reisartikelen

Alles over de nuttigste reisartikelen!

Op het moment van schrijven lijkt het er op dat vakantie naar het buitenland weer een deel van ons leven gaat uitmaken. Zonnebril, paspoort, boek en zonnefactor. Maar hoe zit het met je eerste hulptasje? Het zou je maar overkomen dat je de eerste drie dagen van je reis op het toilet moet doorbrengen of last hebt van reisziekte. Hieronder een aantal essentials die niet mogen ontbreken in je bagage.

Probiotica

Te scherp eten, vervuild water, rauw vlees of te veel alcohol. En niet overal zijn ze zo streng met voedselwaren als in Nederland. Het betekent ook dat onze tolerantie voor vreemd voedsel soms lager is dan gemiddeld. Te veel pepers werken als een antibioticakuur, en vlees dat te lang in de zon ligt te bakken op een markt bevat veel bacteriën. Neem voor al deze situaties een goed probioticum mee. Je hebt ze voor deze doeleinden en kunt ze al kopen in een verpakking van 10 stuks. Een probioticum kan je op hol geslagen darmen snel kalmeren zodat je weer snel van je vakantie kunt genieten.

Magnesium

Vakantie mag dan wel ontspannen zijn, vaak moeten we eerst uren in oncomfortabele houdingen zitten om uiteindelijk verfrommeld op de plaats van bestemming te komen. Koffers sjouwen of een rugzak op is een zware belasting voor je schouderspieren. Neem daarom wat magnesiumcitraat mee in geval van vastzittende spieren en kramp. Een beetje magnesium doet wonderen in het ontkrampen van spieren en voorkomt dat we ‘vastzitten’ op reis.

Vitamine C

Vitamine C is heel belangrijk om de huid te herstellen, zoals na een dagje zonnen. Ook verhoogt het je weerstand en je energie. Vaak zie je dat je op vakantie zwaar verkouden of doodmoe wordt. Dat komt vaak omdat de vitamine C in de bijnieren gedaald is voorafgaand aan de vakantie door stress en regelen. Vitamine C kan deels die klap opvangen zodat we eindelijk onbezorgd kunnen genieten.

Wil je weten hoe je je goed kunt voorbereiden op een reis?

Arnica

Ben je een echte wandelaar? Neem dat wat arnicagel of -tabletjes mee in je reistasje. Arnica helpt de doorbloeding verbeteren nadat je een verstuiking hebt opgelopen. De bijnaam van arnica is dan ook ‘valkruid’. Je kunt ook preventief wat innemen wanneer je een stevige tocht onderneemt.

Greens

Greens zijn gevriesdroogde planten wat je als een natuurlijke multipoeder inneemt. Onafhankelijk van het eten ter plaatse is het nooit verkeerd om de dag te beginnen met een vitaminebom die je even oplaadt voordat je je dag begint. Tijdens wandelvakanties of kamperen is het handig want de zakjes kun je gewoon in je tas meenemen en met een shakebeker maken. Ideaal ook voor plaatsen waar je gewoon even wat gezonds nodig hebt na een paar dagen lopend buffet.

Aloë vera-gel

Aloë vera-gel is fantastisch! Je kunt je elke avond insmeren om je huid van de zon te laten herstellen. Als je een manier hebt om het te koelen is het nog beter. Ook kun je aloë vera mengen met een crème om het een beetje vettig te maken.

Fijne vakantie!

Al deze zaken nemen weinig ruimte in beslag en ze betalen zich in gemak terug wanneer je het nodig hebt. Veel plezier en loop gerust eens binnen bij de Rode Pilaren als je meer advies wilt.

Datum: 02 september 2021