burn-out

Uit je hoofd en terug naar je lichaam

Je bent zó moe. Dagelijks ben je in de weer met vroege wekkers, je gezin, je baan, je sociale contacten, je werk. Je staat continu onder druk. Vroeg of laat gaat ga je dit merken. Vergelijk het met een elastiekje waar op den duur de rek uit is. Er knapt iets van binnen, je kunt niet verder.

Uitgeput

Je hebt het gevoel dat je meer op je bordje hebt dan je aankunt, je twijfelt aan je eigen capaciteiten, zit vast in een negatief denkpatroon en bent simpelweg uitgeput. Je leeft van weekend naar weekend en met erg veel tegenzin ga je maandag weer naar het werk. Zo wil je toch niet verder?

In je lijf

Een burn-out is soms werkgerelateerd maar is vaker een combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren. Perfectionisten zijn erg gevoelig voor een burn-out doordat ze sneller in een situatie van chronische overbelasting komen. En precies dát is uitstekend te behandelen met shiatsu. Het biedt je de kans om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Het helpt je leren te luisteren naar je lichaam en lost de disbalans op. De druk die tijdens de behandeling gegeven wordt met de vingers zorgt voor stabiliteit. Shiatsu vermindert spanning en helpt je het vertrouwen terug te vinden in je lichaam en hoofd.

Anderen helpen?

Ook dit jaar gaat Paula zich volledig richten op de basiscursus shiatsutechniek. Zelf de basistechniek voor shiatsu leren uitvoeren en anderen helpen verlichting te ervaren van hun lichamelijke klachten? Dat is mogelijk bij Kobayashi Medisch Shiatsu Academy. Via de website meld je je aan door een bericht te sturen!

Wanneer je het niet meer trekt

Gediplomeerd docent

Paula Kobayashi-van Luit is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Shiatsu Academy.

Mijn Samurai

Toen Paula’s werk stilviel door corna, schreef ze het boek ‘Mijn Samurai’ over haar ervaringen en de contrasten tussen de culturen van Japan en Nederland. ‘Het boek is vooral een eerbetoon aan mijn overleden Japanse echtgenoot Shihan Akio Kobayashi. Het is een waargebeurd verhaal over hoe de Japanse levenswijze wel eens botste met onze westerse inzichten en over de bijzondere relatie met mijn Japanse schoonfamilie.’

184 pagina‘s, ISBN 978-3-99107-450-2, € 15,90

Datum: 16 augustus 2023