Bedrijfsnaam:
Uitvaartzorg Boerhaave
Adres:
Boerhaavelaan 19,
9728LG Groningen
9728LG Groningen
Telefoonnummer:
050-5255980
E-mail:
info@uitvaart-groningen.nl
Website:
www.uitvaart-groningen.nl
- Uitvaartzorg
Over ons
Uitvaartzorg Boerhaave is al vele jaren een begrip in Groningen. ‘Het is altijd ons uitgangspunt geweest om iedereen met raad en daad terzijde te staan’, vertelt Joyce vol passie. ‘Wij willen mensen zoveel mogelijk uit handen nemen. Door alles te bespreken, de praktische zaken en het emotionele goed te combineren, doen wij ons best om jou te ontzorgen.’
Neem contact op via:
Artikelen van Uitvaartzorg Boerhaave
-
Heb jij weleens nagedacht over rouwvervoer? Meestal wordt een rouwauto gebruikt om de overledene naar de laatste rustplaats te vervoeren, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.
-
Een groene uitvaart: waarom zou je daar, wanneer je altijd milieubewust leeft en duurzame keuzes maakt, niet voor kiezen? Er zijn veel mogelijkheden om de impact van jouw afscheid op het milieu zo klein mogelijk te maken.
-
Ooit heb je er eentje afgesloten: een uitvaartverzekering. Maar weet je eigenlijk (nog) wel voor welke soort verzekering je hebt gekozen?
-
Ieder mens is uniek en waarom zou iedere uitvaart daarom ook niet uniek zijn? Waar vroeger ‘standaard’ nog de norm was, mag een uitvaart nu bijzonder zijn. Passend bij de persoon die is overleden.
-
Kinderen en rouw. Dat zijn twee begrippen die je het liefst niet naast elkaar ziet staan. Kinderen zouden een onbezorgde jeugd moeten hebben en daar hoort de dood, en dus ook rouw, niet in thuis.
-
Wanneer je de wens hebt om na je dood begraven te worden, kun je kiezen voor een algemene begraafplaats, maar ook voor een natuurbegraafplaats. Bij een algemene begraafplaats is er een bepaalde looptijd waarin je graf in stand wordt gehouden.
-
Het verlies van een dierbare is een proces van verdriet, rouw en verwerking. Een tastbare herinnering in de vorm van een gedenkobject kan steun bieden in deze moeilijke periode.
-
Een uitvaart is veelal een indrukwekkende gebeurtenis. Zeker voor kwetsbare ouderen kan het moeilijk zijn om met de bijbehorende emoties om te gaan.
-
Als je een dierbare bent verloren, is het verwerken daarvan al lastig genoeg. Maar er zijn ontzettend veel dingen die geregeld moeten worden. Ondanks dat jij en je omgeving ook aan het rouwen zijn, willen jullie niets liever dan dat er een mooi afscheid plaatsvindt.
-
Het overlijden van een dierbare is al moeilijk genoeg. Emotioneel gezien is het een lastige tijd. Aan de ene kant ben je aan het rouwen en aan de andere kant moet je formeel gezien nog veel in orde maken.
-
Om er zeker van te zijn dat je later de uitvaart krijgt die je wenst, is het goed om een verzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van de begrafenis of crematie. Het is voor hen al moeilijk genoeg om een familielid of partner te verliezen.
-
Veel uitvaarten worden gehouden in een uitvaartcentrum. Deze locaties zijn volledig gericht op de dienst en bieden hier veel mogelijkheden in. Toch is een uitvaartcentrum niet de enige mogelijkheid om een uitvaart in de organiseren.
-
Wanneer je je de keuze voor cremeren hebt gemaakt, sta je voor een volgende keuze, namelijk wat je met je as wilt laten gebeuren. Deze keuze kan ook behoorlijk lastig zijn. Het belangrijkste is dat je een manier vindt die het beste aansluit op jouw wensen.
-
Bij een begrafenis heb je natuurlijk wel andere dingen aan je hoofd dan je garderobe, maar toch is het fijn om te weten wat er gepast is om aan te doen. Het kan namelijk lastig zijn om te kiezen wat je gaat dragen. Wat is er allemaal acceptabel en wat wordt er van je verwacht?
-
Bij erfenissen wordt er vaak gesproken over geld of goederen ontvangen, maar wat als je schulden ontvangt? Als de overledene nog schulden open heeft staan, dan worden die net als het vermogen doorgegeven aan de erfgenamen. Alleen betekent dit dan dat je hoe dan ook verantwoordelijk bent voor de schulden als nabestaande?
