Mijn zoon had last van buikpijn en obstipatie
Kim (37): ‘Mijn zoon Jesse is een vrolijk, leergierig ventje en houdt van bewegen. Zo zit hij al een jaar op judo en speelt hij veel buiten. Maar regelmatig zat zijn buik hem dwars. Had hij last van krampen en wanneer hij wel naar de wc moest, ging dat met moeite. Natuurlijk liet hij zich hier niet door belemmeren, maar vervelend was het wel. Bij de huisarts kregen we verschillende voedingstips, die we goed probeerden toe te passen. Dat werkte een beetje, maar niet voldoende. Daarom ben ik verder gaan zoeken.’
Buikpijn zit dwars
‘Op een gegeven moment merkte ik dat de buikpijn Jesse echt dwars ging zitten. Hij vond het vervelend om naar judo te gaan, omdat bij bepaalde bewegingen zijn buik echt pijn deed. Ook had hij door de obstipatie last van het gevoel van een opgeblazen buik. Daardoor kwam hij regelmatig niet goed in slaap, en werd hij overdag ook vermoeider. Ontzettend vervelend, vooral omdat ik niet goed wist hoe ik hem kon helpen. Maar aangezien we al actief bezig geweest waren met het voedingspatroon, wist ik dat ik nu in een andere richting moest zoeken.
Ook geschikt voor kinderen
‘Mijn nicht is werkzaam in de zorg, en wist dat een cliënt van haar met dit soort problemen bij een osteopaat was geweest. Die cliënt had er bijzonder veel baat bij gehad. Dat klonk mooi, maar Jesse is tien en dus vroeg ik mij af of het ook voor hem geschikt was. Maar nadat ik me erin verdiept had, begreep ik dat osteopathie ook juist bij kinderen een heel passende behandeling is, vanwege het milde karakter ervan.’
‘De buikpijn ging Jesse echt dwarszitten’
Blokkade of bewegingsverlies
‘Zo kwam ik terecht bij Mariska Meulman. Ze is osteopaat en behandelt naast volwassenen ook geregeld kinderen en baby’s. Ook Jesse voelde zich al snel bij Mariska op zijn gemak. Dat deed me goed, want hij had zich soms best geschaamd voor zijn stoelgangklachten. Tijdens de behandeling bestudeerde Mariska Jesses gehele lichaam. Dat verbaasde me in eerste instantie, want het probleem zat duidelijk in de buik. Maar Mariska legde uit dat er ook ergens anders in het lichaam een blokkade of bewegingsverlies problemen kan opleveren.’
Een enorme opluchting
‘Mariska vertelde dat ze, ongeacht de klacht, kijkt naar de verschillende systemen en de mobiliteit daarvan. Uiteindelijk constateerde ze dat in het geval van Jesse er blokkades in de rug zaten. Daardoor verliep de bezenuwing naar de darmen niet optimaal, wat zorgde voor minder actieve darmen. Het was een grote opluchting om eindelijk te begrijpen waar de klachten nu precies vandaan kwamen. Met manuele technieken heeft Mariska de beweeglijkheid in de rug vergroot en geprobeerd de mobiliteit van de darmen te stimuleren. Dat, in combinatie met de verbeterde voeding, heeft enorm veel opgeleverd. Nu kan Jesse weer heerlijk spelen, judo’en en slapen, en weet hij wat we kunnen doen als het een keer wat minder gaat. Dat is een enorme opluchting!’
Leven is bewegen, bewegen is leven
Osteopathie is voor mij meer dan alleen patiënten behandelen. Wat ik erg mooi vind aan het vak osteopathie is dat we de belastbaarheid van mensen kunnen verbeteren. Zo zijn ze opgewassen tegen alle vormen van belasting, waaronder ook stress. Het is daardoor mogelijk om veel meer patiënten met uiteenlopende klachten te kunnen helpen. Naast kinderen kunnen ook baby’s en volwassenen bij mij terecht, voor uiteenlopende kwalen als:
- hoofdpijn
- concentratieproblemen
- niet lekker in je vel zitten
- buikpijn en obstipatie
- rugpijn
- nekklachten
- vermoeidheid
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.