verliesbegeleiding

Persoonlijke ondersteuning rond rouw en verlies

Na de uitvaart is de periode van rouw eigenlijk pas net begonnen. Het verlies is nog heel recent. Soms kan er lange tijd overheen gaan voor het lukt om weer uit het dal te klimmen. Alleen, wat doe je als het niet lukt om je verdriet een plekje te geven?

Doing Well richt zich op rouw en verlies, in de breedste zin van het woord. Ik bied begeleiding en ondersteuning tijdens een rouw- en verliestraject, trainingen op het gebied van rouw- en verlieskunde door middel van evenementen, rouwcafés en ontmoetingsavonden die ik organiseer. Persoonlijke betrokkenheid staat centraal in mijn praktijk. Een rouw- en verliestraject kan laagdrempelig ingezet worden, en naast een luisterend oor bieden zijn vertrouwen en veiligheid een pré bij mij.
Om verlies kunnen wij niet heen. ‘Verlies’ betekent dat iedereen te maken krijgt met het zogenaamde ‘rouwproces’, maar hoe ga je om met de pijn, de stress en de emoties? In een rouwproces hebben mensen vaak geen idee wat ze met zichzelf aan moeten. Afscheid nemen is niet loslaten; het is een andere manier van vasthouden.

Afscheid nemen is niet loslaten; het is een andere manier van vasthouden

Ontmoeting en uitwisseling

Mensen bij elkaar brengen om samen verdriet te dragen is een van de pijlers van Doing Well. Je kunt mensen ontmoeten die een vergelijkbaar proces doorgaan in het rouwcafé, of je kunt deelnemen aan een van de ontmoetingsmomenten. Doing Well heeft ook een wandelgroep. Even in beweging komen zorgt voor mentale en fysieke verbetering. Het is makkelijker om tijdens een wandeling te praten over je gevoelens: een wandeling biedt ruimte! 

Over Gerda

Gerda Boertien is erkend rouw- en verliesdeskundige en leefstijlcoach. Zij is er om jou te ondersteunen en te begeleiden tijdens dit proces. Verlies grijpt enorm in op iemands leven en kan het gevoel van ‘er alleen voorstaan’ versterken. Gerda kan je leren ermee om te gaan.

Datum: 07 april 2022