Bedrijfsnaam: Jan van Eck Counselling
Adres: Krammer 42,
2401DK Alphen aan den Rijn    5815 km
Telefoonnummer: 06-17781668
  • Liefde & leven
  • Coaching
  • Relatietherapie

Over ons

Counselor Jan van Eck kan jou helpen bij relatieproblemen, persoonlijke ontwikkeling, zingeving en bewustwording. In de praktijk kun je terecht als je lasten ervaart van problemen als angsten, onzekerheid, jaloezie, verlatingsangst, vreemdgaan en vertrouwensproblemen.

Neem contact op via:

Artikelen van Jan van Eck Counselling

  • goede-voornemens
    Goede voornemens: wat zijn je wensen?
    Veel liep dit jaar anders dan je had verwacht. Plannen zijn geannuleerd, aangepast of uitgesteld. Misschien ben je door alle onrust minder productief geweest en is er weinig terechtgekomen van je goede voornemens. Dat is allemaal oké.
  • onrecht
    Onrecht: wat doet dit met jou?
    ‘Je bent niet eerlijk tegen mij.’ Een uitspraak die je persoonlijk kan raken. Je wordt ten onrechte op iets aangesproken waar je niet verantwoordelijk voor bent of wat voor je gevoel niet klopt. Je wilt je dan verdedigen, maar er wordt niet naar je geluisterd. Je vindt het onrechtvaardig.
  • inlevingsvermogen
    Als je naar iemand wijst, wijzen drie vingers naar jou
    ‘Maar hij/zij begon!’ klinkt het met regelmaat op het schoolplein terwijl er gewezen wordt naar een ander.
  • relatietherapie
    Samen verder na ontrouw
    Eén van de belangrijkste factoren binnen een relatie is vertrouwen. Als dit vertrouwen wordt geschaad, bijvoorbeeld doordat jij of je partner met een ander naar bed gaat, dan heeft dit vaak grote consequenties voor je relatie. Hoe los je dit op?
  • verleden-of-nu
    Niet gisteren, maar nu
    Als tiener stap je onbevlekt in de wereld van relaties. In de loop der jaren bewandel je met verschillende mensen jouw levenspad, om uiteindelijk gevormd te zijn tot de persoon die je vandaag bent. Je verzamelt kostbare herinneringen, maar maakt helaas ook vervelende gebeurtenissen mee. Gebeurtenissen die je kwetsen en tekenen.
  • relatietherapie
    Jouw ideale partner
    Hoe ziet jouw ideale partner eruit? Blond haar, blauwe ogen, iemand die houdt van sporten en avontuur? Of ben jij juist op zoek naar iemand waarmee jij lekker lui op de bank kunt hangen met een zak chips?
  • relatietherapie
    Als de verliefdheid verdwenen is
    Aan het begin van een nieuwe relatie vind je alles leuk aan de ander. Hij is in jouw ogen de persoon waarbij je vaak in zijn buurt wilt zijn. Je zit op een roze wolk, maar hoe ga je ermee om als deze wolk van kleur verandert?
  • luisteren
    Echt leren luisteren naar elkaar
    We praten graag, maar luisteren we ook echt naar elkaar? Goed luisteren versterkt de band tussen jou en je partner. De ander zal het waarderen als je écht en actief luistert. Hoe beter je erin wordt, hoe waardevoller je zult zijn voor je partner.
  • jezelf-accepteren
    Kun jij jezelf accepteren zoals jij bent?
    Jezelf accepteren en van jezelf houden zoals jij bent klinkt mooi maar is niet altijd makkelijk. Als jij dit kan doen maakt het jouw leven zoveel mooier en rijker. We raken nooit uitgeleerd en ontdekken iedere dag weer iets nieuws over onszelf.
  • nieuwe-relatie
    Hoe stel ik mezelf open voor een nieuwe relatie?
    De vorige relatie kwam abrupt tot een einde. Je dacht zelf dat de relatie nog prima was. Natuurlijk was het niet perfect.
  • onverwerkte-emoties
    Hoe neem je in je relatie ruimte voor jezelf in?
    Veel relatieproblemen vinden hun oorsprong in het verleden. Onverwerkte emoties en gebeurtenissen kunnen namelijk een rol spelen in de manier waarop partners met elkaar communiceren. Er kan hierdoor onbegrip of conflict ontstaan.
  • onverwerkte-emoties
    Wat weet jij nou van mijn onverwerkte emoties?
    Veel relatieproblemen vinden hun oorsprong in het verleden. Onverwerkte emoties en gebeurtenissen kunnen namelijk een rol spelen in de manier waarop partners met elkaar communiceren. Er kan hierdoor onbegrip of conflict ontstaan.
