Wat weet jij al over… Chlorella?
Af en toe kom je iets tegen dat wel heel bijzonder is, zoals chlorella bijvoorbeeld. Chlorella is een groene zoetwater alg met een indrukwekkend arsenaal aan voedingsstoffen. Het is, met een geschatte leeftijd tussen de een en twee miljard jaar, een van de oudste levensvormen op aarde. De alg heeft zich sindsdien vrijwel overal op aarde verspreid en het overleven in de meest woeste plekken van de natuur heeft chlorella tot een uniek voedingsmiddel gemaakt.
Wat is chlorella?
De naam chlorella is een samenvoegsel van het Griekse woord “chloros” (groen) en het Latijnse woord “ella” (klein). Door de ongekende eigenschappen heeft chlorella in Japan inmiddels elk voedingssupplement achter zich gelaten en staat qua verkoop op de eerste plaats. Chlorella behoort niet voor niets tot de ‘superfoods’.
Bloedbouwer
Allereerst bevat de groene alg een hoog gehalte aan chlorofyl (2-3%). Dit is de hoogste voedingsbron van chlorofyl op aarde. Chlorofyl kun je vergelijken met plantenbloed, wat groen is door het aanwezige magnesium. Hoe groener een plant, hoe meer chlorofyl en daarmee magnesium het bevat. Dit in tegenstelling tot hemoglobine, wat ‘ons’ bloed is en rood is door ijzer. Enorm magnesiumrijk dus, die chlorella. Chlorofyl werkt melkzuurverlagend, waardoor het heel geschikt is voor sporters. Omdat chlorofyl zoveel op hemoglobine lijkt, kan het als bouwsteen hiervoor gebruikt worden. Denk aan bloedarmoede of bij sport wanneer je extra bloed nodig hebt. Daarnaast bevat chlorella veel eiwit, tot wel 25%, wat overeenkomt met de hoeveelheid in vlees en vis.
Chlorella is een uniek en oeroud voedingsmiddel… Maar wat doet het precies?
Natuurlijke detox
Chlorella bevat glutathion, een belangrijke ontgifter voor de lever en de longen. Glutathion is ook in staat andere antioxidanten zoals vitamine C te ‘recyclen’. Glutathion werkt sterk op het ontgiften van zware metalen, handig als je hier tijdens je werk aan blootgesteld wordt. Denk aan brandvertragers bij meubelen, inkt van kassabonnetjes en lasdampen. Ook heeft het algje een reinigend effect op de darmen en werkt als een natuurlijke inwendige deodorant vanwege het vermogen onprettige lichaamsgeurtjes te neutraliseren.
Kwaliteit
Ga niet voor de goedkoopste, maar voor de beste variant. Chlorella wordt vaak verarmd met vulmiddelen. Om de zuiverheid eenvoudig te testen is het zuigen op een tabletje voldoende. Als de smaak niet bitter wordt en het tablet niet aan het gehemelte blijft plakken is de kwaliteit goed. Ongewenste bindmiddelen hebben namelijk de neiging vast te plakken. Van alle soorten is de chlorella sorokiniana superieur.
Dosering
De adviesdosering bedraagt tussen de 5 en de 20 gram per dag, maar de meeste gezonde gebruikers merken dat een dagelijkse inname van 10 gram optimaal is. Bouw het rustig op, ook als je een kuur doet. Chlorella heeft zo’n sterk ontgiftende werking dat je er even aan moet wennen. Daarnaast is het om dezelfde reden erg belangrijk voldoende water te drinken om klachten als hoofdpijn te voorkomen. Neem chlorella niet tegelijk in met koffie of zwarte thee. Dit kan de opname van de aanwezige mineralen remmen, zoals ijzer.
Conclusie
Chlorella is geen voedingssupplement, maar een van de meest waardevolle voedingsmiddelen op aarde. Kies de juiste variant, zuiverheid en methode voor een optimaal resultaat. Chlorella is veilig en gezond! Nieuwsgierig geworden? Laat je gerust informeren in een van onze winkels.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.