Vitaliseer jezelf op blote voeten!
Lekker naar buiten zónder schoenen. Je onderdanen zijn bevrijd en kunnen ein-de-lijk echt bewegen, zonder strak omhulsel. Je voelt het gras tussen je tenen. Het kan als een verlichting voelen wanneer je blootsvoets rondloopt!
Blote voeten
Waarom is op blote voeten lopen goed voor je? Krista Geestman van Vitalista Reflexzonetherapie geeft antwoord: ‘In je voet zitten veel zenuwuiteinden om je omgeving af te tasten en er op de juiste wijze op te reageren. Deze worden dan extra geprikkeld. Ook moeten je voet- en kuitspieren extra werken: spieren en je bloedsomloop worden getraind, wat zorgt voor krachtigere, warmere voeten en onderbenen.’
Voordelen
Dit zijn dé voordelen van het lopen op blote voeten:
- Het stimuleert je bloedsomloop, wat bijdraagt aan een betere zuurstoftoevoer
- Je lichaam kan een grotere hoeveelheid afvalstoffen afvoeren
- Het laat je spanningen afvloeien en vermindert depressie
- Het maakt je voeten sterker en kan je houding verbeteren
- Het balanceert je zenuwstelsel en energiekanalen, zogenaamde meridianen, zodat blokkades kunnen oplossen
Lichaamshouding
‘Het lopen op blote voeten schijnt zelfs te kunnen leiden tot een betere lichaamshouding. Er zijn mensen die zo van hun blessures afkwamen. Je voeten laten doen waarvoor ze gemaakt zijn, geeft je hele lichaam dus een boost. Plus je komt even los van je dagelijkse beslommeringen! Maar wist je ook dat het een reflexologische werking heeft?’
Je voeten laten doen waarvoor ze gemaakt zijn, geeft je hele lichaam een boost
Reflexzonetherapie
‘Blootsvoets worden meer voetreflexgebieden gestimuleerd dan normaal. Deze gebieden corresponderen met alle organen en weefsels in je lichaam, waardoor deze ook gestimuleerd worden. Dit leidt uiteindelijk tot ontspanning en een betere bloed- en lymfecirculatie, waardoor je afvalstoffen beter afvoert en voedingsstoffen beter benut voor je herstel. Reflexzonetherapie werkt op deze manier.’
Reflexologiebehandeling
Krista onderzoekt en behandelt de oorzaak van jouw klachten. Een reflexologiebehandeling is niet alleen prettig, maar biedt ook een totaalaanpak om je beter te laten voelen: er wordt gekeken naar zowel je klacht als je welbevinden én leefstijl.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.