Leer moeiteloos en efficiënt zwemmen
Ben jij al bekend met de Shaw Methode? Of je nu een beginnend zwemmer bent of iemand die een nieuwe slag wil leren, de Shaw Methode is geschikt voor iedereen. Ook voor een geoefende zwemmer die gestroomlijnder en met een beter lichaamsgebruik wil leren zwemmen.
Geen drijfmiddelen
De Shaw Methode is zwemmen, maar niet op de manier zoals je het kent. Misschien heb je bij een zwemleraar een beeld van iemand die vanaf de kant naar je staat te schreeuwen, terwijl jij je vastklampt aan een drijfplankje. Dat is niet hoe de Shaw Methode werkt. De leraren begeleiden je vanuit het water. Op deze manier kunnen ze makkelijk met je communiceren, hands-on begeleiding en aanwijzingen geven waar nodig. Er komen geen drijfmiddelen bij kijken, je leert je eigen drijfvermogen optimaal te ontwikkelen.
Drogeland-sessies
Er wordt ook geoefend naast het zwembad, op het droge. Dit lijkt vreemder dan het is. Esther Visser van Swim in Balance geeft zwemlessen volgens de Shaw Methode en vertelt over de oefeningen buiten het water: ‘Ze zijn bedoeld om nieuwe bewegingspatronen te leren en je zult snel merken dat de drogeland-sessies erg waardevol zijn om beter te leren bewegen in het water.’
De Alexander Techniek
De methode is volledig gebaseerd is op de Alexander Techniek. Dit is een techniek die leert hoe jij je lichaam gebruikt zonder overbelasting. Esther legt uit: ‘Deze techniek helpt bij het afleren van ongunstige gewoontes en het aanleren van gunstiger nieuwe gewoontes. De Shaw Methode bereikt hetzelfde in het water. Zo word je bewuster van je lichaam, zwem je efficiënter en voorkom je blessures.’ De Alexander Techniek is wereldwijd bekend en wordt ingezet bij de triatlon en door atleten, dansers, zangers en muzikanten.
De Shaw Methode is geschikt voor iedereen.
Breed lesaanbod
Swim in Balance heeft een breed lesaanbod. Je kunt kiezen voor een 6-weekse cursus borstcrawl, schoolslag, vlinderslag of rugcrawl in een kleine groep, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook kun je privélessen volgen. Je doet dit alleen of samen met een vriend. De lessen duren 30, 45 of 60 minuten. Het onderwerp van deze privélessen wordt volledig aangepast op jouw wensen. Esther: ‘Als je niet iedere week tijd hebt, maar wel in een groep wilt leren zwemmen kun je ook voor een ééndaagse workshop kiezen. Je leert dan alle stappen van een zwemslag in één dag.’
Na de cursus
Om te zorgen dat je kunt oefenen tijdens of na afloop van een cursus, is er voor alle (ex-)deelnemers de mogelijkheid om tijdens oefenuren te komen zwemmen. Zo werk je zelf de lessen uit en blijf je werken aan het behouden en verbeteren van je zwemtechnieken. Swim in Balance geeft les in alle zwemslagen, aan zwemmers van alle niveaus. Ook mensen met watervrees zijn welkom voor een cursus die speciaal voor hen ontworpen is.
Iets voor jou?
Ben je nieuwsgierig geworden naar de cursus of één van de individuele programma’s? Op de website van Swim In Balance vind je alle informatie over de lessen en een agenda met daarin de aanvangdata van de verschillende cursussen!
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Vind je het leuk om te sporten, maar heb je geen zin of tijd om telkens naar de sportschool te gaan? Dan kan het een idee zijn om je sportsessies gewoon thuis uit te voeren. Om dit optimaal te doen, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de juiste fitnessapparatuur.
-
December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
-
Sportscholen worden drukker bezocht dan ooit. Waar vroeger de gym alleen voor de echte bodybuilders was, doet tegenwoordig bijna iedereen (zo nu en dan) wel eens aan krachttraining. Ook de thuisgym wordt steeds populairder.
-
Een fitnessruimte aan huis hebben is een droom voor veel mensen. Het biedt gemak, privacy en flexibiliteit om op elk gewenst moment te sporten. Maar niet iedereen heeft de luxe van een extra kamer in huis om als fitnessruimte in te richten.
-
Dat beweging goed is voor jezelf en je lichaam hebben velen onder ons al in hun oren geknoopt. Maar toch is het soms lastig om de juiste sportvariant te vinden. Al helemaal wanneer je na het opgeven van je geliefde sport weer opnieuw op zoek moet. Pauline (46) weet hier alles van.
-
Al een tijdje loop je rond met het idee om te beginnen met yoga. Maar op één of andere manier weerhouden je gedachtes jou ervan om echt te starten. Het voelt toch als iets zweverigs.