
Bewegend herstellen
Vroeger werd wel gezegd dat je, als je kanker hebt, zo weinig mogelijk moet bewegen en veel rust moet houden. Dat was ook niet zo gek: bestralingen en chemotherapie betekenen een aanslag op je lichaam, en de behandelingen leiden tot functieverlies, pijn en vermoeidheid. Veel vrouwen met borstkanker zijn dan ook bang om te bewegen, maar lichamelijke activiteit is wél aan te raden voor een sneller herstel. Natuurlijk wel met beleid.
Bijeffecten
Tijdens perioden van vermoeidheid zou je in feite tegen jezelf moeten zeggen: ‘Ik ben moe en dus ga ik een rondje rustig hardlopen.’ Chemokuren, bestralingen en hormoonpillen hebben als bijeffect onder andere vermoeidheid, buikklachten en bloedarmoede.
Vergeetachtigheid
Ook het brein krijgt een flinke opdonder te verwerken! Het blijkt dat chemo ook in de hersenen terechtkomt, wat weer gevolgen kan hebben op het denkvermogen van ons brein. Onderzoekers schatten dat 15 tot 80% van de mensen die chemotherapie hebben gehad, last heeft van vergeetachtigheid en zich moeilijk kan concentreren. Andere bijeffecten die kunnen optreden tijdens deze ziekte zijn depressies, stemmingswisselingen en angstklachten.
Gezonde leefstijl
Het Centrum voor Coaching & Runningtherapie kan je helpen om je vitaliteit, fysieke en psychische kracht, geestelijke moed en veerkracht te bevorderen. Runningtherapie lijkt op een gewone hardlooptraining, maar dan op een heel rustig tempo en een rustige hartslag. Het doel hierbij is vooral gericht op herstel en een gezonde leefstijl ontwikkelen.
Je brengt vooral ook je gedachten tot rust
Fijn gevoel!
Hardlopen is goed voor ons brein en hart- en vaatstelsel. Door het rustige hardlopen maakt je brein ook de felbegeerde hormonen dopamine en serotonine aan, die een fijn gevoel geven. Spierkrachttraining is ook een belangrijk onderdeel van de trainingen. Doordat je spieren sterk worden, voel jij je zelf letterlijk ook sterker!
Plezier
Een van de belangrijkste onderdelen bij Runningtherapie is plezier beleven aan de sport en ervan te leren genieten. In en nabij Utrecht zijn genoeg plekken waar dat kan: in de prachtige natuur van landgoederen Amelisweerd en Rhijnhauwen (Bunnik, nabij Utrecht), landgoed Beerschoten (de Bilt), Het Panbos (Bosch en Duin) de Utrechtse Singel en de vele parken die Utrecht rijk is.
Runningtherapie
Runningtherapie helpt bij:
- Stress
- Depressie of sombere gevoelens
- Fysiek en emotioneel herstel tijdens chemokuur
- Beweeglijk blijven bij oedeemklachten
- Het ontwikkelen van een gezonde levensstijl
-
Blessures kunnen behoorlijk frustrerend zijn, zeker als je graag regelmatig sport. Toch hoeft een blessure niet te betekenen dat je helemaal niet meer kan bewegen voor een bepaalde periode. Een loopband kan namelijk uitkomst bieden om op een veilige en gecontroleerde manier je conditie op te bouwen tijdens je periode van herstel.
-
Wil je niet alleen wat gewicht kwijt, maar echt fit en energiek door het leven gaan? Met een goede aanpak kun je sneller resultaat boeken dan je denkt.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Vind je het leuk om te sporten, maar heb je geen zin of tijd om telkens naar de sportschool te gaan? Dan kan het een idee zijn om je sportsessies gewoon thuis uit te voeren. Om dit optimaal te doen, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de juiste fitnessapparatuur.
-
December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
-
Sportscholen worden drukker bezocht dan ooit. Waar vroeger de gym alleen voor de echte bodybuilders was, doet tegenwoordig bijna iedereen (zo nu en dan) wel eens aan krachttraining. Ook de thuisgym wordt steeds populairder.
-
Een fitnessruimte aan huis hebben is een droom voor veel mensen. Het biedt gemak, privacy en flexibiliteit om op elk gewenst moment te sporten. Maar niet iedereen heeft de luxe van een extra kamer in huis om als fitnessruimte in te richten.