Met hypnose reken jij af met angsten
De hele dag pieker jij je suf. Je baas zegt wel dat je die presentatie goed hebt gedaan, maar was het wel voldoende? Komt die hoofdpijn doordat je zo slecht hebt geslapen of is er iets anders aan de hand? En is het wel veilig dat je zus alleen op het vliegtuig stapt deze zomer? Je weet dat jouw zorgen niet in verhouding staan tot wat er aan de hand is, maar toch ervaar jij ze als reëel. Het piekeren neemt daardoor het grootste deel van jouw dag in beslag. Dat moet echt veranderen, maar hoe? Reken af met je angsten door hypnose!.
Angsten
Iedereen heeft weleens angst. Dat is volkomen normaal. Als je echter voortdurend angstig bent, is er iets anders aan de hand. Hypnotherapie kan je helpen je angst aan te pakken. Marjo van Hummel legt uit: ‘Ik merk dat veel mensen helaas nog een verkeerd beeld hebben over hypnose. Het lijkt wel tovenarij of bedrog, maar er is niets zweverigs aan. Hypnose is eigenlijk een bewuste toestand van geconcentreerde ontspanning. Je kunt het zien als een diepe trance. Je richt je aandacht en gedachten volledig op je innerlijk belevingswereld, maar bent volledig bij bewustzijn. In tegenstelling tot wat je weleens op televisie ziet, doe je niets tegen je wil.’
Hypnose
Hypnotherapie werkt goed bij angsten en paniek. Je merkt ook al snel resultaat. Hoe dat kan? Marjo legt uit: ‘Ik breng je in een ontspannen, kalme en fijne toestand. Vervolgens wordt de hypnose verdiept. Door beïnvloeding en het geven van suggesties breng ik een verandering aan in je onderbewuste. Hierdoor worden vastgeroeste negatieve denkwijzen opnieuw geprogrammeerd. Als je bijvoorbeeld sociale angst hebt en het moeilijk vindt om met mensen om te gaan, wordt dit in het onderbewustzijn aangepakt en weggewerkt. Om een blijvende verandering teweeg te brengen, wordt hypnose een paar keer herhaald. De negatieve gedachten worden omgevormd tot een meer positieve denkwijze.’
Hypnose is eigenlijk een bewuste toestand van geconcentreerde ontspanning
Mogelijkheden hypnotherapie
Hypnose is onder andere inzetbaar voor of bij:
- afvallen (‘virtuele maagband’)
- angsten
- hooikoorts
- faalangst
- hoogtevrees
- migraine
- depressie
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Voordat het tijd is om te gaan, probeer je nog één keer adem te halen. In je hoofd vliegen je gedachtes alle kanten op. Wie zullen er allemaal aanwezig zijn op het feestje? Hoe zal je jezelf moeten gaan gedragen? Hoe lang zal het feestje eigenlijk duren?
-
In een tijd als deze kan het lastig zijn om een houvast te vinden. Je bewandelt allerlei paden die onvertrouwd voelen. Opeens moet je leren omgaan met een andere manier van werken en is het contact met mensen anders. En wanneer je er eindelijk aan gewend bent geraakt, verandert het weer. Al deze veranderingen brengen angst en onzekerheid met zich mee.
-
Heeft angst een grip op jouw leven? Heb je een fobie waar je niet vanaf komt, die het dagelijks leven beïnvloedt?
-
Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel er al van jouw kind verwacht wordt? In de huidige maatschappij worden er veel eisen gesteld.
-
Je handen beginnen te trillen. Het klamme zweet breekt je uit. Je hart klopt als een bezetene en je ademhaling versnelt. Je maag knijpt zich samen en je proeft het maagzuur in je keel.
-
Het liefst zou jij de hele dag in je bed willen blijven liggen, veilig weggestopt onder je dekens. Je hebt geprobeerd ervoor weg te rennen, het te negeren, het weg te stoppen in je gedachten. Maar je angst heeft je sneller ingehaald dan je voor mogelijk had. Je bent er zelfs al voor naar de huisarts of naar de psycholoog geweest, maar daar kon je niet vinden wat je zocht.
-
Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.’ Dit spreekwoord slaat de spijker op zijn kop.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.