Even een dagje op adem komen…
Even op adem komen, een dagje voor jezelf: wat zou dat heerlijk zijn! Hoe vaak zeggen we dat niet, maar komen we er niet aan toe of gunnen we onszelf dit niet?
Op adem komen
Ontspannen kan op vele manieren en eenieder kiest wat bij hem of haar past of wat er nodig is op een bepaald moment. Voor die mensen die behoefte hebben aan een dag voor zichzelf, heeft de SIO [red.] vanaf 2018 een nieuw programma: de ‘Op-adem-komen-themadagen’. Deze dagen zijn bedoeld om op een ontspannen manier bij te komen van de drukte van alledag in een mooie omgeving, en tegelijkertijd verbinden we de ‘Op-adem-komen-themadagen’ met een interessant studiethema.
Ademoefeningen
Iedere studiedag heeft een eigen thema, waarbij ademoefeningen de thema’s ondersteunen. Bewust ademen dwingt ons naar binnen te keren en stimuleert tot innerlijke aandacht en zelfreflectie. De gekozen thema’s staan op zichzelf, de oefeningen zijn ervaringsgericht, maar zijn ook beroepsmatig toepasbaar als werkmethode.
Planning 2018
- 23 januari, thema ‘Overtuigingen en autoriteit’
- 24 april, thema ‘Creatieve imaginatie’
- 24 juli, thema ‘Werken met dromen’
- 23 oktober, thema ‘Kleurendag’
Bewust ademen dwingt ons naar binnen te keren en stimuleert tot innerlijke aandacht en zelfreflectie
Programma’s
De volgende programma’s biedt de SIO aan:
‘Overtuigingen en autoriteit’ (23 januari 2018)
- Wat zijn overtuigingen en welke zijn in mij de baas?
- Door wie zijn mijn overtuigingen beïnvloed en waar komen die vandaan?
- Het effect van overtuigingen: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch
- Welke overtuiging is voor mij nu belangrijk en welke mag ik loslaten?
- Ademontspanningsoefeningen
‘Creatieve imaginatie’ (24 april 2018)
- Eigen wensen en behoeften dieper onderzoeken
- ‘Imagine …, stel je voor dat …’: je eigen keuzes herontdekken
- Werken met tekeningen
- Jouw beeldvorming als inspiratie- en krachtbron
- Ademontspanningsoefeningen
‘Werken met dromen’ (24 juli 2018)
- Dromen zijn geen bedrog, maar een hulpmiddel tot inzicht
- Bewustwording van jezelf als informatiebron
- Richtlijnen voor het werken met dromen
- Counseling en dromenbegeleiding
- Ademontspanningsoefeningen
‘Kleurendag’ (23 oktober 2018)
- Kleuren ervaren, fysiek en energetisch
- De kleuren van je aura herkennen
- Kleurencirkel maken
- Therapeutische mogelijkheden
- Ademontspanningsoefeningen
-
Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan?
-
Veel liep dit jaar anders dan je had verwacht. Plannen zijn geannuleerd, aangepast of uitgesteld. Misschien ben je door alle onrust minder productief geweest en is er weinig terechtgekomen van je goede voornemens. Dat is allemaal oké.
-
Een kind wordt geboren als een onbeschreven blad. Deze heeft later nog veel lessen te leren, ervaringen door te maken en ook tijd nodig om zich te ontwikkelen.
-
Je niet gehoord of gezien voelen maakt diepe indruk. We maken dit overal mee, in relaties en/of op het werk.
-
Je draait de kalender om naar de volgende maand. Om de naam van je zus staat een grote, rode cirkel. Nu alweer?! Juist voor één van de belangrijkste personen in jouw leven, weet je nooit een goed cadeau uit te kiezen
-
We vetten onze huid in na het douchen. We vijlen, knippen en lakken onze nagels. We gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden.
-
Weet je stiekem wel dat je beter voor jezelf zal moeten zorgen, maar weet je niet hoe je dat moet doen? We leven tegenwoordig zo op de automatische piloot, dat we nauwelijks nog kijken naar wat wij zelf nodig hebben.
-
Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
-
Lieve hardwerkende vrouw, ik schrijf aan jou.
-
Toen mijn moeder de diagnose ‘terminale kanker’ kreeg, was het alsof de hele bodem onder ons bestaan werd weggeslagen. Na de schok kom je als vanzelf in een rouwproces en verkeer je in standje ‘overleven’.