Osteopathie bij concentratieproblemen
Geertje (46): ‘Mijn dochter is een lieve, betrokken meid. Ze is in veel verschillende zaken ontzettend geïnteresseerd. Ze houdt van muziek, boeken en zit bij de lokale voetbalvereniging. Natuurlijk ben ik als ouder bevooroordeeld, maar ik ben heel trots op haar en haar vele talenten. Maar op de middelbare school wil het niet zo best lukken.’
Dromerig, maar pienter
‘Mijn dochter is echt behoorlijk pienter. Ze kon op de basisschool goed meekomen, al lag dat niet altijd aan haar inzet. Ze had het geluk altijd vrij snel de stof op te pikken, want een groot deel van de tijd staarde ze dromerig naar buiten. Dat vertelden leraren ook, maar haar resultaten waren goed en dus deden we er niet veel aan. Bovendien was ze nog jong, dus wilden we haar ook niet teveel onder druk zetten.’
Grote veranderingen
‘Eenmaal op de middelbare school veranderde dat enigszins. In de eerste twee jaar ging het prima, ze vond de lessen interessant en daardoor haalde ze prima cijfers. Maar in de derde klas kwam ze in een nieuwe groep. Ook ging ze vanuit een gemengde groep naar een vwo-klas. Grote veranderingen, en langzamerhand merkte ze dat het niet zo gemakkelijk meer ging om een voldoende te halen. Aan haar interesse lag het echt niet, want de meeste vakken vond ze leuk en vertelde ze enthousiast over. Maar op het moment dat ze aan tafel moest gaan zitten om te stampen, was het enthousiasme weg.’
Concentratieproblemen
‘Het lukte haar niet om een paar uur op het materiaal te zitten ‘kauwen’. Ze raakte verveeld, gefrustreerd of afgeleid en ging andere dingen doen. Het was geen vervelend kind, maar haar concentratieproblemen gingen zo langzamerhand wel echt in de weg zitten. Toen op haar tussentijdse rapport een aantal belangrijke onvoldoendes stonden, en mijn dochter in tranen toegaf dat het niet zo best ging, besloten we dat we iets moesten doen. Samen zijn we gaan nadenken over een mogelijke oplossing.’
Met osteopathie is het mogelijk om je weer rustiger en comfortabeler te voelen
De osteopaat
‘Een vriendin van mij gaat al langere tijd naar een osteopaat in verband met haar hoofdpijnklachten. Toen ze mijn verhaal aanhoorde, vertelde ze me dat haar osteopaat ook kon helpen bij concentratieproblemen. Aangezien zij heel tevreden was, ben ik me erin gaan verdiepen. Ook legde ik het mijn dochter voor, en die stond er meteen voor open het eens te gaan proberen.’
Spanning in het lichaam
‘Eenmaal bij Mariska, osteopaat en eigenaar van Osteopathie Meulman, voelde mijn dochter zich erg begrepen. Mariska legde uit dat pubers grote ontwikkelingen doormaken. Daardoor kan er soms spanning opbouwen in het lichaam. Dat kan zijn in de wervelkolom, de schedel of het orgaanstelsel. Mariska heeft mijn dochter onderzocht om te kijken waar in het lichaam de beweging haperde. Middels handgrepen liet ze die plekken ontspannen, om zo de beweeglijkheid terug te krijgen.
Weer lekker in haar vel
‘Sindsdien zit mijn dochter veel lekkerder in haar vel. Ze voelt zich rustiger en comfortabeler. Inmiddels voelt ze zelf heel goed aan wanneer het misgaat. Zo had ze laatst een proefwerkweek en vroeg ze zelf of ze even bij Mariska langs mocht gaan. Natuurlijk mocht dat, en dat gaf haar de rust om lekker aan de slag te kunnen met haar materiaal. Zij voelt zich beter, en ik ben blij dat ik mijn vrolijke dochter weer terugzie!’
Leven is bewegen, bewegen is leven
Osteopathie is voor mij meer dan alleen patiënten behandelen. Wat ik erg mooi vind aan het vak osteopathie is dat we de belastbaarheid van mensen kunnen verbeteren. Zo zijn ze opgewassen tegen alle vormen van belasting, waaronder ook stress. Het is daardoor mogelijk om veel meer patiënten met uiteenlopende klachten te kunnen helpen. Naast kinderen kunnen ook baby’s en volwassenen bij mij terecht, voor uiteenlopende kwalen zoals:
- hoofdpijn
- concentratieproblemen
- niet lekker in je vel zitten
- buikpijn en obstipatie
- rugpijn
- nekklachten
- vermoeidheid
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.