-
Ieder mens is uniek. Daarom vinden we het zo belangrijk dat een uitvaart door iedereen persoonlijk kan worden ingevuld. De een kiest voor begraven, terwijl de ander liever gecremeerd wil worden. Maar wist je dat er bij cremeren ook verschillende opties zijn?
-
Voor altijd verbonden zijn met de natuur, zou jij dit willen? Een natuurbegraafplaats is een manier om dit te verwezenlijken. Het nadenken over je afscheid is niet altijd even makkelijk. Maar het uitzoeken van een rustplaats waar je binding mee hebt, zorgt voor rust bij jou en je nabestaanden.
-
Geen afscheid is hetzelfde. Net zoals geen mens hetzelfde is, heeft ook iedereen andere voorstellingen en wensen voor het afscheid. Dat kan als nabestaande wel eens lastig zijn. Er komt veel op je af en er moeten verschillende zaken geregeld worden.
-
Een mooi bloemstuk is onmisbaar bij een uitvaart. Bloemen spelen een grote rol bij de rouwverwerking. We eren onze dierbaren met bloemen, door bloemen op het graf te leggen en sturen nabestaanden bloemen om ons medeleven te tonen.
-
Een herdenkingsdienst bestaande uit een aantal sprekers en een fotopresentatie met muziek, gevolgd door een zittende receptie in een modern uitvaartcentrum of crematorium met koffie en cake. Voor veel mensen is het typerend voor een uitvaart in Nederland. Toch betekent dat niet dat er geen andere mogelijkheden bestaan.
-
Afscheid nemen is al moeilijk genoeg, laat staan in een tijd waarin mensen 1,5 meter van elkaar af staan en de onderste helft van hun gezicht verborgen gaat onder een lap stof. Op het moment dat je het het hardst nodig hebt, kun je elkaar niet troosten en condoleren met een geruststellende aanraking, een arm om elkaar heen slaan en elkaar vasthouden.
-
Inmiddels is een traditionele uitvaart allang niet meer vanzelfsprekend. De keuzemogelijkheden zijn uitgegroeid tot een receptie in een café, sportkantine of andere favoriete plek van de overledene. In plaats van koffie en cake kun je kiezen voor een biologische high tea of picknick. Een eiken kist kan vervangen worden door een lijkwade.
-
Nadenken over de dood is iets wat de meeste mensen liever niet doen, laat staan erover praten. Maar of je nu in goede gezondheid verkeert of weet dat het einde nadert, voor jezelf en je nabestaanden kan een openhartig gesprek hierover helpen bij het acceptatieproces.
-
De dag van de uitvaart is aangebroken. De voorbereidingen zijn getroffen. Het is tijd om de kist van het uitvaartcentrum naar de uitvaartlocatie toe te brengen. De kist op een mooie manier vervoeren en/of zelf te dragen naar het uitvaartcentrum, wordt door veel mensen gezien als een bijzonder element van de uitvaart.
-
Iedereen zit opgesteld. Op de achtergrond klinkt de uitgekozen muziek. Er vallen tranen, mensen pakken elkaar vast. In het midden, de grafkist; het centrale onderdeel van iedere uitvaart.
-
Het favoriete lied van de overledene. Een muziekstuk dat de tranen rijkelijk laat vloeien. Een nummer dat een herinnering oproept, past bij het thema afscheid nemen of dat juist perfect weergeeft wie hij of zij was als persoon.
-
Een uitvaart in een crematorium of uitvaartcentrum kan een mooi afscheid vormen. Deze uitvaartlocaties zijn immers helemaal gericht op de dienst en hebben vaak een ruimte waar je achteraf nog koffie kunt drinken en elkaar kunt steunen. Maar dit zijn bij een uitvaart niet de enige opties.
-
Nadenken over een uitvaart is niet iets wat je graag wilt doen. Dat is immers iets voor later, dat kan tegen die tijd nog wel een keer. Maar hoe vervelend het ook is, het is goed om hier al op tijd over na te denken. Want hoewel je het niet verwacht, kan de dood ook zomaar eens eerder komen.
-
Wanneer je een uitvaart moet regelen, komt daar veel bij kijken. Dat is vaak lastig omdat je emotioneel betrokken bent. Je moet dus praktische zaken regelen, terwijl je eigenlijk in een proces van rouw zit.
-
Wil jij begraven of gecremeerd worden? Hoewel we niet graag nadenken over onze eigen uitvaart, is het wel belangrijk om dit te doen. Niet alleen geeft dit jou meer rust, maar je nabestaanden ook.
