Een edelsteen voegt écht iets toe
Marilyn Monroe zong er al over: Diamonds are a girl’s best friend. Maar wist je wel dat er nog veel meer mooie edelstenen zijn? Elk met hun eigen kleur, sfeer en karakter. Doorzichtig of ondoorzichtig. Met prachtige schitteringen of een diepe glans. Van zeer kostbaar tot heel betaalbaar. Er is beslist een edelsteen die bij jou past.
Edelsteen
‘Een edelsteen geeft een sieraad nét dat beetje extra’, weet Tineke Hessels. ‘Soms hoeft het maar een heel klein detail te zijn, maar het voegt echt wat toe. Wij werken ook regelmatig met edelstenen. Dat hebben we overigens altijd al gedaan. Eerder verwerkten we voornamelijk diamanten, maar tegenwoordig werken we ook steeds meer met andere stenen, zoals saffier en robijn, die door hun hardheid zeer geschikt zijn voor het gebruik in sieraden.’
Minder kostbare stenen
‘Maar uiteraard hebben we ook stenen die iets minder kostbaar zijn. Toermalijn is bijvoorbeeld ook vrij hard en in veel kleuren verkrijgbaar. Of kwartssoorten zoals amethist, citrien, gele en groene kwarts. We hebben hier in de winkel een kleine voorraad stenen in allerlei kleuren en vormen, zodat je, wanneer je een bepaald idee over een sieraad hebt, er de juiste edelsteen bij kunt zoeken.’
‘Uiteraard hebben we ook stenen die iets minder kostbaar zijn’
Werkwijze
Tineke maakt graag een sieraad dat uniek is en geheel aan jouw wensen voldoet. Dit begint al bij het ontwerp. Bij Tineke kun je hierin als klant een grote rol spelen. Heb jij een sieraad al helemaal uitgedacht? Tineke hoort graag hoe dit ontwerp eruitziet. Ze geeft graag aan wat technisch wel en niet mogelijk is en doet suggesties voor eventuele aanpassingen. Jullie bespreken jouw wensen en Tineke toont voorbeelden uit haar collectie. Zo stellen jullie samen vast wat de stijl en uitstraling van jouw sieraad wordt.
Wist je dat…
… het wereldrecord waarvoor een diamant ooit verkocht is op 32 miljoen euro ligt?
… iedere edelsteen zijn eigen ideale slijpvorm heeft? Zo wordt een doorzichtige steen vaak facetgeslepen, zodat de schittering het best tot zijn recht komt. Een opaak steen, ook wel ondoorzichtig genoemd, daarentegen wordt vaak juist cabochon geslepen, dus zonder facetten maar met een bolle boven- en vlakke onderkant.
… elke edelsteen zijn eigen hardheid heeft?
… er twee manieren zijn waarop sieraden met edelstenen ontworpen worden? Je kunt vanuit het sieraad denken en daar een edelsteen bij zoeken, maar in het geval van een unieke steen kun je het sieraad ook om de steen heen ontwerpen.
… je een sieraad niet per se hoeft te verfraaien met een kostbare edelsteen, maar je er zelfs een kiezelsteen, als deze een emotionele waarde voor je heeft, voor kunt gebruiken?
-
Een scheiding is voor niemand een gemakkelijke periode. Het kan emotioneel en mentaal uitdagend zijn om door deze situatie heen te gaan, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.
-
De scheiding is achter de rug en het leven lijkt zijn normale vorm weer aan te nemen. Toch zijn er nog regelmatig conflicten, omdat je ex-partner ‘dwarsligt’.
-
Het voelt alsof je de juiste persoon gevonden hebt. Al lange tijd ben je met je partner samen en je weet van elkaar dat dit nog lange tijd gaat duren. Maar soms komen er toch nog irritaties naar boven.
-
Durf je niet zo goed op anderen af te stappen? Dan ontmoet je misschien liever online nieuwe mensen dan in reallife. De mogelijkheden hiervoor zijn de laatste jaren alsmaar groter geworden. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende apps en websites om nieuwe mensen te ontmoeten.
-
In een relatie draait het om het tonen van liefde en waardering voor elkaar. Een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft, is door middel van romantische cadeaus.
-
Woorden hebben kracht. Hoe je communiceert heeft invloed op je relaties en op jezelf. Welke woorden je kiest, zegt iets over je emoties en gevoelens ten aanzien van jezelf.
-
De knoop is doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar.
-
‘Je bent niet eerlijk tegen mij.’ Een uitspraak die je persoonlijk kan raken. Je wordt ten onrechte op iets aangesproken waar je niet verantwoordelijk voor bent of wat voor je gevoel niet klopt. Je wilt je dan verdedigen, maar er wordt niet naar je geluisterd. Je vindt het onrechtvaardig.
-
‘Maar hij/zij begon!’ klinkt het met regelmaat op het schoolplein terwijl er gewezen wordt naar een ander.
-
Na veel wikken en wegen is het hoge woord er dan eindelijk uit: jullie zijn uit elkaar. Of de relatie nu lang heeft geduurd of je maar kort samen bent geweest, het staat vast. Je bent weer alleen.