  • bewuster-in-het-leven
    Ook jij kunt bewuster in het leven staan
    De meeste avonden zit je samen naast elkaar op de bank. Het lijkt alsof je genoeg tijd met je partner doorbrengt, maar toch is dat niet écht zo. Je bent samen in één ruimte, maar eigenlijk niet echt met elkaar in verbinding. Om je heen zijn er allerlei afleidingen die je aandacht ontnemen.
  • veerkracht
    Hoe ga jij om met tegenslagen?
    Voor velen is het momenteel geen leuke tijd. Velen hebben te maken met gezondheidsproblemen, een onzekere toekomst en inkomsten, waardoor veel relaties onder druk komen te staan. We krijgen allemaal te maken met tegenslagen in het leven, van kleine en grote teleurstellingen tot grote verliezen.
  • openheid-en-vertrouwen
    Hoe krijg je meer openheid en vertrouwen in je relatie?
    Vertrouwen is het fundament van elke relatie, waarvan openheid en eerlijkheid essentiële ingrediënten zijn. Toch valt het vaak niet mee om je geheel open te stellen naar je partner en hem of haar volledig te vertrouwen.
  • manipuleren
    Waarom mensen manipuleren
    In het begin is alles koek en ei. Je denkt een partner gevonden te hebben die er voor jou is, lief voor je is en bij wie je een goed gevoel hebt. Maar net op het moment dat je je veilig voelt en helemaal verliefd bent, toont je partner langzaam zijn of haar ware aard.
  • aannames
    Aannames en andere vergissingen
    Een aanname is iets wat je denkt of veronderstelt, zonder het te weten. Vaak maak je je eigen verhaal gebaseerd op persoonlijke overtuigingen. Je kunt aannames over jezelf hebben, zoals denken dat je iets niet kunt, of aannames over anderen.
  • feestdagen
    Hoe wil je terugkijken op de feestdagen?
    Ben jij iemand die al een maand van tevoren luidkeels meezingt met de kerstliedjes die uit de radio schallen en de kerstboom al heeft opgetogen voordat de goedheilig man het land heeft verlaten? Ben je elk jaar teleurgesteld over hoe de feestdagen zijn verlopen, omdat het niet aan je verwachtingen voldeed? Of zie je juist telkens weer op tegen de stress, sociale verplichtingen en geforceerde gezelligheid van de feestdagen?
  • beter-communiceren
    Beter communiceren: geloof niet alles wat je denkt!
    Iedereen interpreteert informatie op zijn eigen manier. Vaak gaan we er dan vanuit dat onze interpretatie de juiste is. We doen aannames of vullen dingen zelf in, zonder ons af te vragen of onze mening of ons oordeel wel klopt. Soms zitten we zo vast in een bepaalde manier van denken, dat het niet meer lukt om met een andere blik naar onszelf – en anderen – te kijken.
  • nieuwe-relatie
    Weer toe aan een nieuwe relatie?
    Na een relatie die op een vervelende manier is geëindigd, denk je misschien dat je niet klaar bent om een nieuwe relatie aan te gaan. Het heeft veel pijn gedaan toen het uitging. Je zit met veel vragen als: wat had ik anders moeten doen? Ben ik niet goed genoeg? Durf ik me ooit weer open te stellen voor de liefde?
  • ouders
    Herken jij jezelf in je ouders?
    Soms heb je van die momenten dat jij een deel van je normen, waarden en gedrag van je ouders bij jezelf herkent. Hoewel zij je voor het grootste deel gevormd hebben, ben je niet hetzelfde als je ouders.
  • vakantie
    Vakantie: ontspannend of toch niet?
    Als je samen met je partner op vakantie gaat, stel je jezelf een heerlijke, ontspannen periode voor. Corona heeft veel beperkingen opgelegd en nu kunnen jullie eindelijk even naar het strand, wandelen, fietsen, steden bezoeken. Helaas verloopt de vakantie anders dan gedacht. Je zit de hele dag op elkaars lip en je ergert je aan je partner.
  • relatietherapie
    Relatietherapie: wacht niet totdat het te laat is
    Veel stellen die in relatietherapie gaan doen dit als laatste redmiddel. Vaak hebben ze al van alles geprobeerd en hebben ze vrienden en familie al om hulp gevraagd. Ze schamen zich voor anderen of denken dat als ze in relatietherapie gaan, ze gefaald hebben.
  • digitale-wereld
