wimpers-en-wenkbrauwen

Feiten en fabels over het verven van wimpers en wenkbrauwen

Ze kunnen je gezicht volledig transformeren. Maar ze kunnen je ook veel gedoe opleveren om steeds bij te blijven werken: je wenkbrauwen en wimpers. Het verven van je wimpers en/of je wenkbrauwen kan helpen om jouw blik nóg sprekender te maken. Bovendien kan het veel werk schelen in de ochtend. Is dit een geschikte behandeling voor jou? Lees in dit blog alle feiten en fabels die bestaan over het verven van wimpers en wenkbrauwen!

Fabel: bij donkere wenkbrauwen heeft verven geen zin

Het kan zijn dat je denkt dat donkere haartjes al zichtbaar genoeg zijn en verven hier dus geen invloed meer op heeft. Dat is alleen niet altijd het geval! Het kan zijn dat je tussen en rond de donkere haartjes andere haren hebt die wel iets lichter zijn. Door je wimpers dus te verven, maak je jouw wenkbrauwen toch ietsje voller.

Feit: de wimper- en wenkbrauwkleur verschilt per persoon

Dit is niet alleen het geval bij natuurlijke wenkbrauwen, maar ook geverfde wenkbrauwen. Iedereen heeft een andere haarkleur en andere huidteint. Wij adviseren daarom altijd een kleur die het meest natuurlijk staat bij jouw gezicht en eigen haarkleur. De mooiste wimpers en wenkbrauwen zorgen ervoor dat jouw ogen nog beter naar voren komen en tegelijkertijd subtiel de aandacht trekken. Je wilt niet dat ze de overtoom gaan voeren.

Fabel: de kleur van je hoofdhaar en wimpers moet hetzelfde zijn

Het is belangrijk om de kleur van je wimpers af te stemmen op de kleur van je haar, maar deze hoeven niet hetzelfde te zijn. Zeker wanneer je blond haar hebt, betekent dit niet dat heel lichte wimpers hier altijd goed bij staan. Wij zoeken daarom samen met jou de kleur uit die het beste past bij jouw gezicht en haar.

Alles wat je moet weten over het verven van je wimpers en wenkbrauwen!

Feit: wimperverf blijft lang zitten

Wanneer je mascara gebruikt, zul je dit elke dag opnieuw aan moeten brengen. Wanneer je jouw wimpers laat verven, blijft dit gelukkig langer zitten. Je kunt met wimperverf maar liefst 6 weken doen voor het begint te vervagen. Dat betekent: 6 weken geen omkijk naar mascara!

Feit: wimperverf maakt je wimpers niet langer

Waar wimperverf voor zorgt sprekende ogen en de illusie van vollere wimpers, maakt wimperverf ze niet langer. Ook bij alle reclamespotjes die beloven dat je wimpers er langer mee worden is dit eigenlijk vooral marketingtaal. Wat wel zo is, is dat wimpers sprekender worden en dus zichtbaarder worden. Waar de haartjes eerder moeilijk te zien waren, zorgt verf ervoor dat ze zichtbaar zijn en dus ook langer lijken.

Fabel: met het verven van wenkbrauwen ben je in een keer klaar

Wil je jouw wenkbrauwen echt helemaal in vorm hebben? Laat ze dan ook even epileren en op die manier in vorm brengen. De vorm van je wenkbrauwen is minstens zo bepalend voor hoe je eruitziet als de kleur van je wenkbrauwen. Wenkbrauwen maken het verschil tussen een frons en een open aanblik. Daarom is het goed om ook de vorm bij te laten werken wanneer je jouw wenkbrauwen laat verzorgen.

Bruessing

Wil jij je wimpers en wenkbrauwen laten verven? Bij Bruessing ben je aan het juiste adres! Eigenaresse Laura Bruessing: ‘Ik help je graag met verschillende behandelingen, waaronder het tot in de puntjes verzorgen van jouw wimpers en wenkbrauwen. Ik kan ze ten eerste in precies de juiste vorm brengen door middel van epileren. Daarnaast verf ik de wimpers en wenkbrauwen ook. Ik zoek hierbij een kleur uit die precies klopt bij jouw eigen huidteint en haarkleur, zodat je ogen en blik nog sprekender naar voren zullen komen!’

Datum: 24 december 2022