-
De wereld ziet er momenteel even heel anders uit dan voorheen. Door het coronavirus dat zich over ons land aan het verspreiden is, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.
-
Bij een overlijden kan er gekozen worden voor verschillende uitvaartvormen. Wanneer je het lastig vindt om te beslissen wat bij jou of jouw dierbaren past, helpt de uitvaartverzorger je graag mee te denken.
-
Een uitvaart is veelal een indrukwekkende gebeurtenis. Wanneer het om een uitvaart gaat van een familielid of andere dierbare, is dat het helemaal.
-
Als er een dierbare is overleden klapt je leven in elkaar. Je probeert bij te komen van de schok, maar je moet ineens van alles regelen. Vooral de uitvaart is lastig.
-
Nadenken over het einde is vaak niet prettig, maar wel erg belangrijk. Zo wil je voorkomen dat nabestaanden te maken krijgen met teveel organisatorische beslissingen, financiële vraagstukken of andere lastige kwesties waar ze op dat moment liever niet mee bezig zijn.
-
We worden steeds meer bewust van de sporen die we achterlaten in de wereld. Als je de toekomst een groen hart toedraagt en graag duurzaam leeft, wil je dit natuurlijk ook uitdrukken in de manier waarop je de wereld verlaat.
-
Wanneer de dood voor jou al zoiets moeilijks is om te bevatten, hoe moet het dan wel niet voor je kind zijn? Het beste kun je er zo eerlijk mogelijk over zijn.
-
Er bestaan heel wat fabels en broodjeaapverhalen over de periode tussen het sterven en de uitvaart. Misschien komt dat omdat er voor veel mensen toch nog een taboe rondom de dood hangt.
-
Heb je wel eens een uitvaart bijgewoond? Wellicht heeft een naast familielid van de overledene toen ook een woordje tot de aanwezigen gesproken. Een zoon of dochter of een broer of zus.
-
Nog te vaak komt het voor dat mensen totaal niet zijn voorbereid op de dood. Je wenst niemand een periode van ziek zijn voor het sterven toe, maar in dergelijke situaties is er dikwijls wel over de uitvaart nagedacht.
-
Door de verbeterde gezondheidszorg worden we steeds ouder. De keerzijde daarvan, is dat met het stijgen van de leeftijd de kans op dementie groter wordt. Volgens Alzheimer Nederland heeft ruim 25% van de 80-plussers dementie. Bij de leeftijdsgroep van 90 en ouder, stijgt dat percentage al tot ruim 40%.
-
We bereiden ons doorgaans goed voor op grote veranderingen in ons leven: een huwelijk of de komst van een kindje brengt heel wat teweeg. Er moet van alles geregeld én gekocht en betaald worden. Dat nemen we doorgaans voor lief.
-
De tijd dat een uitvaart uitsluitend plaatsvond in een kerk, crematorium of uitvaartcentrum ligt al enige tijd achter ons. Tegenwoordig mag de plechtigheid vrijwel overal worden gehouden. Kies je voor de stilte en weidsheid van de natuur of liever voor de hectiek en drukte van een stad.
-
Voor veel ouders is het nog altijd een dilemma: neem ik de kinderen mee naar een begrafenis? Uiteraard is daar niet een standaard antwoord op te geven. Het hangt heel erg van de leeftijd van het kind én zijn karakter af, maar ook hoe je er zelf mee omgaat.
-
De afgelopen decennia is er veel veranderd in de uitvaartzorg. Een begrafenis of crematie wordt al lang niet meer afgewikkeld volgens een ‘standaard’ procedure, maar is steeds meer een stukje maatwerk met een persoonlijke touch.
-
Al maanden kijk je ernaar uit. Je bent er ook zó aan toe! Vakantie!
-
Net zoals geen mens hetzelfde is, is ook geen uitvaart hetzelfde. Iedere uitvaart is een stukje maatwerk, passend bij het leven dat de overledene leidde. Er is zoveel mogelijk.
-
Wanneer er 100 jaar geleden iemand stierf, werd hij of zij gewoon begraven. Cremeren kwam in Nederland aan het begin van de vorige eeuw nauwelijks voor. Inmiddels is er veel veranderd. Door de invloed van andere culturen en de secularisatie kiest intussen een ruime meerderheid van de Nederlanders, namelijk maar liefst 65%, voor een crematie.
-
Je bent 30 jaar en in de bloei van je leven. Je oog valt op een folder die verschillende vormen van uitvaartverzekeringen belicht.
Toon meer >
Toon minder >