
Door ontwikkeladvies met plezier werken tot je pensioen
Al bijna dertig jaar zat ze in de verpleging. Het zorgen voor anderen is haar passie. Maar door al de veranderingen in de zorg en de verhoogde werkdruk, kreeg ze steeds minder tijd om een praatje met haar patiënten te maken. Dat begon haar toch wat tegen te staan en ook fysiek begon alles haar zwaarder te vallen. Dankzij het Ontwikkeladvies 45+ kon gekeken worden hoe we haar werkzaamheden konden aanpassen, zodat ze haar werk nog met plezier tot aan haar pensioen kan uitvoeren. Een hele geruststelling!
Ontwikkeladvies 45+
Voor 45-plussers, die meer dan 12 uur per week werken, niet ziek zijn én niet onder een reorganisatieregeling vallen, heeft de overheid het Ontwikkeladvies 45+ ingesteld. Dit ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en je toekomstige loopbaanmogelijkheden.
Gesubsidieerd door overheid
Het traject bestaat uit twee of drie gesprekken, van tezamen maximaal 4 uur, met een loopbaancoach. Omdat de overheid het ontwikkeladvies volledig subsidieert, kost het jou helemaal niets. Ik regel alles rondom je subsidieaanvraag. Zo heb je er zelf geen werk aan.
Inzicht krijgen
Als jij twijfelt over je huidige baan of je bent niet meer gelukkig in je werk, -en je voldoet aan bovenstaande voorwaarden- is dit je kans om nu de stap te maken om je mogelijkheden te verkennen. ‘Je krijgt inzicht in wát je energie kost en wát je energie geeft.
Op maat gemaakt advies
Na afloop ontvang je een helemaal op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan en tips en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten. Dit kan ertoe bijdragen dat jij weer met plezier naar je werk gaat en gezond je pensioen haalt. Het Ontwikkeladvies 45+ laat zien hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.’
Reageer op tijd
Let op: na 1 januari 2020 komt er een nieuwe regeling waarvan de voorwaarden op dit moment nog niet duidelijk zijn. Om voor de huidige subsidie in aanmerking te komen, moeten alle gesprekken dan ook vóór 1 januari hebben plaatsgevonden.
Alle voorwaarden op een rij
De overheid subsidieert het Ontwikkeladvies 45+ volledig als je:
- 45 jaar of ouder bent
- meer dan 12 uur per week werkt
- niet ziek bent
- niet onder een reorganisatieregeling valt
- alle gesprekken met de loopbaancoach vóór 1 januari 2020 hebt gevoerd
Marianne Kremer, Coach
Samen met jou ontdekken hoe jij in balans blijft en het beste uit jezelf kunt halen: daar heb ik mijn vak van gemaakt. Ik begeleid mensen bij stress en burn-out en geef adviezen als loopbaan- en imagocoach. Dat betekent mensen coachen, stimuleren en helpen keuzes te maken. Zowel individuele personen als bedrijven kunnen bij mij terecht. Als individu krijg je inzicht in je mogelijkheden en prioriteiten en je zet stappen in de richting van de gewenste verandering. Bedrijven krijgen advies over de loopbaanontwikkeling of de uitstraling van de medewerkers.
-
Toen Jessie (36) haar vwo-diploma had behaald, wilde ze eerst een tussenjaar doen. Ze had nog geen idee wat ze wilde gaan studeren.
-
Kijk eens rond op je werk. Waarschijnlijk zie je heel veel verschillende mensen. De één druk pratend met andere collega’s, de ander rustig in een hoekje met een koptelefoon op. Als werkgever krijg je te maken met veel verschillende ‘soorten’ werknemers.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor.
-
Verlies je ineens je baan doordat je leidinggevende je contract niet heeft verlengd? Of is samen besloten dat je er beter mee kunt stoppen? Ergens weet je ook wel dat je niet op je plek zat. Toch is het dan vaak lastig om verder te kijken, omdat je niet wil breken met het comfortabele.
-
De Azerbeidzjaanse Efendieva Sevindzj heeft een passie voor vertalen: van juridische documenten tot sprookjes, en alles ertussenin. Ze is niet alleen beëdigd tolk, maar vertaalt als kandidaat-notaris moeilijke juridische stukken naar begrijpelijke taal.
-
We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan?
-
Als de coronaperiode ons één ding heeft laten zien, is dat er een heleboel mogelijk is wanneer het er echt op aankomt. Het werkende leven stond bij iedereen opeens op zijn kop. Kantoren die sluiten, de kinderopvang die dichtgaat, maar werk dat gewoon doorloopt.
-
Je kinder- en pubertijd is een mooie periode waarin je allerlei ervaringen opdoet. Je maakt vrienden en ontwikkelt jezelf. Daarnaast ben je aan de slag met verbreden van je kennis en verken je welk beroep je wilt doen.
-
De reden waarom je voor jouw baan hebt gekozen, kan verschillen van persoon tot persoon. Je doet het wellicht vanwege de passie voor het vak of het inkomen dat het werk biedt. Toch lijkt er altijd één bepaald aspect overeen te komen. En dat is de vaste grond die je krijgt met een baan.