Door ontwikkeladvies met plezier werken tot je pensioen
Al bijna dertig jaar zat ze in de verpleging. Het zorgen voor anderen is haar passie. Maar door al de veranderingen in de zorg en de verhoogde werkdruk, kreeg ze steeds minder tijd om een praatje met haar patiënten te maken. Dat begon haar toch wat tegen te staan en ook fysiek begon alles haar zwaarder te vallen. Dankzij het Ontwikkeladvies 45+ kon gekeken worden hoe we haar werkzaamheden konden aanpassen, zodat ze haar werk nog met plezier tot aan haar pensioen kan uitvoeren. Een hele geruststelling!
Ontwikkeladvies 45+
Voor 45-plussers, die meer dan 12 uur per week werken, niet ziek zijn én niet onder een reorganisatieregeling vallen, heeft de overheid het Ontwikkeladvies 45+ ingesteld. Dit ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en je toekomstige loopbaanmogelijkheden.
Gesubsidieerd door overheid
Het traject bestaat uit twee of drie gesprekken, van tezamen maximaal 4 uur, met een loopbaancoach. Omdat de overheid het ontwikkeladvies volledig subsidieert, kost het jou helemaal niets. Ik regel alles rondom je subsidieaanvraag. Zo heb je er zelf geen werk aan.
Inzicht krijgen
Als jij twijfelt over je huidige baan of je bent niet meer gelukkig in je werk, -en je voldoet aan bovenstaande voorwaarden- is dit je kans om nu de stap te maken om je mogelijkheden te verkennen. ‘Je krijgt inzicht in wát je energie kost en wát je energie geeft.
Op maat gemaakt advies
Na afloop ontvang je een helemaal op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan en tips en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten. Dit kan ertoe bijdragen dat jij weer met plezier naar je werk gaat en gezond je pensioen haalt. Het Ontwikkeladvies 45+ laat zien hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.’
Reageer op tijd
Let op: na 1 januari 2020 komt er een nieuwe regeling waarvan de voorwaarden op dit moment nog niet duidelijk zijn. Om voor de huidige subsidie in aanmerking te komen, moeten alle gesprekken dan ook vóór 1 januari hebben plaatsgevonden.
Alle voorwaarden op een rij
De overheid subsidieert het Ontwikkeladvies 45+ volledig als je:
- 45 jaar of ouder bent
- meer dan 12 uur per week werkt
- niet ziek bent
- niet onder een reorganisatieregeling valt
- alle gesprekken met de loopbaancoach vóór 1 januari 2020 hebt gevoerd
Marianne Kremer, Coach
Samen met jou ontdekken hoe jij in balans blijft en het beste uit jezelf kunt halen: daar heb ik mijn vak van gemaakt. Ik begeleid mensen bij stress en burn-out en geef adviezen als loopbaan- en imagocoach. Dat betekent mensen coachen, stimuleren en helpen keuzes te maken. Zowel individuele personen als bedrijven kunnen bij mij terecht. Als individu krijg je inzicht in je mogelijkheden en prioriteiten en je zet stappen in de richting van de gewenste verandering. Bedrijven krijgen advies over de loopbaanontwikkeling of de uitstraling van de medewerkers.
-
Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee.
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
-
Caroline (39) had een geweldig vooruitzicht. Over een halfjaar zou Yvonne, haar leidinggevende, met pensioen gaan en nu werd Caroline voorgedragen als haar opvolgster. Ze vond het geweldig. Maar aan de andere kant voelde het ook spannend.
-
Els (42) had nooit een carrièreswitch overwogen, maar na het faillissement van het IT-bedrijf waar ze als leidinggevende van haar afdeling werkte, was er veel veranderd. Er volgde een doorstart. De multinational die de vestiging mét haar werknemers had overgenomen zorgde voor veel veranderingen. Gelukkig vielen er geen ontslagen, maar de sfeer was niet te vergelijken met voorheen.
-
Familiebedrijven zijn prachtig. Ze zijn sterk maatschappelijk betrokken en zichtbaar aanwezig in de regio. Toch kunnen er ook nadelen aan kleven. Dat ondervond Edwin (36) toen hij de groothandel van zijn vader overnam.
-
Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?