    Het belang van persoonlijke gesprekken in een digitale wereld
    Digitale communicatiemiddelen hebben ons leven makkelijker gemaakt. We kunnen onze dierbaren snel een mailtje sturen, overleggen over de app wat er ’s avonds gegeten moet worden en laten een berichtje achter op social media wanneer er iemand jarig is.
  • crisis
    Crisis: blijf kalm en neem jouw tijd voor zelfonderzoek!
    Een crisis schudt je wakker. Het is het perfecte moment om te reflecteren en stil te staan bij de dingen die écht belangrijk zijn.
  • wie-ben-jij
    Wie ben jij?
    We hebben allemaal de neiging om ons aan te passen aan de normen, waarden en behoeften van de mensen om ons heen. We laten onze richting, onze koers, bepalen door onze dierbaren. Of dat nou je partner is, je ouders zijn of misschien wel je vrienden.
  • zonder-je
    'Ik kan niet zonder je'
    ‘Ik kan niet zonder je’, dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar blijf je wel bij jezelf? Om jezelf niet te verliezen is een balans tussen tijd samen en tijd alleen erg belangrijk.
  • vertrouwensbanden
    'Vertrouw je mij?' Werken aan vertrouwensbanden
    Vaak hebben we een vrij concreet beeld van hoe we willen dat anderen ons zien. Doorgaans is dit een reflectie van hoe je naar jezelf kijkt. Je wilt graag goed zijn voor jezelf en anderen, zodat de mensen in je omgeving je vertrouwen en daardoor hun beslommeringen met je willen delen.
  • Reflectie
    Tijd voor reflectie: weet jij nog wie je bent?
    In het leven vervullen we doorgaans veel verschillende rollen. Als ouder stel je je anders op dan als kind, en als partner gedragen we ons anders dan als collega.
  • eenzame-kerst
    Feestdagen?
    December: een maand vol hectiek, feesten, borrels en drukte. Voor veel mensen is het een prachtige tijd waarvan ze erg genieten. Het is een periode om familie te zien, het huis te versieren en waarin gezelligheid voorop staat. Is dit ook zo voor jou?
  • mantelzorger
    Mantelzorger, hoe gaat het met jou?
    Op 10 november 2019 is het de Dag van de Mantelzorg. Uit cijfers van Mantelzorg Centraal blijkt dat er in Nederland ongeveer 4,4 miljoen mensen zijn die voor een ander zorgen, zowel voor andere mensen als voor dieren. Maar liefst 750.
  • counselling
    Counselling: ontdek opnieuw positiviteit en optimisme!
    Een mensenleven is een aaneenrijging van gebeurtenissen, klein en groot. Eerste keren, laatste begroetingen, afscheid en geluk.
  • therapie
    Wat kies jij?
    Als je om je heen kijkt, zie je stellen die op verschillende manieren met elkaar omgaan. Bij enkele zie je dat de liefde voor elkaar ervan afspat: ze zijn vrolijk, lachen naar elkaar, lopen hand in hand, geven elkaar complimentjes, zijn zichzelf en toch samen.
  • therapie
    'Ik heb geen therapie nodig!'
    Je laat je van je beste kant zien op je werk en maakt wekelijks tijd vrij voor de borrel op vrijdag. Je doet alles voor je kinderen en als het even lukt, spreek je ook nog af met je vriendinnen. Toegegeven: je zou meer tijd kunnen investeren in je relatie, maar je hebt niet echt iets te klagen.
  • luisteren
    Naar elkaar luisteren is erg belangrijk
    Je bent met een paar vriendinnen op stap en ineens stokt jouw adem: in jouw ooghoek zie je ineens een leuke man. Hij heeft een mooi uiterlijk, ziet er vlot en verzorgd uit en heeft een leuke lach.
  • relatie
    Vechten tijdens je relatie
    Hoe vaak wordt je gezegd: ‘je moet doorzetten, blijven vechten’? Waar wil je tegen of voor vechten?
  • relatie
    Vakantie over, je relatie voorbij?
    Voor jou was het afgelopen periode hopelijk ook zover: vakantie! Eindelijk weer tijd samen met je partner. Tijd om gezamenlijk te relaxen, weer dichter bij elkaar te komen en meer tijd aan elkaar te besteden.
  • relatie
    Als je relatie even niet meer lekker loopt
    Ooit waren jullie zo verliefd. Je leerde elkaar beter kennen en de verliefdheid ging langzaam over in liefde. Dat voelde zo goed dat jullie nu al jaren samen zijn.
Toon meer >
Toon minder >