Het warme weer: tijd om je huid weer te laten zien!
Deze maand kunnen we de winter eindelijk achter ons laten! Het warme weer is in aantocht en ook rokjesdag staat alweer bijna op de agenda. Hartstikke leuk natuurlijk, maar we willen wel glad voor de dag komen. Toch kan het lastig zijn om de juiste ontharingsmethode te vinden. Speciaal voor jou hebben we daarom bij Clinique Chevallier een handig overzicht gemaakt, zodat jij door de bomen het bos weer kunt zien.
Elektrisch epileren
Met elektrisch ontharen, ook wel elektrisch epileren genoemd, wordt haargroei definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaadje worden de haarzakjes één voor één met een zwak elektrisch stroompje vernietigd. Het voordeel van elektrisch epileren, is dat hier geen onderscheid wordt gemaakt in de kleur van het haar, alle haartypes kunnen daarom behandeld worden met een elektrische ontharingsbehandeling. Maar omdat epileren haar voor haar gaat, raden we deze behandeling niet aan als je veel haar in een keer wilt verwijderen. Maar als je alleen je gezichtshaar wilt laten verwijderen, is dit de ideale behandeling. Bovendien vergoedt de verzekeraar in bijna alle gevallen veel kosten!
Laserbehandeling/IPL
Ook de laserbehandeling of IPL zorgt voor een definitief resultaat. Veel mensen willen elektrisch ontharen en een laserbehandeling/IPL nog wel eens door elkaar halen. En dat is niet zo gek, want bij zowel elektrisch ontharen als laseren worden de haarzakjes definitief verwijderd. Het verschil is alleen dat bij de laser/IPL maar één specifieke golflengte van licht gebruikt wordt, terwijl bij elektrisch ontharen er gewerkt word met een beetje stroom. Het gevolg is dat elektrisch ontharen op alle haarkleuren werkt, terwijl de laser/IPL alleen op donkere haartjes werkt. Daar tegenover staat dat elektrisch epileren haar voor haar werkt, terwijl de laser op iets grotere oppervlaktes ingezet kan worden. Mochten er dan na de laserbehandeling nog lichte haartjes overblijven, dan kunnen deze met de elektrische epilatie alsnog verwijderd worden.
Begin nú met de juiste ontharingsmethode voor jouw huid
Behandelingen
Voor alle ontharingsmethodes geldt dat je meerdere behandelingen nodig hebt om definitief van je haar af te komen. Waxen/harsen is geen definitieve ontharingsmethode, de haartjes zullen dus altijd weer terugkomen, bij laseren/IPL of elektrisch epileren is dit niet het geval. Hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn, verschilt per persoon. Gemiddeld zijn onze klanten na zes sessies definitief van hun haar af. Goed om te weten is dat ontharen bij Clinique Chevallier vrijwel altijd door je zorgverzekeraar vergoed wordt, mits je aanvullend verzekerd bent. Maar het kan nooit kwaad dit even bij je zorgverzekeraar te na te vragen.
Meer weten?
Wil jij glad de zomer tegemoet? Dan ben je bij Clinique Chevallier aan het juiste adres. Met 22 jaar ervaring in ontharingstechnieken kunnen we samen met jou kijken welke ontharingsmethode het beste geschikt is voor jouw huid en haartype. Je kunt daarnaast bij ons terecht voor verschillende huidverbeterende behandelingen. Denk hierbij aan microdermabrasie, peelingen, microneedling of een ooglift. Maar ook voor permanente make-up of cryolipolyse zit je bij ons goed. We helpen je graag verder!
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
Gladde benen zonder te scheren, dat willen we allemaal wel. Zo ook Yvette (32).
-
Zodra de temperaturen weer stijgen, kunnen de zomerse kledingstukken weer uit de kast worden gehaald. Maar wat komen dan ook weer tevoorschijn? Juist: je benen!
-
Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje.
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
-
Lange mouwen, elk ontharingsmiddel in je badkamer en elke maand nieuwe scheermesjes. Als je last hebt van overmatige haargroei herken je dit beeld vast en zeker. Lang, dik haar is de droom van elke man en vrouw, maar als het op de verkeerde plekken zit bedank je liever.
-
Huidirritaties, scheerwondjes en haartjes die extreem snel terug groeien. Als je regelmatig je benen scheert, komt dit je vast niet onbekend voor. Ben je er helemaal klaar mee om continu dat scheermes er weer bij te moeten pakken? Dan kun je kiezen voor ontharing door IPL.