burn-out

Ga je burn-out te lijf

Stress en burn-out komen veel voor en het probleem wordt steeds groter. Een burn-out is een vervelende ziekte met allerlei symptomen. Ook liggen er verschillende oorzaken aan ten grondslag. Je kunt jezelf te veel druk opleggen, maar ook omgevingsfactoren en leefstijl kunnen meespelen.

Pure producten

Burn-out kan ook te maken hebben met verkeerde voeding. We maken het onszelf tegenwoordig te gemakkelijk, met kant-en-klaarmaaltijden en eten uit zakjes en pakjes met allerlei smaakstoffen. We nemen niet meer de tijd om goed te eten, en daardoor kan het lichaam zich niet goed voeden. Je lichaam heeft pure producten nodig, dus het is belangrijk dat je je voeding aanpast, met onder meer verse groenten.

Bijnieruitputting

Een lichamelijke oorzaak van een burn-out kan ook een hormonale stoornis zijn, die soms zelfs genetisch bepaald kan zijn. Je kunt de stress dan niet goed afvoeren, bijvoorbeeld door een bijnieruitputting. Vooral het herstellen van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as is belangrijk.

Mesologie

Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen zoals ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Mesoloog Karin Hoekveen kan je adviseren op het gebied van de juiste voeding voor jou, en rond voedingssupplementen. Je lichaam heeft bij een burn-out extra ondersteuning nodig om sneller in balans te komen, en met supplementen of homeopathische middelen is dat te bereiken.

Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een orgaanonderdeel

Psyche

Maar ook de psyche speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een burn-out: waarom weet jij niet of je over je eigen grenzen heengaat? En waarom ‘moet’ altijd alles? Ook hier heeft de mesoloog aandacht voor.

Oorzaak

Een consult duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit het bespreken van je voedingsgewoonten, pols- en tongdiagnostiek, lichamelijk onderzoek en het meten van zo’n 180 acupunctuurpunten op handen en voeten. Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een orgaanonderdeel. Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie, homeopathie, vitaminen en mineralen uitgetest worden. De mesoloog gaat dus gericht op zoek naar die oorzaak en behandelt die.

Hulp

Ben je benieuwd wat een mesoloog voor jou kan betekenen? Mesoloog Karin Hoekveen staat geregistreerd bij het Register voor Mesologen en is aangesloten bij de beroepsvereniging NVVM (Nederlandse Vereniging voor Mesologie). Deze vereniging regelt de beroepsethiek. Een consult wordt dan ook meestal vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent.

Datum: 19 februari 2018