Nieuw jaar, nieuwe voornemens: meer tijd voor jezelf!
Het vuurwerk knalde de lucht in en het nieuwe jaar ging van start. Tijd om ook zelf een nieuwe start te maken. 2020 kan het jaar zijn waarin je je best gaat doen om niet meer te eindigen met je lijf vol stress. Pak dit jaar meer tijd voor jezelf door leuke hobby’s en uitjes in te plannen. Of kom helemaal tot rust met een ontspannende massage.
Een nieuwe start
Het is januari, de tijd waarin veel mensen alles op alles zetten om een nieuwe start te maken. De goede voornemens vliegen je om de oren. De een wil dit jaar echt stoppen met het drinken van alcohol, de ander wil gezonder eten. De sportscholen zitten in januari bomvol met mensen die de stap hebben gezet dit jaar echt gezonder te gaan leven. Iedereen doet zijn of haar uiterste best om een vliegende start te maken.
Het afgelopen jaar dreunt na
Een vliegende start, dat klinkt goed. Maar jij bent nog maar half bijgekomen van het afgelopen jaar. De laatste weken ben je op je tandvlees doorgekomen, en de stress zit je nog steeds helemaal tot hier. Het vervelende van stress is dat het niet enkel in je hoofd blijft zitten. Op den duur straalt het uit naar je hele lichaam. Er ontstaat pijn in je nek, in je schouders, in je benen. Je lichaam roept tegen je dat je moet stoppen en rust moet nemen, maar je moet nog zo veel doen. Het nieuwe jaar is een nieuwe kans voor jou om het niet zover te laten komen. Wat als je van jouw goede voornemen iets maakt wat jij verdient het komende jaar: meer tijd voor jezelf?
Meer tijd voor jezelf
Leuk, zo’n voornemen om meer tijd voor jezelf te nemen. Maar hoe begin je daarmee? Er zijn allerlei hobby’s die je op kunt pakken. Opgaan in een goed boek, ontspannen met een leuke serie of film. Je kunt ook bezig gaan met iets dat minder voor de hand ligt. Tekenen, een breiwerkje starten of een muziekinstrument leren spelen. Een wandeling buiten kan ook fijn zijn. Zelfs al is het koud, het kan fijn zijn om zo nu en dan een frisse neus te halen en je gedachtes buiten de ruimte te geven.
Behaal je goede voornemen en kies voor een shiatsumassage!
Een persoonlijke shiatsumassage
Er zijn meer ontspannende opties buiten de deur. Een manier om echt helemaal tot rust te komen is een rustgevende massage, zoals een shiatsumassage. Misschien heb je hier al wel eens van gehoord. Tijdens een shiatsumassage sta jij centraal. De massage is toegespitst op wat jij nodig hebt. Een shiatsumassage bij Manuele Praktijk Anna Bron is een heerlijk ontspannende ervaring. De massage is altijd persoonlijk en op maat gemaakt. Ik zorg ervoor dat mijn behandeling altijd helemaal aansluit bij jouw situatie en hulpvraag.
Druk op je tsubo’s
Een shiatsumassage is afkomstig uit Japan. Het is vergelijkbaar met acupunctuur in achtergrond, alleen bij een shiatsumassage komen geen naalden te pas. De masseuse drukt met haar handen, duimen, vingers, ellebogen en polsen op zogeheten tsubo’s. Dit zijn drukpunten op je lichaam waarmee je spierstijfheid, bloedsomloop en spijsvertering kunt beïnvloeden.
Ook jij maakt een nieuwe start
Een shiatsumassage is dus niet alleen ontspannend, maar het kan je ook van allerlei klachten verlichten. Een shiatsumassage activeert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Je lijf is in staat om die rust te bewaren. Als je geregeld een shiatsumassage neemt en de lichamelijke ontspanning ervaart die zo’n massage met zich meebrengt zul je op lange termijn merken dat je steeds makkelijker naar die rust kunt terugkeren. Als jouw voornemen is om in 2020 de spanning niet meer je lijf in te laten zijn shiatsumassages dus ideaal.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.