Counselling: ontdek opnieuw positiviteit en optimisme!
Een mensenleven is een aaneenrijging van gebeurtenissen, klein en groot. Eerste keren, laatste begroetingen, afscheid en geluk. Sommige gebeurtenissen hebben een grote impact op wie je bent, en kunnen soms je ontwikkeling ingrijpend beïnvloeden. Wanneer dat gebeurt, kan het heel lastig zijn weer grip te krijgen op je leven, inzicht krijgen in wat het met je doet en hoe je ermee omgaat.
Een dood spoor?
Want soms zit je niet lekker in je vel maar weet je niet goed wat je daaraan kan doen. Je merkt dat je onvoldoende je talenten kunt inzetten en hebt het gevoel dat je machteloos bent. Je zit op een dood spoor, wordt prikkelbaar en voelt je rusteloos. Langzamerhand begint het gevoel door te sijpelen in je omgeving, je relatie. Doordat iedereen, ook je partner, onbewust een spiegel voor je is denk je misschien dat de ander wel de oorzaak is van hoe jij je voelt, en dat je in je ontwikkeling bekneld wordt. De onrust maakt je doodmoe. Er moet iets veranderen, maar wat? Of beter gezegd: wie?
Altijd een keuze
Wanneer je door omstandigheden niet goed meer vanuit je eigen gevoel kunt leven, heb je een keuze. Die keuze maak je mogelijk onbewust, heb je niet eens door dat het gebeurt. Je kunt ervoor kiezen te piekeren en nare herinneringen of emoties weg te drukken. Tegelijkertijd kun je niet ontsnappen aan de onaangename gevoelens die onder de oppervlakte sluimeren. Een andere keuze is de confrontatie aangaan en onderkennen dat je ergens last van hebt. Of bij jezelf nagaan wat het is waardoor je getriggerd wordt.
Counselling biedt je een weg naar meer inzicht
Lucht en ruimte
Op het moment dat je besluit niet langer je onvrede te accepteren, biedt counselling je een weg naar meer inzicht. Doordat je in gesprek gaat over jezelf en je situatie krijg je de mogelijkheid het probleem van onverwachte kanten te zien. Wat houden je negatieve gedachten en gevoelens nu precies in, en op welke manier houden die jou nu, vaak onbewust, tegen? Waar je eerst vastzat in bepaalde gedachten, ontstaat inzicht, lucht en ruimte. Met creativiteit en humor kun je dan het probleem op nieuwe manieren benaderen, manieren die bij jou passen.
Counselling
Via de counselling kun je ervoor zorgen weer positiviteit en optimisme te ervaren. Je ontdekt waar je behoeftes liggen en leert deze te accepteren. Door op gezonde en open wijze over je gevoelens, ervaringen en belevingen te communiceren draagt dit bovendien bij aan een begripvolle en veilige basis voor eventuele relaties. Onthoud: jij bent goed zoals je bent, met alle ervaringen en gevoelens die daarbij horen. Je hebt nergens controle over, jij bepaalt op jouw manier hoe je ermee omgaat. Ook voor jou is er een methode die bij je past en je helpt jezelf op positieve wijze verder te ontwikkelen.
-
Een scheiding is voor niemand een gemakkelijke periode. Het kan emotioneel en mentaal uitdagend zijn om door deze situatie heen te gaan, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.
-
De scheiding is achter de rug en het leven lijkt zijn normale vorm weer aan te nemen. Toch zijn er nog regelmatig conflicten, omdat je ex-partner ‘dwarsligt’.
-
Het voelt alsof je de juiste persoon gevonden hebt. Al lange tijd ben je met je partner samen en je weet van elkaar dat dit nog lange tijd gaat duren. Maar soms komen er toch nog irritaties naar boven.
-
Durf je niet zo goed op anderen af te stappen? Dan ontmoet je misschien liever online nieuwe mensen dan in reallife. De mogelijkheden hiervoor zijn de laatste jaren alsmaar groter geworden. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende apps en websites om nieuwe mensen te ontmoeten.
-
In een relatie draait het om het tonen van liefde en waardering voor elkaar. Een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft, is door middel van romantische cadeaus.
-
Woorden hebben kracht. Hoe je communiceert heeft invloed op je relaties en op jezelf. Welke woorden je kiest, zegt iets over je emoties en gevoelens ten aanzien van jezelf.
-
De knoop is doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar.
-
‘Je bent niet eerlijk tegen mij.’ Een uitspraak die je persoonlijk kan raken. Je wordt ten onrechte op iets aangesproken waar je niet verantwoordelijk voor bent of wat voor je gevoel niet klopt. Je wilt je dan verdedigen, maar er wordt niet naar je geluisterd. Je vindt het onrechtvaardig.
-
‘Maar hij/zij begon!’ klinkt het met regelmaat op het schoolplein terwijl er gewezen wordt naar een ander.
-
Na veel wikken en wegen is het hoge woord er dan eindelijk uit: jullie zijn uit elkaar. Of de relatie nu lang heeft geduurd of je maar kort samen bent geweest, het staat vast. Je bent weer alleen.