wandelen

Ga wandelen: 3 redenen om vandaag te boeken!

De afgelopen periode zijn diverse soorten groepsreizen steeds meer gewild. Je ziet dit dan ook aan het grote aanbod van groepsreizen. Maar, niet alleen groepsreizen zijn steeds populairder. Ook wandelen we een stuk meer sinds het coronavirus en alle lockdowns die volgden. Als je in beide onderwerpen interesse hebt, dan zijn de wandelvakantie groepsreizen van 360° Explore echt iets voor jou! Twijfel je toch nog of dit een vakantie is voor jou? We geven je 3 tips, waarom je vandaag nog zou moeten boeken.

1. Diverse niveaus

Een groot voordeel: als je wandelen leuk vindt, dan is er altijd wel een wandelvakantie die geschikt is voor jouw niveau. De ene reis is pittiger dan de ander en daarom vind je altijd duidelijk welke mate van inspanning nodig is. Bij een pittige reis klim je bijvoorbeeld naar boven. Als je een minder ervaren wandelaar bent, dan kun je beter gaan voor een wandelvakantie waarbij je wandelt over vlakke oppervlaktes.

2. Je reist niet alleen

De naam zegt het al: bij een groepsreis dan reis je niet alleen. Handig dus, als je alleen bent en een reis wil maken die niemand in je omgeving wil maken. Of wanneer je partner niet van fan is van een wandelvakantie. Op die manier kun je met gelijkgestemden op vakantie en ontmoet je direct nieuwe mensen.

Schrikt je dat juist af? Geen zorgen! De meeste mensen kennen elkaar tijdens een groepsreis niet. Maar de meeste reisorganisaties zorgen ervoor dat je elkaar sneller leert kennen. Zo wordt er vaak alvast een WhatsApp groep aangemaakt. Hier kun je je alvast in voorstellen en afspraken maken om samen te reizen naar de plek van bestemming.

3. Meer zien

Bij veel groepsreizen blijf je vaak op 1 plek en ga je vanaf die plek mee naar een aantal excursies. Bij wandelvakanties is dit (bijna) altijd anders. Je wandelt namelijk van de ene plek naar de andere plek. Een huttentocht is daarom ook een veel voorkomende wandelvakantie. Zo ontdek je meer van het gebied, en kom je bijvoorbeeld ook meer wilde dieren tegen en diverse soorten flora.

Bij een groepsreis dan reis je niet alleen

Ben je enthousiast geworden?

Ben je inmiddels overtuigd dat een wandelvakantie echt iets voor jou is? Kijk dan eens rustig rond naar de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld dichtbij huis of ga je liever iets verder? Twijfel je nog waar je heen wil of wil je graag advies? Stel dan gerust je vraag aan een van de gidsen van 360° Explore!

Datum: 07 september 2022