordt geschoten. De ChillTip zorgt ervoor dat je huid wordt gekoeld en het geeft extra comfort. Na afloop van de behandeling blijft een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar, die na ongeveer een half uur tot 12 uur verdwijnt.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De groeicyclus van een haar bestaat uit verschillende fasen: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet de haar in de groeifase worden behandeld. De normale tijdsduur van een LightSheer laserbehandeling is gemiddeld drie tot zeven keer met tussenpozen van zes tot twaalf weken. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied.
Zie je echt verschil?
Jazeker! Wie een behandeling ondergaat, wordt doorgaans heel blij van het resultaat. Veel mensen zeggen: ‘Had ik dit maar tien jaar eerder gedaan!’
Wil je meer weten over de mogelijkheden van definitief ontharen. Neem dan een kijkje op www.huidtherapie-amersfoort.nl of bel 033-4622496 of 06-83989420.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
Gladde benen zonder te scheren, dat willen we allemaal wel. Zo ook Yvette (32).
-
Zodra de temperaturen weer stijgen, kunnen de zomerse kledingstukken weer uit de kast worden gehaald. Maar wat komen dan ook weer tevoorschijn? Juist: je benen!
-
Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje.
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
-
Lange mouwen, elk ontharingsmiddel in je badkamer en elke maand nieuwe scheermesjes. Als je last hebt van overmatige haargroei herken je dit beeld vast en zeker. Lang, dik haar is de droom van elke man en vrouw, maar als het op de verkeerde plekken zit bedank je liever.