
Met hypnotherapie je klachten aanpakken!
Je zou het misschien niet denken, maar bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten kun je goed terecht bij een hypnotherapeut. Hypnotherapie is een mooie, subtiele methode om te werken aan verandering in je leven. Het helpt je om je bewust te worden van de oorzaak van je klachten en deze positief te veranderen. Wat zorgt er nu precies voor dat je niet verder kunt en hoe is dit ontstaan? Deze manier van werken biedt enorm veel mogelijkheden!
Hypnotherapie
Hypnotherapie werkt met diepe ontspanning en sterk geconcentreerde aandacht, ook wel ‘trance’ genoemd. Je bent vaker in trance dan je denkt. Dagdromen en opgaan in een spannend boek zijn hier voorbeelden van. Deze ervaringen worden een ‘alledaagse’ of ‘spontane’ trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Zo kun je geconcentreerd bezig zijn met wat er werkelijk in je omgaat. Er ontstaat ruimte om bezig te zijn met je problemen, en deze aan te pakken. Je leert op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichterbij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven. Je houdt hierbij dus zelf altijd de controle over wat er gebeurt.
Steeds beter bekend
Hypnotherapie krijgt steeds meer bekendheid, ook onder huisartsen en medisch specialisten. Zo biedt hypnotherapie een wetenschappelijk bewezen werkzame behandeling bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Je leert hierin om weer regie te krijgen over je darmen en vertrouwen te krijgen in de werking van je lichaam. Zo kun je weer een normaal leven leiden. Ook bij stressklachten, burn-out, angst, verdriet en onverwerkte gebeurtenissen in je leven kan hypnotherapie je helpen om weer de controle over je leven terug te krijgen. Een hypnotherapeut werkt overigens niet alleen met hypnose, maar maakt gebruik van meerdere technieken als EMDR, NLP en mindfulness. Zo wordt de behandeling helemaal aangepast op wat voor jou het beste werkt.
Hypnotherapie werkt met je onderbewuste
Werkwijze
Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie kun je bij hypnotherapeut Alexandra van Eenennaam altijd eerst gratis en vrijblijvend kennismaken. Daarna volgt een intake, waarna er wordt gestart met de begeleiding. Afhankelijk van de aard van je klachten zijn gemiddeld vijf tot tien sessies van anderhalf uur nodig. Hypnotherapie wordt veelal vergoed door je zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket.
Bij allerlei klachten
Hypnotherapie is breed inzetbaar en kan helpen bij allerlei klachten, waaronder:
- onzekerheid
- angst
- verdriet
- onverwerkte ervaringen
- spanning en stress
- piekeren
- Prikkelbare Darm Syndroom
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.